Goboony Review: Aanrader voor camper huren of verhuren?

Door Piet Hein

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Denk je er over om je camper via Goboony te verhuren en wil je zeker weten dat alles goed geregeld is? Of wil je bij Goboony een camper huren maar twijfel je nog of dit wel een slimme keuze is? In beide gevallen zit je hier goed, want in deze Goboony review gaan we kijken hoe deze camperverhuur bemiddelaar precies werkt. 

Of je nou wilt huren of verhuren, je wil zeker weten dat alles goed en betrouwbaar geregeld is. Juist als het mis gaat weet je pas wat je hebt en wat je mist. En bij campers kan het al snel om honderden - zo niet duizenden euro’s gaan, dan is het slim om van tevoren goed ingelicht te zijn. 

Naast alle informatie die je uit deze review kan opdoen is er ook gekeken naar ervaringen van huurders en verhuurders bij Goboony. Zijn zij tevreden en waarover dan? En wat kan er volgens hen beter? Laten we er snel induiken!

Zelf heb ik ook jarenlang campers verhuurt. Eerst als particulier en later ook bedrijfsmatig met eigen campers én als bemiddelaar - met campers van anderen dus. Deze ervaring is ook gebruikt in dit artikel om je een goed beeld van Goboony te geven. 

Omdat je bij Goboony zowel campers kan huren als verhuren is deze review in twee delen geschreven. Uiteraard kan je als huurder ook leren uit het deel over verhuren en vice versa. In DEEL 1 komt de Goboony review over verhuren aan bod en in DEEL 2 vind je de Goboony review over het huren van een camper. 

Link naar juiste pagina van Goboony: https://buitengids.nl/goboony-camper-huren

Wat voor bedrijf is Goboony?

Goboony is van oorsprong een Nederlands bedrijf en bestaat sinds 2015. Ze zijn actief in Nederland, Engeland, Italië en België. In totaal worden er zo’n 4000 campers van allerlei soorten, maten en leeftijden via dit platform verhuurd - je zult dus zeker niet de eerste zijn 😉

Het is eigenlijk een soort Airbnb voor campers zoals ze zelf zeggen. 

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk mensen het vrijheidsgevoel van een camper te laten ervaren. Omdat veel campers maar een aantal weken per jaar gebruikt worden, helpen zij deze campereigenaren de camper te verhuren om zo aanschaf- en onderhoudskosten terug te verdienen. Veel anderen kunnen zo van de vrijheid van een camper genieten zonder er een te hoeven aanschaffen.

30 medewerkers + 1 adviseur

Het servicekantoor van Goboony is gevestigd in Utrecht en ze hebben ongeveer 30 mensen in dienst. Daarnaast zijn er banden met de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club); De directeur daarvan - Stan Stolwerk - zit in de ‘Advisoiry Board’. Hij geeft Goboony advies over hoe ze het beste verder kunnen groeien. 

Goboony is in de tussentijd gegroeid tot een van de grootste camper communities van Europa. De moeite voor een onderzoek waard dus.   

goboony camper huren

Er zijn heel veel verschillende campers op Goboony te vinden

DEEL 1: Goboony review over verhuren

Zit je er over te denken om zelf je camper te verhuren? Uiteraard zitten hier voor- en nadelen aan, maar omdat het behoorlijke verdiensten op kan leveren is het goed om dit te overwegen. Hierbij kan je er voor kiezen om de verhuur helemaal op eigen houtje te gaan doen, maar dit brengt veel (extra) werk met zich mee. 

Vooral het vinden van goede huurders en het regelen van de geldstromen zoals aanbetaling, restbetaling en borg kan veel tijd en energie kosten. Daarnaast is het fijn als je een achtervang hebt op wie je kan terugvallen bij calamiteiten. Mensen die ervaring hebben en precies weten wat je in iedere situatie moet doen. 

Dat is precies waar een bemiddelaar je werk uit handen kan nemen. Werk wat mij betreft iedere cent waard is als je naast het verhuren van je camper ook nog je eigen werk, een gezin of andere tijdrovende bezigheden hebt. Daarnaast is het werk wat je zomaar erg veel kopzorgen kan geven, en dat wil je niet.   

Hoe werkt verhuren via Goboony?

Als je een camper hebt die je een aantal weken per jaar niet gebruikt, dan kan je je aanmelden op de website van Goboony. Eigenlijk begint het daar allemaal mee, en daarna volgen de volgende stappen:

 1. Registreren op Goboony.nl
 2. Advertentie maken over je camper 
 3. Verificatie stappen doorlopen
 4. De eerste reservering komt binnen
 5. Reservering goedkeuren
 6. Camper uitgifte doen
 7. Huurbedrag ontvangen (24 uur na sleuteloverdracht)
 8. Camper inname doen

Hieronder zullen we de stappen doornemen om te zien wat ze allemaal inhouden. 

1. Registreren op Goboony.nl

Wellicht heb je er net als ik altijd een beetje een hekel aan om je ergens te moeten registreren. Want wat gaan ze met je gegevens doen? Krijg je allemaal spam toegestuurd? 

Om bij Goboony je camper te kunnen verhuren is dit verplicht, dat kan je op deze pagina doen. Op zich ook wel logisch aangezien je belangrijke zaken gaat regel op hun website, denk aan je persoonlijke advertentie en de geldzaken die geregeld moeten worden. Je kan overigens kiezen wat je het meest prettig vindt, zo kan je registreren met je e-mailadres, Facebook account of Google account. 

goboony inloggen

Voor verhuren is registreren verplicht

Voor aanmelden hoef je niet veel in te vullen:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • E-mailadres
 • Wachtwoord

Verder moet je nog even aanvinken of je wilt huren of verhuren. In dit geval kies je dus voor verhuren. Vervolgens heb je een account aangemaakt en zit je in het ledengedeelte van Goboony.nl.

Tegelijk krijg je ook direct een e-mailtje van Goboony om je e-mailadres te verifiëren. Mailtje niet gekregen? Vergeet niet in je spambox te kijken. Klik op de link in het mailtje en je e-mailadres is geverifieerd.  

