Tweedehands Camper Kopen?

Voorkom Een Gok Van (Tien)Duizenden Euro's

Klik voor afspelen

Leer hoe je met je dierbare spaargeld de juiste camper koopt - zonder technische kennis.

Wil je graag een camper maar twijfel je over de hoge investering?

Stel, je wilt een auto kopen maar je twijfelt enorm over de aanschaf. Het is een grote investering en je wilt geen miskoop doen waar je later spijt van krijgt. Je weet immers nooit precies wat je in huis haalt?

Wel, met de aankoop van een camper is dit nog veel erger - misschien zelfs x 10 - want er komt nóg meer bij kijken. Dit zijn vragen en twijfels die je zomaar wakker kunnen houden:

Er zijn zo veel campers...!

Misschien heb je al op het internet rondgesnuffeld of tijdens vakantie op de camping eens bij een camper naar binnen gekeken. Dat zag er gezellig uit! Maar als je eenmaal met het campervirus besmet bent dan zie je er steeds meer...

Grote campers, kleine campers, luxe campers, basic campers, hoge, lage, oude, nieuwe, verschillende merken, verschillende types en ga zo maar door... Een groot bos waar je makkelijk in verdwaald.

Zo veel soorten campers...

Waar moet ik precies op letten?

En als je dan een camper gaat bekijken, dan weet je eigenlijk niet waar je op moet letten om te beoordelen of dit een goed exemplaar (voor jou) is. De verkoper kan natuurlijk van alles zeggen, maar wellicht verzwijgt hij of zij ook een heleboel. 

Het is immers logisch dat hij vooral de vóórdelen benadrukt? Begrijp me niet verkeerd, dat hoeft niet met opzet te gebeuren. Want wat voor de één grote voordelen zijn (zoals de indeling, slaapgelegenheid, opties, opbouw etc.) is voor jou misschien helemaal niet zo positief.    

Ik ben niet technisch aangelegd

Hoe weet je nou of de camper die je koopt betrouwbaar is? Dat je niet het rampenproject van iemand anders overneemt? Een hobby die vooral veel geld gaat kosten en maar weinig camperplezier? Niet iedereen heeft verstand van motoren, versnellingsbakken, constructies, stroom- en gasinstallaties... 

Je zult de eerste niet zijn die zich afvraagt hoe hij z'n geld terug kan krijgen van de verkoper die hem een financieel bodemloze put heeft verkocht. Niets is erger dan er achter komen dat je een camper hebt gekocht die onverwacht duizenden euro's onderhoud nodig heeft voordat je er überhaupt veilig de weg mee op kan. 

Je bent geen campertechneut...

Het gaat om zo veel geld

Een camper is geen pakje boter die je even in de supermarkt haalt. Voor een tweedehands camper betaal je al snel €10.000 en dit kan oplopen tot €60.000 en meer. Dat is geld waar je lang voor hebt gespaard. Geld waar je ook andere leuke dingen mee had kunnen doen, maar wat je met moeite opzij hebt gehouden.

Het is niet makkelijk om ineens zoveel eigen geld uit te geven, dat moet je weloverwogen doen. Je wilt echt niet gokken met tienduizenden euro's spaargeld.

Verder zijn er natuurlijk de vaste en variabele kosten van duizenden(?) euro's per jaar die het hebben van een camper met zich meebrengt. Hoe hoog zijn deze kosten en wil of kan je die wel dragen? 

Ik ben bang dat ik een miskoop doe

Een miskoop ligt in camperland altijd op de loer. Dit kan op verschillende vlakken;

 • Je komt er achter dat dit type camper in de praktijk toch niet bij je past
 • De camper heeft serieuze vochtschade die je van buitenaf niet ziet 
 • De camper blijkt achteraf motorproblemen te hebben 
 • Je had er toch liever een sterkere motor in gehad
 • Je ontdekt dat de camper te klein is voor jou
 • De indeling is toch niet optimaal 

En zo kan je nog wel even doorgaan.