2. Advertentie maken over je camper

De volgende stap is dat je een advertentie aanmaakt over je camper. Hiervoor moet je een aantal gegevens invoeren, maar het is je zo makkelijk mogelijk gemaakt. Denk aan gegevens als:

 • Type camper (buscamper, alkoof, half integraal, integraal)
 • Categorie (avontuur, classic, compact, familie)
 • Merk
 • Kenteken
 • Bouwjaar
 • Brandstof
 • Transmissie
 • Aantal slaapplaatsen
 • Aantal zitplaatsen

De categorie vond ik zelf een beetje lastig, want ‘familie’ is dat er minstens 4 personen in kunnen slapen. Er zijn buscampers, half integraal en integraal campers waar maar 2 of 3 personen in kunnen slapen en niet bepaald compact zijn - dus dat ze sturen als een personenauto en in een normaal parkeervak passen. 

Voorzieningen van de camper aangeven

Als je dat hebt ingevuld ga je naar de volgende stap, waar je alle voorzieningen van de camper kan aanvinken. Hoe meer je hebt, hoe meer huur je vaak ook kan vragen. Denk bijvoorbeeld aan airco, fietsendrager, inventaris, tv met ontvanger, zonnepanelen, cruisecontrol en ga zo maar door. 

Als je daarmee klaar bent klik je op ‘volgende stap’ (er zijn er 4) en ga je verder. Overigens kan je tussentijds altijd nog weer een stap terug gaan, mocht je iets zijn vergeten of willen veranderen. Bij het switchen worden ook netjes alle ingevulde gegevens onthouden. 

Profiel aanvullen

De volgende stap is het verder aanvullen van je profiel. Daarin moet je de volgende zaken aangeven:

 • Profielfoto
 • Of je een particulier bent of een bedrijf
 • Geboortedatum
 • Geslacht
 • Mobiele nummer
 • Adres

Daarbij zijn alle gegevens verplicht om in te vullen, ook de profielfoto. Overigens kan je qua foto allerlei soorten afbeeldingen uploaden. 

Laatste stap: Bevestigen

De laatste stap in dit rijtje is dat je akkoord moet gaan met een aantal zaken. Zo moet je verklaren dat jij de wettige eigenaar van de camper bent en dat deze APK gekeurd is in de periode dat je hem wilt gaan verhuren. 

Verder moet je met de algemene voorwaarden van Goboony BV akkoord gaan. 

En tot slot moet je akkoord gaan met de voorwaarden van de betaalprovider waar Goboony gebruik van maakt. Dit is Mangopay, een PSD2 betaalservice. Meer hierover en over de veiligheid van je geld verderop in dit artikel. 

Door deze zaken aan te vinken heb je de belangrijkste zaken gehad, en kan je klikken op doorgaan. Je gaat dan weer terug naar je advertentie om deze vervolgens verder aan te vullen. 

goboony advertentie

Ook bij het bedenken van de huurprijs word je goed geholpen

Advertentie verder aanvullen

Hoewel het leek alsof de vorige stap de laatste was, moet je toch nog even flink aan de bak met je advertentie. Dat is ook niet zo gek aangezien je nog maar summier een aantal gegevens over de camper hebt ingevuld. Een eventuele huurder heeft echt meer gegevens nodig om te beslissen om wel of niet je camper te willen huren. 

Dit zijn zaken die je nog moet invullen en aanleveren:

 • Titel van de advertentie
 • Uitgebreide omschrijving van de camper
 • Foto’s van de camper (minimaal 2)
 • Hoe de camper is verzekerd (soort dekking, pechhulp, vervangend vervoer)
 • Welke verhuur verzekering je hebt (zelf of via Goboony)
 • Waar de camper opgehaald kan worden
 • Dagprijzen laag-, voor-, hoog- en naseizoen (staan adviesprijzen bij)
 • Beschikbaarheid voor verhuur (en wel of niet last minute boekingen)
 • Jouw huurvoorwaarden
 • Hoe je wilt omgaan met annuleringen, soepel, normaal of streng

Bij de huurvoorwaarden kan je zelf aangeven wat je wel en niet toestaat, denk bijvoorbeeld aan roken, huisdieren, buitenland, wintersport, festivals en andere huisregels. 

Als je alles hebt ingevuld en je klikt op opslaan, dan krijg je de melding dat je advertentie gecontroleerd zal worden door Goboony. Vergeet niet dat je de advertentie in de tussentijd of later altijd nog weer kan wijzigen. 

3. Verificatie stappen doorlopen

Als je tot zo ver klaar bent met de advertentie krijg je bovenin je dashboard een blauwe balk waarin aangegeven wordt dat je nog een aantal verificatie stappen moet doen. Zo moet je foto’s van een identiteitsbewijs uploaden, zowel voor- als achterkant. Dit is om zeker te weten dat jij het bent met wie Goboony samenwerkt. 

Daarnaast moet je je mobiele nummer verifiëren door deze in te vullen. Vervolgens ontvang je een sms met een code die je op de website moet invullen. Zo weten ze zeker dat het jouw telefoonnummer is. Je telefoonnummer wordt alleen gedeeld als je een bevestigde boeking hebt. 

Tot slot is het slim ook direct in je profiel je bankrekeningnummer te vermelden aangezien je anders geen uitbetaling kan ontvangen. 

4. De eerste reservering komt binnen

Uiteraard moet Goboony je advertentie eerst goedkeuren, maar dit kan vrij snel gaan - soms zelfs binnen een uurtje - als je alle benodigde informatie in de advertentie hebt ingevuld. In de tussentijd kan je natuurlijk nog even wat meer of betere foto’s erbij zetten van de camper. 

Ook kan je nog even goed bij vergelijkbare campers op Goboony kijken of je huurbedrag niet te hoog of te laag is. Als je teveel vraagt, zul je minder snel huurders krijgen.  

Het kan snel gaan

Maar dan kan het zomaar zijn dat je eerste reservering vrij vlot binnenkomt, soms al in de eerste week - mits je een redelijke prijs vraagt natuurlijk. Goboony zorgt namelijk door advertenties en via Google voor bezoekers op hun website waar ook jouw advertentie op staat en dus gevonden kan worden. Daar heb jij helemaal geen omkijken naar. 

Je krijgt dan een mailtje dat er een reservering op jouw advertentie is gedaan met een link naar je dashboard. Vervolgens moet inloggen om deze reservering goed of af te keuren.  

Camper Kopen? Bespaar Duizenden Euro's

Voorkom een miskoop bij het kopen van een camper. Leer hoe je met je dierbare spaargeld de juiste camper koopt - zonder technische kennis - en bespaar duizenden euro's.

Bekijk de video voor meer info:

video camper kopen zonder spijt

5. Reservering goedkeuren

Je kan in jouw dashboard precies zien wie een huurverzoek heeft ingediend, voor welke periode, wat de huuropbrengst gaat zijn en eventuele extra informatie van de huurder. Elke huurder wordt geverifieerd op z’n e-mailadres, telefoonnummer en rijbewijs. 

Vervolgens kan je er zelf voor kiezen hoe je contact met deze huurder hebt:

 • Telefonisch
 • Via de site
 • In het echt

Op basis van dat contact kan je ervoor kiezen om een huurverzoek te accepteren of af te wijzen. 

Huurovereenkomst

Vervolgens zorgt Goboony ervoor dat de huurder met het huurcontract (of huurovereenkomst) akkoord gaat waarin de algemene voorwaarden van Goboony staan en de specifieke details die afgesproken zijn tussen jou en de huurder. 

De boeking is definitief als de huurder de aanbetaling voldaan heeft. Op dat moment kan jij ook in je dashboard de huurovereenkomst zien staan. Vervolgens zorgt Goboony er ook voor dat de rest van het huurbedrag door de huurder wordt betaald, voordat de huurperiode aanvangt.

6. Camper uitgifte doen

Als dan de dag is aangebroken dat de huurder de camper komt ophalen, moet jij er natuurlijk voor zorgen dat deze correct klaarstaat. Dat wil zeggen: 

 • Controle van banden op profiel, leeftijd en druk (zo nodig vervangen)
 • Volle brandstoftank
 • Schoon van binnen en buiten
 • Andere afspraken nakomen die je met de huurder hebt gemaakt
 • Een handleiding van alles in en op de camper 
 • Groene kaart, kentekenbewijs en APK keuringsbewijs in de camper

Aan de hand van het uitgifteformulier (heet bij Goboony het GoForm) ga je bij langs welke schade er aan de camper is en deze noteer je ook daarop. Ook kijken jullie samen of de beloofde inboedel en faciliteiten aanwezig zijn in de camper en of ze goed werken. 

Het belang van het uitgifteformulier

Overigens het GoForm onderdeel van de huurovereenkomst en daarmee ook rechtsgeldig. Als er onenigheid ontstaat, is dit het document op basis waarvan er beslissingen genomen worden. Zorg daarom dat je deze goed invult, zoals de kilometerstand bij vertrek en terugkomst, bestaande schades en alle overige afspraken die je samen hebt gemaakt. Beide partijen krijgen vervolgens een exemplaar van het ingevulde formulier mee. 

7. Huurbedrag ontvangen

Je ontvangt de huursom binnen 1 tot 3 werkdagen nadat je de camper uitgegeven hebt aan de huurder. Hiervan zijn de kosten voor Goboony al vanaf getrokken. Ook regelen zij dat de huurder de borg weer terug krijgt minus eventuele gemaakte onkosten. 

8. Camper inname doen

Als de camper weer terug komt is het belangrijkste dat je het GoForm er weer bij pakt en deze samen met de huurder invult. Hierop noteer je de kilometerstand bij terugkomst en of er schade is geweest en zo ja, welke. Natuurlijk loop je om en door de camper heen, om te zien of alles nog zo was al bij vertrek, en daarbij kijk je ook naar gemaakt afspraken die je op het formulier had genoteerd.  

Tot slot is het van belang dat na invullen beide partijen het formulier ondertekenen. Vergeet niet dat als er kosten gemaakt zijn, aan de huurder te vertellen dat deze aan hem doorbelast zullen worden. Ook hier geldt dat het formulier leidend is als er kosten doorbelast moeten worden. In je dashboard geef je dan aan of de borg vrijgegeven mag worden of nog niet.

Wat kost het om via Goboony te verhuren? 

Uiteraard is het gebruik maken van de diensten van Goboony niet gratis. Dit is wat ze voor je doen als je via hen je camper gaat verhuren:

 • Gratis adverteren op Goboony.nl
 • Zorgen voor (veel) bezoekers naar je advertentie
 • Controleren van potentiële huurders (voorselectie)
 • Regelen van contracten en de juiste voorwaarden
 • Regelen van de geldstromen - op een veilige manier
 • Bieden hulp bij calamiteiten
 • Een professionele ervaring voor je huurders

Toch zegt Goboony dat verhuren via Goboony volledig gratis is. 

Nul kosten dus, niets: 

Echt gratis voor verhuurders?

Het klopt wel enigszins; Een account aanmaken is gratis, en ook het plaatsen van een advertentie kost je niets. Toch moeten hun verdiensten ergens vandaan komen en daarom wordt er eenvoudigweg kosten bij de huurprijs opgeteld. Zo lijkt het alsof de huurder betaald. 

Jij als verhuurder krijgt namelijk het bedrag wat je invult, wat jij wilt hebben. Toch kijkt een huurder altijd naar het eindbedrag. Dus als die te hoog is omdat jij je prijs te hoog hebt ingesteld omdat daar de gelden voor Goboony nog bij op komen, dan zul je minder verhuren. De enige manier is dan om jouw verhuurprijs te verlagen en dat betekent uiteindelijk dat jij ook meebetaald aan Goboony.   

Kosten voor de huurder

Er zijn twee soorten kosten die aan de huurder worden doorberekend bovenop de door jou ingestelde huurprijs:

 • 17,5% over de totale huursom als service fee
 • €35,- per boeking als boeking fee

Voor de boeking fee krijgt de huurder persoonlijke service en daarmee is ook de huursom verzekerd. 

De service fee wordt berekend over de huursom zonder borg maar met de schoonmaakkosten. De berekening hiervan is nog wel even een dingetje, want je zou in eerste instantie zeggen dat als je dagprijs 100 euro is, 17,5% daarvan €17,50 is en het eindbedrag dus op €117,50 uit zou komen. 

Maar de service fee is niet 17,5% van de dagprijs, maar de dagprijs is 82,5% van het eindbedrag.

Op de juiste manier berekenen

De berekening wordt dus anders gemaakt, namelijk dat de kosten 17,5% van het eindbedrag zijn. Dit is dan de berekening: €100 / 0,825 = €121,21 - €100 = €21,21

Het eindbedrag (totale huurprijs) voor de huurder is dan €121,21 per dag waarvan 17,5% €21,21 is en naar Goboony gaat. Op die manier krijg jij precies het huurbedrag uitgekeerd wat je zelf had aangegeven.  

Nu kan je hier wat van vinden, maar uiteindelijk is Goboony wel transparant over hoe ze alles berekenen. 