Natuurlijk zijn er in bepaalde situaties de hoge reparatiekosten. Maar de vaste lasten van honderden euro's lopen ook gewoon door in de tijd dat je hem niet gebruikt. En bij het verkopen van de camper krijg je er vaak duizenden euro's minder voor dan wat je hebt betaald.  

Je wilt geen camper kopen die constant bij de garage staat...

Ik wil niet te veel betalen!

Omdat er campers in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn, is het soms maar net 'wat de gek ervoor geeft'. Maar die 'gek' wil jij niet zijn. Je wilt voorkomen dat je veel te veel voor je camper betaald. Geld wat je ook voor brandstof kan gebruiken, of onderhoud, of extra accessoires, of andere leuke dingen. 

Daar komt bij dat je extra veel afschrijft als je je camper weer wilt verkopen. Het gat tussen wat je hebt betaald en ervoor terugkrijgt is dan domweg groter. 

Hoe moet dat met onderhandelen?

Juist bij tweedehands campers zit er vaak nog wel wat ruimte in de vraagprijs. En omdat het om grote bedragen gaat, kan deze ruimte zomaar uit duizenden euro's bestaan. Toch is het niet makkelijk om als onervaren handelaar deze duizenden euro's er tussenuit te krijgen. Helemaal niet als je een ervaren verkoper tegenover je hebt. 

Grote kans dat je net als de meeste Nederlanders niet goed bent afdingen, omdat je het gewoon niet leuk vind om te doen. Je wilt niet 'zeuren' over de prijs. 

Waarom het niet gek is dat je zo twijfelt

Als je er goed over nadenkt zijn al die twijfels en vragen heel erg logisch. Want hoe vaak koop je iets met je eigen geld voor dit soort bedragen? 

Bijna nooit.

En wie heeft nog nooit het idee gehad opgelicht te zijn geweest bij de aankoop of onderhoud van een auto? 

Bijna iedereen.

Een belangrijke stap in je leven

Je gaat dus een stap in je leven nemen die nieuw voor je is, die onwennig en spannend is en waar heel vaak negatieve associaties aan kleven. Een medaille die twee kanten op kan vallen;

 1. OF je bent heel erg blij met je nieuwe camper
 2. OF het wordt een nachtmerrie die je niet alleen veel geld gaat kosten, maar ook nog eens slapeloze nachten oplevert.

Ben jij iemand die deze gok van tienduizenden euro's niet wil nemen? Wil je er zeker van zijn dat de medaille de goede kant op valt? Lees dan vooral verder.

Cursus: Camper Kopen Zonder Spijt

In Camper Kopen Zonder Spijt ga je precies leren waar je op moet letten als je een tweedehands camper wilt kopen. Dit is een online cursus die bestaat uit 22 video's plus bonussen en bijlagen waar je na betaling toegang tot krijgt. De video's vormen samen een stappenplan.


Hierdoor zal een camper kopen voelen alsof je een zelfverzekerde camperhandelaar bent die recht op z'n doel afgaat. Maar dan zonder de benodigde jarenlange ervaring en zonder dat je technische kennis nodig hebt. Na deze cursus heb je geen twijfels en vragen meer over de aankoop van jouw camper.

Aanbieding! Meld je nu aan en krijg 50% korting!


Wat Je Krijgt Als Je Meedoet

Na je aanmelding krijg je direct toegang tot de online cursus Camper Kopen Zonder Spijt. De cursusomgeving is toegankelijk met een persoonlijke inlognaam en wachtwoord. De cursus is opgedeeld in 3 modules; 

 1. Camper kosten
 2. Camper vinden
 3. Camper kopen

Hieronder vind je een schematisch overzicht van de stappen die je doorloopt in de 3 modules (klik op de afbeelding om hem te vergroten).  

Schematisch overzicht van cursus Camper Kopen Zonder Spijt (klik om te vergroten)

In totaal zijn er 22 video's verdeelt over de 3 modules. De video's zijn tussen de 4:00 en 30:00 minuten lang, gemiddeld ongeveer 15:00 minuten. 

Beginners vriendelijk

Camper ervaring is NIET vereist om de inhoud van de cursus toe te passen.