Wat zijn de verdiensten?

En nu een belangrijk punt, wat kan je eigenlijk verdienen als je je camper via Goboony verhuurd? Wel, simpel gezegd hangt dat van camper af. Met name het bouwjaar, het soort camper (alkoof, integraal, half integraal, buscamper) en de aanwezige voorzieningen in combinatie met het aantal beschikbare weken spelen hierin een grote rol.

Maar om een indruk te geven zie je hieronder de laagste en hoogste dagprijzen van de verschillende soorten campers. Je moet hiervan nog wel de service fee (17,5%) aftrekken:

 • Alkoof camper: van €35 tot €168 per dag
 • Integraal camper: van €46 tot €176 per dag
 • Half integraal camper: van €48 tot €186 per dag
 • Buscamper: van €41 tot €154 per dag

Uiteraard zitten hier soms nog uitschieters boven van exoten zoals elektrische oldtimer campers, enorme amerikaanse slide-out campers en 4x4 overland campers. Maar dan krijg je een beetje een indruk. 

Eigen opbrengsten berekenen

Je kan zelf de opbrengsten berekenen aan de hand van de eigenschappen je eigen (toekomstige) camper. Dit wordt de Goboony verdiencalculator genoemd:

Hoe veilig zijn m’n huuropbrengsten bij Goboony?

Goboony werkt samen met Mangopay. Dit is een betaalservice die onafhankelijk van Goboony werkt en al het geld van camperhuur en borg in beheer heeft. Dit wordt ook wel derden gelden beheer genoemd. 

Omdat het geld buiten Goboony ‘geparkeerd’ staat, kunnen ze er geen gebruik van maken voor hun bedrijfsvoering. Ook kan het niet aangesproken worden als het bedrijf bijvoorbeeld failliet dreigt te gaan - of gaat - denk aan schuldeisers.  

Kopie van je identiteitskaart verplicht

Om aan alle eisen te voldoen moet als verhuurder je persoonlijke rekeningnummer geverifieerd worden. Dat is ook de reden waarom je een kopie van je identiteitskaart in het dashboard moet uploaden. Aan de hand daarvan kunnen ze controleren of jij echt de rekeninghouder bent. 

Je kunt dus domweg niet verhuren als je geen geldig identiteitskaart hebt geüpload. Dit mag een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs zijn.    

Hoe Goboony de camperverzekering heeft geregeld

Als je je camper gaat verhuren is de verzekering een belangrijk aandachtspunt. Verhuur van een camper is standaard niet gedekt, ook niet bij de beste camperverzekeringen. Uitlenen aan vrienden of bekenden mag soms wel (lees de voorwaarden er goed op na), maar daar staat dan geen officiële huurprijs tegenover zoals bij verhuur wel het geval is. 

Bij sommige camperverzekeringen kan je tegen een flinke verhoging van de premie en uitbreiding van de voorwaarden ook verhuur verzekeren. Echter zijn de verzekeraars die dit doen schaars, en dat is niet voor niets. Het risico op een schadeclaim is nou eenmaal veel hoger bij verhuur. 

Bij Goboony heb je wat betreft de verzekering 2 opties: 

 1. Een eigen camperverzekering inclusief verhuur clausule
 2. Een eigen camperverzekering (WA is al voldoende) + Goboony dagverzekering

Hieronder een korte uitleg wat deze keuzes qua verzekering bij Goboony inhouden. 

1. Een eigen verzekering voor verhuur

Als je zelf een camperverzekering hebt waaraan je een verhuurmodule kan toevoegen, dan mag dit ook bij Goboony. Dit kan voordelig zijn als je ook op andere manieren je camper verhuurt dan enkel bij Goboony, wat ze overigens gewoon toestaan. Ook kan dit voordeliger zijn als je veel wilt gaan verhuren, omdat de Goboony verzekering over een langere periode prijzig kan worden.

Even goed rekenen dus om te zien welke verzekering voor verhuur de voordeligste (en handigste) keuze is. Vergeet ook niet om vooraf de bijbehorende voorwaarden goed door te nemen. Bij de camperverzekering van de NKC kan je bijvoorbeeld een verhuurmodule toevoegen. Ook de verzekering zelf is een aanrader.

Camper Kopen? Bespaar Duizenden Euro's

Voorkom een miskoop bij het kopen van een camper. Leer hoe je met je dierbare spaargeld de juiste camper koopt - zonder technische kennis - en bespaar duizenden euro's.

Bekijk de video voor meer info:

video camper kopen zonder spijt

2. Goboony dagverzekering voor verhuur

De tweede optie is dat je per verhuurperiode via Goboony een verzekering voor verhuur afsluit. De enige voorwaarde om dit te kunnen doen is dat je zelf al minimaal een WA+ Casco verzekering op de camper hebt afgesloten. Deze Goboony dagverzekering komt daar dan dus nog bij. 

Verzekeraar Goboony 

Op moment van schrijven wordt deze verzekering van Goboony verzorgd door iptiQ wat onderdeel is van Swiss Re. Dit is een grote verzekeraar die wereldwijd opereert. Geen kleine speler dus en met veel kennis en ervaring in huis. 

Voorwaarden Goboony verzekering

Hieronder staan de meest belangrijke verzekeringsvoorwaarden van de Goboony dagverzekering.

Let op! Verzekeringsvoorwaarden kunnen in de loop van de tijd wijzigen, check dus ook altijd zelf welke voorwaarden op dit moment voor deze verzekering gelden.

 • Je moet de eigenaar van de camper zijn, wonend in Nederland
 • De camper mag niet op naam van een bedrijf staan
 • De camper moet een geldige APK hebben
 • De camper mag niet meer dan 3,5 ton wegen
 • De camper mag maximaal 120 dagen per jaar verhuurd worden 
 • Dekking is alleen geldig bij verhuren via Goboony
 • Verhuur aan bedrijven en commercieel vervoer is niet toegestaan
 • Huurder moet minsten 23 jaar oud zijn
 • Huurder moet minimaal 3 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs zijn
 • Dekking geldt voor landen van de Europese Unie, EVA-landen en Groot-Brittannië

Zoals je kan zien wordt er streng op toegezien dat je niet bedrijfsmatig verhuurd, het moet de intentie van een bijverdienste hebben. Vandaar waarschijnlijk ook de max van 120 dagen per jaar. 

Voordelen Goboony verzekering

Het wordt een dagverzekering genoemd omdat je deze alleen afsluit voor de periode dat de camper verhuurd wordt. Als je dus niet verhuurd (en niets verdient), hoef je er ook geen premie voor te betalen. 

Dit zijn de voordelen op een rij:

 • Je betaald alleen premie voor de periode dat je verhuurt
 • Je hebt geen jaarcontract
 • Je regelt het via je dashboard, dus geen papierwerk
 • Optimale voorwaarden, ook voor huurders
 • Inclusief 24/7 pechhulp en vervangend vervoer
 • Voor campers van alle leeftijden (zie eerder genoemde voorwaarden)  

Ervaring met Goboony van verhuurders

Je kunt ervaringen met Goboony van andere huurders op de website vinden. Echter zijn dit enkel hele positieve ervaringen, wat natuurlijk ook best logisch is. Er zijn niet veel bedrijven die negatieve ervaringen van klanten op hun eigen website zetten.

Er staan echter ook veel Goboony ervaringen op Kiyoh.com. Dit is een website waar klanten reviews achter kunnen laten over bedrijven. De ervaringen zijn grotendeels van huurders, maar als je er doorheen scrollt, zie je ook ervaringen van verhuurders. 

Gemiddeld een 8,7 - 93% beveelt Goboony aan

Deze zijn overwegend erg positief - gemiddeld een 8,7 uit 1338 beoordelingen en 93% beveelt Goboony bij anderen aan. Zo nu en dan zit er iemand tussen die een akkefietje heeft gehad met Goboony, bijvoorbeeld over het afhandelen van schade. Je moet echter niet vergeten dat zodra iemand zich benadeelt voelt, het heel makkelijk is om een negatieve review achter te laten. Ook al ligt de fout in beginsel bij diegene zelf. Gelukkig gaat het maar om een enkeling. 

Men geeft de volgende zaken aan:

 • Goed en op korte termijn contact met Goboony
 • Als je ergens niet uitkomt zijn ze bereid te helpen
 • De afhandeling van de financiën is correct en meestal ook vlot
 • Een enkeling geeft aan het dashboard niet altijd goed te snappen
 • Anderen roemen juiste de gebruiksvriendelijkheid van het systeem voor verhuurders
 • Je krijgt meer dan genoeg informatie als verhuurder tijdens het verhuurtraject
 • Transparant zaken doen, bijvoorbeeld geen onvoorziene kosten
 • De dagverzekering via Goboony geeft een veilig gevoel

Goboony ervaringen van verhuurders

Hieronder een aantal video’s met ervaringen van verhuurders:

Zoals je kan zien het hele normale mensen zoals jij en ik die hun camper verhuren via Goboony. Zij komen niet alleen echt uit de kosten wat betreft hun camper, maar vinden het ook nog eens heel leuk om hun camper te verhuren en daarmee andere mensen blij te maken. En dat zonder al te veel gedoe.

Wanneer is je camper geschikt voor verhuur?

Het komt er op neer dat iedere camper die in goed onderhouden staat verkeert via Goboony verhuurd mag worden. Dus ongeacht de leeftijd, luxe of model. Uiteraard verstaat niet iedereen hetzelfde onder ‘goed onderhouden’ en daarom hebben ze een aantal voorwaarden op een rij gezet waaraan je camper moet voldoen. 

De camper moet:

 1. Voldoen aan de basis veiligheidseisen
 2. Helemaal jouw eigendom zijn
 3. Onderhoud hebben gehad zoals de fabrikant voorschrijft
 4. APK gekeurd zijn en het bewijs hiervan moet je in bezit hebben
 5. Minimaal een WA verzekering hebben (in België een BA)
 6. Belastingen zoals wegenbelasting moeten zijn betaald
 7. Een NL of BE kenteken hebben, geregistreerd bij het RDW (of DIV in België)
 8. Geen schades of gebreken hebben, tenzij anders met huurder afgesproken
 9. Alle vloeistoffen op peil hebben zoals rem olie, koelvloeistof en motorolie 

Ik kan er geen ‘rare’ eisen aan ontdekken, voor de meeste campereigenaren geldt waarschijnlijk dat ze dit sowieso op orde hebben. Of in ieder geval willen hebben als ze de camper aan een ander meegeven. 

Hoe verloopt contact met Goboony

Als verhuurder wil je een goed contact met Goboony hebben. Zowel tijdens het aanmaken van een account en het opmaken van je advertentie als tijdens het daadwerkelijke verhuren en de nazorg daarvan. 

Goboony is op verschillende manieren te bereiken: 

 • Een uitgebreide Veelgestelde Vragen sectie
 • Via de mail op support@goboony.com
 • Via de telefoon op 085 401 68 32

Ook op social media zijn ze actief:

 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Pinterest

Ook daar kan je natuurlijk je vragen stellen, maar over het algemeen gaat het makkelijker en sneller als je de mail of telefoon gebruikt. 

Goede bereikbaarheid belangrijk

Wat je nog wel eens ziet bij bedrijven die een online dienst leveren is dat ze ook enkel online bereikbaar zijn zoals via een chat en e-mail. Goboony is ook telefonisch bereikbaar - ze hebben hun telefoonnummer duidelijk op hun website staan - en dat is een fijne gedachte.

Ten eerste houdt niet iedereen ervan om online contact te hebben. Daarnaast moet je wel eens zaken uitleggen wat via de telefoon veel sneller gaat en soms ook sneller moet. Of het is gewoon te belangrijk om het via mail te doen, als het bijvoorbeeld om een grote schadeclaim gaat of een ernstig pechgeval ver van huis. Dan is bellen wel zo fijn.    

Conclusie Goboony review over verhuren

Er zijn dus veel verhuurders die hele goede ervaringen met Goboony hebben. En als ik zelf alles zo vanuit mijn eigen verhuur ervaring bekijk, kan ik alleen maar zeggen dat Goboony z’n zaakjes goed voor elkaar heeft. Het is al lang niet meer dat jonge bedrijf dat als een paddestoel uit de grond kwam en allerlei kinderziektes te verwerken had. 

Het is nu echt een geoliede machine geworden. Ik heb zelf mogen ervaren hoe het dashboard werkt en ook heb ik hun complete website doorgespit om achter antwoorden te komen. 

Een heel groot pluspunt is de dagverzekering die ze aanbieden. Ik weet hoe lastig het is om een goede verhuurverzekering te krijgen die aan alle eisen voldoet, zowel voor verhuurders als huurders. Beide partijen moeten immers tevreden gehouden worden. Voor verhuurders kan ik Goboony alleen maar aanraden. Ook de vele positieve ervaringen op de review websites onderstrepen dit. 