Niet technisch

Er is GEEN technische kennis nodig om de cursus te begrijpen.

Meer zelfvertrouwen

Ga zelfverzekerd naar bezichtigingen van campers en onderhandelingen. 

Veel geld besparen

Bespaar duizenden euro's door grote en kleine valkuilen te vermijden.

Dit zeggen anderen over de cursus

Ik kan je natuurlijk van alles vertellen over de cursus, maar wat zeggen anderen over de inhoud ervan? Lees hieronder enkele reviews.

Eric

"Prettig en praktisch om te volgen"

Wij hebben (mijn vrouw ook), met veel plezier je cursus gevolgd. En hieruit ook nuttige informatie verkregen. Prettig en praktisch vorm gegeven. Regelmatig even van die momenten dat je denkt, o ja, niet vergeten. Wij zijn beginnende camperaars. Vandaar mijn zoektocht op het internet naar nuttige informatie. Nogmaals dank voor je cursus en de nuttige info op je website.

Tjeerd

"Complimenten voor de leuke cursus!"

Ik heb de meeste video's bekeken. Wel een heel goed idee hoor om dit te doen voor camperliefhebbers. Ik heb eerst geen vragen, ik kijk het vast nog een keer door. Moet nog even nadenken over de verzekering waarin ook vervoer naar huis e.d goed geregeld is. De afvinklijst heb ik wel even opgeslagen, zullen we vast gebruiken. Complimenten voor de leuke cursus!

Wat je van iedere module kan verwachten

Hieronder kan je lezen wat er per module aan bod komt.

1

Module 1: Kamper kosten

In deze module zetten we alle kosten op een rij zodat je precies weet wat je kan verwachten qua financiën. Denk hierbij aan de aankoopkosten, de vaste kosten, de variabele kosten en verborgen kosten.


Deze eerste module bestaat uit 11 video's en is daarmee de meest uitgebreide module. Bij een investering als deze wil je niet voor financiële verassingen komen te staan, en dat ga je hiermee voorkomen. Ken je cijfers. 

2

Module 2: Camper vinden

In module 2 staat het vinden van de camper die bij jou en jouw situatie past centraal. Zo krijg je een camper die aan je persoonlijke eisen voldoet. Je gaat het juiste model camper bepalen, de voor jouw noodzakelijke opties op een rij zetten en de campers vinden die hier aan voldoen. 


Deze tweede module bestaat uit 6 video's waarmee je haarscherp voor ogen krijgt welke camper voor jou bestemd is én weet je waar je hem gaat vinden. Geen ruis meer op de lijn. 

3

Module 3: Camper kopen

In de laatste module leer je een bewezen traject om tot de koop van je droomcamper over te gaan. Je leert op de juiste manier een voorselectie te doen van interessante campers, slimme onderhandelingstechnieken toe te passen en uiteindelijk de koop zonder enige misverstanden af te ronden. 


Module 3 bestaat uit 6 video's die voorkomen dat je de dure fouten van een groentje maakt en zonder stress de camper voor een goede prijs aanschaft. Dat wordt genieten!

Bonus

Yes, ook nog bonussen!

Naast de bovenstaande waardevolle lessen zijn er tijdelijk ook nog GRATIS bonussen aan de cursus toegevoegd. Als cadeautje, om ervoor te zorgen dat je je extra welkom voelt :)

Bonus 1 (€37)
Kosten Camper vs. Caravan

Misschien twijfel je nog tussen een camper en een caravan. Dat is helemaal niet zo gek, want beiden hebben ze zo hun voor- en nadelen. 


Maar wat zijn nou de kosten van een caravan ten opzichte van een camper? In deze bonusles wordt het haarfijn uitgelegd zodat je keuze tussen deze twee een stuk makkelijker wordt. 

Bonus 2 (€27)
Wel of niet eerst huren?

Deze vraag is heel vaak naar voren gekomen. Is het slim om eerst een camper te huren voor je koopt? Is dat niet jammer van je budget? 