DEEL 2: Goboony review over huren

Als je bij Goboony een camper wilt huren, wil je wel zeker weten dat je goed zit. Het gaat toch al snel om meer dan duizend euro wat je uitgeeft. Daarnaast is niet alleen het geld belangrijk, maar ook dat je een plezierige en onbezorgde vakantie kan hebben. 

Een beetje avontuur met een camper is natuurlijk leuk, maar het moet geen pech vakantie worden die je ook nog eens veel meer geld gaat kosten dan je vooraf had gedacht. 

Misschien had je dit al ontdekt, maar bij Goboony huur je dus geen campers van een bedrijf, maar van particulieren. De 2000+ campers op de website zijn dus niet van Goboony zelf. Goboony zorgt er alleen voor dat jij en de eigenaar van de camper met elkaar in contact komen en dat de verhuur in goede banen geleid wordt. 

Hieronder een video van enkele camper eigenaren die hun camper via Goboony verhuren:

Hoe werkt een camper huren bij Goboony?

Eigenlijk werkt het bijna hetzelfde als wanneer je een camper zou huren van een camperverhuurbedrijf. Echter ben je nu veel goedkoper uit (zelf zeggen ze 40%) en heb je toch de voordelen van een bedrijf, namelijk dat alles professioneel geregeld is en je veel service kan verwachten. 

Wellicht betaal je iets meer dan wanneer je direct van een particulier zou huren, aangezien Goboony er ook nog wat aan moet verdienen. Maar bij een particulier neem je veel grotere risico’s. Je weet dan nooit zeker of alles wel goed geregeld is qua verzekering, ondersteuning bij pech of een ongeval en bij geschillen tussen jou en de verhuurder. 

Daarnaast kan je zonder zo’n grote bemiddelaar ook veel minder makkelijk de camper vinden die je het liefst mee zou willen hebben. De service die je ervoor terugkrijgt is z’n geld dus dubbel en dwars waard. 

De stappen om te kunnen huren

Dit zijn de stappen die je doorloopt als je bij Goboony een camper gaat huren:

 1. Ga naar Goboony.nl en vul de huurperiode + aantal slaaplaatsen in
 2. Reserveer vrijblijvend een camper naar keuze
 3. Contact de camper eigenaar via de website voor een bezichtiging
 4. Als de verhuurder je huurverzoek accepteert, kan je definitief reserveren
 5. Je betaald de huur en borg via Goboony
 6. Haal de camper op bij de eigenaar, waarna deze wordt uitbetaald
 7. Lever de camper weer in bij de eigenaar, waarna jij je borg terug krijgt

Hieronder zullen we de stappen doornemen om te zien wat ze allemaal inhouden. 

1. Op de website een camper zoeken

Op de website van Goboony staan erg veel campers. Het grote voordeel hiervan is dat je er altijd wel eentje in de buurt kan vinden die aan je eisen voldoet. 

Wat je eerst doet is het invullen van de start- en einddatum van je huurperiode en de hoeveelheid slaapplaatsen die je nodig hebt; dat kan je hier op deze pagina doen. Vervolgens klik je op ‘Bekijk aanbod’ en dan kan je verder gaan sorteren. Je kan namelijk sorteren op plaats, soort camper, prijs en nog veel meer. 

En wat betreft de soorten campers staan ze er echt allemaal op; Van een omgebouwde elektrische oldtimer Volkswagen T2 busje tot een enorme Amerikaanse camper met slide out. 

Ook qua prijzen zit er voor iedereen wel wat bij, deze variëren van zo’n 40 euro per dag tot ongeveer 250 euro per dag en alles daar tussenin. Je kan je wel voorstellen dat hoe hoger de prijs is, hoe groter, luxer en specialer de camper is. 

2. Een camper via de website reserveren

Als je dan de camper hebt gevonden die aan je eisen voldoet, kan je deze vrijblijvend via de website reserveren. Je ziet bij iedere advertentie:

 • De huursom (met aantal gereserveerde dagen)
 • De schoonmaakkosten
 • De service- en garantiekosten
 • Het totaalbedrag

Vervolgens kan je direct vrijblijvend reserveren. Je zit dan nog nergens aan vast. Eerst kan je nog contact hebben met de camper eigenaar, ook moet die de reservering nog accepteren en dan pas hoef je te besluiten of je daadwerkelijk wilt gaan huren. 

Dit wordt ook wel een huurverzoek genoemd, en deze verloopt in 3 stappen.

Stap 1

Je klikt eerst op de rode knop met ‘Reserveer vrijblijvend’ en vervolgens kom je op een nieuw scherm waar je je kan aanmelden voor een account bij Goboony. Hierdoor kan je niet anoniem een huurverzoek doen, wat de veiligheid van het platform bevorderd. Hier vul je je naam en je e-mailadres in en maak je een wachtwoord aan. Ook moet je aangeven of je een man of vrouw bent en wat je geboortedatum is. 

Stap 2

De volgende stap bestaat uit het invullen van je bestemming, met wie je gaat reizen, met hoeveel personen, hoeveel camperervaring je hebt en ook kan je nog een extra bericht achterlaten. Hoe meer informatie je geeft, hoe sneller je huurverzoek geaccepteerd zal worden. 

Stap 3

Tot slot moet je ook je adres en mobiele nummer achterlaten. Zodra de verhuurder dan reageert op je verzoek krijg je een sms. Als je huurverzoek geaccepteerd wordt, heb je 12 uur de tijd om te beslissen of je definitief wilt boeken. Genoeg tijd dus om even thuis te overleggen 😉 

Camper Kopen? Bespaar Duizenden Euro's

Voorkom een miskoop bij het kopen van een camper. Leer hoe je met je dierbare spaargeld de juiste camper koopt - zonder technische kennis - en bespaar duizenden euro's.

Bekijk de video voor meer info:

video camper kopen zonder spijt

3. Contact met de camper eigenaar

In de tussentijd kan je via de website contact opnemen met de camper eigenaar. Meestal reageert een verhuurder binnen 24 uur en vaak ook wel sneller. Overigens worden je telefoonnummer en e-mailadres pas met de verhuurder (automatisch) gedeeld als je de boeking definitief hebt gemaakt.