In deze bonusles wordt uit de doeken gedaan wat je het beste kan doen als je hierover twijfelt. Grote kans dat je er bruikbare inzichten door krijgt. 

Bonus 3 (€97)
Downloadbare bijlagen

Bij sommige videolessen zitten bijlagen die je gratis kan downloaden. Hierdoor kan je de stappen uit de cursus nog makkelijk toepassen in de praktijk.


Zo wordt het je wel heel makkelijk gemaakt om van je camperdroom werkelijkheid te maken.

Over De Cursus Docent,
Piet Hein

Piet Hein kocht in 2004 zijn eerste camper, waarna verschillende volgden. Hij is door (financiële) schade en schande wijs geworden, want hij is géén geboren techneut. Vaak sloopt'ie meer dan dat hij repareert...


Na lange tijd zelf gecampert te hebben ging hij zijn camper verhuren. Dit groeide uit tot een camper verhuur bedrijf wat hij 6 jaar heeft gehad. Hij kocht en verkocht tweedehands campers voor de verhuur en hielp ook anderen daarmee.


Hij deelt zijn jarenlange kennis en ervaring graag en vindt het leuk om te merken dat anderen er echt mee geholpen zijn. Zijn doel met Camper Kopen Zonder Spijt is dat je geen wrange nasmaak overhoud aan het kopen van een camper. Iedereen moet kunnen genieten van z'n camper!

Wat Maakt Deze Cursus Zo Waardevol?

In de markt van tweedehands campers zijn twee factoren die het ingewikkeld maken;


Hoge prijzen en veel emotie.


Een camper kost immers al snel duizenden tot tienduizenden euro's en wie wordt er nou niet verliefd op het camperleven? Slimme verkopers weten hier handig op in te spelen, maar ook onwetende verkopers hechten vaak meer waarde aan hun camper dan hij eigenlijk waard is. 


De kans is groot dat je hierdoor tot wel €10.000 teveel betaald voor je camper.


Daarnaast is er de valkuil dat je een camper koopt zonder de juiste voorbereiding. Dit kan ervoor zorgen dat je na de koop tegen forse reparatiekosten van duizenden euro's aanloopt. Reparaties aan campers zijn nou eenmaal niet goedkoop.


Een slechte voorbereiding kan er ook toe leiden dat je een camper hebt gekocht die helemaal niet bij jou of je financiële situatie blijkt te passen. Ondertussen heb je wel de hoge vaste en variabele kosten van de camper en vaak moet je de camper met verlies weer verkopen. Dat is duur leergeld van al snel duizenden euro's.


In de cursus Camper Kopen Zonder Spijt ontdek je een stappenplan om deze hoge kosten te voorkomen.

Prijs van cursus Camper Kopen Zonder Spijt

Tijdelijk 50% Korting

Basis cursus

Online cursus incl. gratis bonussen

197 97,-

 • Direct toegang
 • Toegang tot Alle Modules
 • 3 Gratis Bonussen t.w.v. €161,-
 • Toegang Zo Lang de Cursus Bestaat
Luxe Cursus

Online cursus incl. persoonlijke begeleiding

397 197,-

 • Direct Toegang
 • Toegang tot Alle Modules
 • 3 Gratis Bonussen t.w.v. €161,-
 • Toegang Zo Lang de Cursus Bestaat
 • 30 Minuten Advies Gesprek
 • Onbeperkt Vragen Stellen via E-mail

100% Tevredenheid Garantie van 14-Dagen

Je bent volledig beschermd met onze 100% Tevredenheidsgarantie. Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de online cursus Camper Kopen Zonder Spijt, laat het dan binnen 14 dagen weten (stuur simpelweg een mailtje) en je krijgt je aankoopbedrag volledig terug. Dus zonder vervelende vragen, formulieren of eisen van onze kant. We willen dat je 100% tevreden bent!

Wacht niet! Ontdek wat anderen te zeggen hebben over de inhoud van de cursus

Hieronder vind je reviews van andere mensen over de inhoud van de cursus.