Je kan ook gerust in de tussentijd eerst een afspraak met de eigenaar maken om de camper te bezichtigen en eventueel een proefrit te maken. Soms kan dit helpen om de juiste keuze te maken, en dat is wel handig om te doen voordat je definitief reserveert. 

4. Definitief reserveren

Als je huuraanvraag door de verhuurder is geaccepteerd, kan je deze definitief maken door de aanbetaling te voldoen. Hiervoor krijg je een verzoek van Goboony. Zodra je dit hebt betaald gaan ook de annuleringsvoorwaarden in. Als je niet binnen 3 dagen (72 uur) dit eerste betalingsverzoek hebt betaald, vervalt de huurovereenkomst.

Annuleringskosten

Wil je na de aanbetaling annuleren, dan gelden daarvoor de annuleringsvoorwaarden en -kosten die je terug kan vinden in de boeking. Dit kan je allemaal terugvinden door in te loggen op de website van Goboony en naar de betreffende boeking te gaan

Naast de kans op annuleringskosten voor de verhuurder krijg je de servicekosten van Goboony niet terugbetaald. 

Zodra je hebt geannuleerd, is de camper direct weer beschikbaar voor andere gebruikers om te reserveren. 

5. Huur en borg betalen via Goboony

Pas na de eerste aanbetaling wordt je boeking definitief. Deze aanbetaling kan in hoogte verschillen. Hoe eerder je boekt, hoe lager de aanbetaling is. Je hebt dan ook meer betaaltermijnen om het totaalbedrag te betalen. 

Dit zijn de betalingsregels, afhankelijk van wanneer je reserveert voordat je vertrekt:

 • Meer dan 26 weken: 10% aanbetaling en 3 overige termijnen
 • Tussen 3 en 6 maanden: 25% aanbetaling en 2 overige termijnen
 • Tussen 3 weken en 3 maanden: 50% aanbetaling en 1 overige termijn
 • Binnen 3 weken: 100% betalen in een keer

Als je in termijnen betaald is de laatste termijn altijd 3 weken voor vertrek. Betalen kan alleen via het dashboard op de website van Goboony waarop je met je eigen inloggegevens moet inloggen. Vervolgens kan je daar veilig betalen met iDeal, Bancontact of Creditcard. 

Borg betalen en terug ontvangen

De borg is opgeteld bij de laatste termijn die je betaald, 3 weken voor vertrek. Deze borg wordt net als de andere gelden door Goboony beheerd. Bij terugkomst wordt de borg na 72 uur naar je rekening teruggestort. Mochten er kosten zijn gemaakt door bijvoorbeeld schade, dan kan de periode waarin de borg wordt teruggestort variëren.   

Eigen risico verlagen/afkopen

Je kan ook je eigen risico en daarmee de borg verlagen naar 150 euro door een verzekering bij Goboony af te sluiten. Het eigen risico kan per camper namelijk variëren tussen ruwweg 600 en 1500 euro. En omdat schades aan een camper vaak hoger uitvallen dan je denkt, is dit wel aan te raden. Je kan zo’n verzekering tot 24 uur voor vertrek afsluiten. 

6. De camper ophalen bij de eigenaar

Als je de camper op de dag van vertrek gaat ophalen bij de eigenaar moeten jullie samen de camper bekijken en doorlopen. Dit doe je aan de hand van een overdrachtsformulier, die heet bij Goboony het GoForm. Hierop staan de volgende zaken:

 • Gegevens van huurder en verhuurder
 • Kilometerstand bij vertrek
 • Beschrijving van de reeds aanwezige schades
 • Ophaal- en terugbrengtijd (kan je hierop wijzigen)
 • Handtekening van beide partijen

Het is verplicht om foto’s te maken van de camper en de aanwezige schades voordat je vertrekt. Tot slot wordt het formulier door beide partijen ondertekend. Mochten er geschillen komen of een schadeclaim, dan is dit overdrachtsformulier met de bijbehorende foto’s leidend voor Goboony.  

1-3 dagen nadat je de camper hebt meegekregen ontvangt de verhuurder de huursom. 

7. De camper terugbrengen bij de eigenaar

Als dit is toegestaan door verhuurder maak je de camper van binnen en buiten eerst goed schoon. Controleer of er schades zijn ontstaan en kijk ook de (extra) afspraken na die jullie samen op het GoForm hebben staan. 

Als je de camper weer inlevert is het GoForm weer van belang om in te vullen. Hierop noteer je: 

 • Kilometerstand bij terugkomst
 • Eventueel door te belasten kilometers
 • Beschrijving van eventuele schades (maak er ook foto’s van)
 • Handtekening van beide partijen

Het is altijd slim om ook foto’s te maken als er geen schades zijn gemaakt. Dan kan daar achteraf ook geen onenigheid over ontstaan. Goboony zal het GoForm controleren inclusief de bijbehorende foto’s.

Afhandeling naheffingen en borg

Eventuele naheffingen voor schades zullen door Goboony altijd bij beide partijen geverifieerd worden voordat er iets in rekening wordt gebracht. Als er geen naheffingen zijn zal de borg automatisch naar je teruggestort worden na 72 uur na het inleveren van de camper. Daarmee is je boeking dan ook afgerond. 

Goboony ervaringen van huurders

Goboony heeft een aantal ervaringen van huurders op de website staan, maar uiteraard zijn dit enkel hele positieve ervaringen. Als je ook de minder positieve of zelfs negatieve ervaringen wilt lezen, dan kan dat hier op de review website Kiyoh.com

Gemiddeld een 8,7 - 93% beveelt Goboony aan

De ervaringen zijn overwegend erg positief - gemiddeld een 8,7 uit 1338 beoordelingen en 93% beveelt Goboony bij anderen aan. Wat je niet moet vergeten is dat veel mensen die een review achterlaten dit niet alleen doen over Goboony, maar grotendeels over de camper en de eigenaar en hoe ze die ervaren hebben. 

Maar als het over Goboony gaat dan zijn dit de punten die veel naar voren komen: 

 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Goboony service is snel, to the point en vriendelijk
 • Correcte afhandeling van de financiële zaken
 • Verhuurders op Goboony geven je een vertrouwd gevoel
 • Manier van communiceren is simpel en duidelijk
 • Afhandelen van de borg duurt soms langer
 • Goboony kan niet altijd de oplossing geven bij een technisch probleem onderweg
 • Campers zijn snel en eenvoudig te boeken

Over het algemeen zijn de huurders bij Goboony zeer positief. Natuurlijk zit er soms een incident tussen, maar dat heb je bij elk bedrijf. Over het afhandelen van de borg geeft Goboony op hun website aan dat ze het geld altijd wel tijdig overmaken, maar dat de bank of creditcardmaatschappij van de huurder dit soms vasthoud. 

Conclusie Goboony review over huren

Als ik vanuit mijn ervaring met het verhuren van campers kijk naar hoe Goboony het doet, dan kan ik alleen maar zeggen dat ze alles erg professioneel voor elkaar hebben. Je krijgt erg veel service voor een hele goede huurprijs. Daarbij hebben ze een enorm aanbod van campers zodat er altijd wel eentje van jouw gading tussen zit. 

Ze screenen de verhuurders goed voordat er verhuurd mag worden, en daarbij zijn de verhuurvoorwaarden voor zowel de huurder als verhuurder goed geregeld. Dat maakt dat je met een vertrouwd gevoel een camper huurt. Huur je direct van een particuliere verhuurder (dus zonder bemiddelaar als Goboony), dan is dit lang niet altijd het geval. 

Daarnaast kan je makkelijk de borg en het eigen risico verlagen en werkt ook het dashboard erg goed. Je kan goed zien hoe het ervoor staat met je huuraanvraag en de betalingen. Tot slot is Goboony goed bereikbaar, ook telefonisch. 

Uiteindelijk spreken ook de vele positieve reviews van andere huurders boekdelen. Aanrader dus!  

Is er ook een Goboony app?

Ja er is een Goboony app, maar op de website van Goboony zelf wordt er niet veel over gesproken, het is dus onduidelijk hoeveel aandacht dit vanuit het bedrijf krijgt.

De Goboony app is er vooral voor verhuurders en helpt je met de volgende zaken:

 • Contact onderhouden met (potentiële) huurders door chatfunctie
 • Push notificaties ontvangen als er een bericht binnenkomt
 • Je boekingen net zo managen als op de website
 • Kalender en beschikbaarheid bekijken en aanpassen
 • Direct reageren op huuraanvragen
 • Dashboard bekijken met jouw statistieken
 • Je profiel bekijken en aanpassen

Doordat je sneller kan reageren op vragen en huuraanvragen, krijg je een beter verhuurders-profiel en daardoor kom je hoger in de zoekresultaten op de website van Goboony. Dit resulteert uiteraard in meer zichtbaarheid en daardoor meer kans op huurverzoeken. 

goboony app

Recensies Goboony app

Als ik de recensies er op na lees zijn de ervaringen een beetje 50/50 (goed/slecht), maar veel ervaringen zijn van een paar jaren geleden. De meest recente recensie geeft aan dat de Goboony app sterk verbeterd is. Mensen die er lovend over zijn vinden hem een goed verlengstuk van de website voor verhuurders. 

De app is verkrijgbaar via Google Play en de Apple App Store. Als de app goed werkt dan lijkt het me een handige toevoeging als je een camper verhuurt via Goboony. 

Hoe en waarom moet je bij Goboony inloggen?

Als je nou een huurder of een verhuurder bent, als je iets wilt doen op de website dan zul je bij Goboony moeten inloggen. Je kan uiteraard wel zonder inloggen gewoon alle campers bekijken die op de website staan. 

Maar wil je een reservering plaatsen, contact opnemen met een verhuurder of zelf je camper via Goboony verhuren, dan zul je toch echt moeten inloggen en een account aanmaken. 

Dat kan op verschillende manieren, met een:

 • Facebook account
 • Google account
 • E-mailadres

Dit doen ze om het voor zowel de huurders als verhuurders veilig te houden. Je moet namelijk je gegevens verifiëren zodat Goboony zeker weet dat het geen kwaadwillenden zijn die van hun diensten gebruik willen maken. 

De juiste plek voor inloggen

Om in te loggen of te registreren ga je naar deze pagina op hun website.

 • Op mobiel klik je op het menu rechtsboven en kies je voor 'registreren' of 'inloggen'.
 • Op desktop of laptop klik je rechtsboven direct op 'registreren' of 'inloggen'.

Goboony of Camptoo, welke is beter?

De vraag of je nou moet kiezen voor Goboony of Camptoo komt vaak voorbij. Camptoo is namelijk ook een bemiddelingsplatform waar je als particuliere camper eigenaar je camper kan verhuren. 

De keuze tussen Goboony en Camptoo is volgens mij een kwestie van beleving. Heb jij een goed gevoel bij Goboony? Ga dan voor Goboony. Ben je gegrepen door de manier waarop Camptoo zijn zaken regelt? Ga dan voor Camptoo. 

Als je even uitzoomt dan zijn beide partijen goed bezig door het mogelijk te maken om je camper op een relatief eenvoudige manier met anderen te delen. Dat is goed voor het milieu, de portemonnee en het maakt mensen blij. 

Dat is tot nu toe alles wat ik erover kan zeggen, misschien kom ik er nog wel op terug als ik de review over Camptoo heb gemaakt. 

Later heb ik in dit artikel nog een vergelijking gemaakt tussen beide partijen. 

Conclusie van deze Goboony review

Ik vond het erg leuk om deze Goboony review te maken. Vooral met mijn achtergrond als bedrijfsmatige camperverhuurder was het mooi om te zien dat je zo veel kan automatiseren. Ik kan alleen maar zeggen dat Goboony zijn zaken erg goed voor elkaar heeft, zowel voor huurders als verhuurders. 

Een belangrijk onderdeel hiervan is de klantenservice omdat het uiteindelijk wel om iemands vakantie gaat en omdat het vaak om relatief veel geld gaat. 

Honderden positieve ervaringen

Bij het doornemen van de 1.000+ reviews werd duidelijk dat heel veel mensen een bijzonder goede ervaring met Goboony hebben gehad. Uiteraard zitten er ook incidenten tussen waarbij zaken minder goed werden afgehandeld. Maar zoals bij elk bedrijf gaat er wel eens wat mis, vooral als je veel klanten hebt. Als je dan ziet dat 93% hen aanraadt, kan je daar toch wel een positieve conclusie uit trekken.

Wat mij betreft is Goboony voor zowel huurders als verhuurders een aanrader. Als huurder kan je veel geld besparen door van een particulier te huren en krijg je er toch veel service voor terug. Als verhuurder kan je op een makkelijke manier veel huurders en support krijgen en hoef je er financieel niet veel voor in te leveren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Camper wasstraat, waar en hoe?

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>