Earny

"Ik weet zeker dat we gaan genieten"

Het leukst aan de cursus is dat jullie passie en enthousiasme te voelen is, daarbij is het zo duidelijk en uitgebreid dat ik niet zou weten wat je daar nog aan toe moet voegen, misschien na onze reis, haha. Heel erg bedankt, ik weet zeker dat we gaan genieten, doen we nu al!

Henk

"We hebben veel aan de cursus gehad bij de aankoop"

Wij waren voornemens zelf een camper te gaan kopen en hebben de cursus met grote belangstelling en enthousiasme bekeken. Ook mijn broer heeft plannen om te gaan kopen nadat hij zelf eerst een camper heeft gehuurd. Ik heb mijn nieuwe kennis met hem gedeeld en ook hij was erg enthousiast. We hebben veel aan de cursus gehad om op zaken te letten bij aankoop van een camper.

Meest Gestelde Vragen (FAQ)

Hoe en waar kan ik de cursus volgen?

Camper Kopen Zonder Spijt is een online cursus die je op elk moment en op elk device met internet kan volgen, waar en wanneer je maar wilt. Dus zowel op je PC, laptop, tablet en smartphone.

Wat als ik nog niets van campers weet?

Ook als je nog helemaal nieuw bent in de wereld van de campers, is Camper Kopen Zonder Spijt voor jou geschikt. Je leert precies waar je om moet denken bij het oriënteren op en het kopen van je eerste camper.

Wat als ik al camper ervaring heb?

Wellicht ben je al eens met een camper op pad geweest of heb je er zelfs al één gehad. Maar ook in dat geval kan het volgen van de cursus je de inzichten geven die nodig zijn om duizenden euro's te besparen bij de aankoop van je (volgende) camper. 

Wat als ik niet tevreden ben over de cursus?

Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent met de aankoop van de cursus, dan kan je binnen 14 dagen na de aankoop zonder gedoe je geld terug krijgen. Stuur simpelweg een mailtje naar info@buitengids.nl en het wordt geregeld.

Wat gebeurd er na betaling?

Als je de cursus aanschaft, wordt je verzocht een account aan te maken met je e-mailadres en een wachtwoord. Vervolgens ga je naar de betaalpagina waar je veilig met iDeal, Bancontact, Sofort of creditcard kan betalen.

Daarna kom je op de bedanktpagina en kan je direct met Camper Kopen Zonder Spijt starten. Ook sturen we je een mail met de betaalgegevens en instructies waar je terecht kan om in te loggen.

Zit het antwoord op je vraag er niet bij?

Heb je nog een andere vraag? Stuur dan alsjeblieft even een mailtje naar info@buitengids.nl. We zijn ervan overtuigd dat we je van een passend antwoord kunnen voorzien!

Prijs van cursus Camper Kopen Zonder Spijt

Tijdelijk 50% Korting

Basis cursus

Online cursus incl. gratis bonussen

197 97,-

 • Direct toegang
 • Toegang tot Alle Modules
 • 3 Gratis Bonussen t.w.v. €161,-
 • Toegang zo Lang de Cursus Bestaat
Luxe Cursus

Online cursus incl. persoonlijke begeleiding

397 197,-

 • Direct Toegang
 • Toegang tot Alle Modules
 • 3 Gratis Bonussen t.w.v. €161,-
 • Toegang zo Lang de Cursus Bestaat
 • 30 Minuten Advies Gesprek
 • Onbeperkt Vragen Stellen via E-mail

Als ik dit jaren geleden wist...

Door het volgen van deze cursus krijg je in korte tijd de kennis waar anderen (zoals ik) jaren - en meerdere campers - over hebben gedaan om er achter te komen. Je weet precies welke stappen je moet doorlopen bij het oriënteren op en het kopen van een tweedehands camper.


Het had mij duizenden euro's kunnen besparen!


Ik ben er trots op dat ik deze cursus voor jou heb mogen maken. Ik hoop dan ook van harte dat je je aanmeldt zodat ook jij straks zonder spijt - lees: Zonder hoge extra kosten en slapeloze nachten - je tweedehands camper hebt gekocht. 

Piet Hein

BuitenGids.nl

   |     |      |   Contact

>