Over Piet Hein

Vind jij campers en buitenleven ook fantastisch, en wil je deze tijd zo leuk mogelijk maken? 

Dan ben je hier aan het juiste adres.

Piet Hein achter het camperstuur

Mijn naam is Piet Hein en ik heb 6 jaar een camper verhuurbedrijf gehad en hou al mijn hele leven van buitenleven. Ik help je hier op BuitenGids.nl met wat ik in al die jaren over campers en buitenleven geleerd heb en nog steeds iedere dag ontdek. 

Mocht je meer over mijn verhaal willen weten, lees dan hieronder verder.

Anderen over Camper Kopen Zonder Spijt:


Het leukst aan de cursus is dat jullie passie en enthousiasme te voelen is, daarbij is het zo duidelijk en uitgebreid dat ik niet zou weten wat je daar nog aan toe moet voegen, misschien na onze reis, haha. Heel erg bedankt, ik weet zeker dat we gaan genieten, doen we nu al!


Earny


Wij waren voornemens zelf een camper te gaan kopen en hebben de cursus met grote belangstelling en enthousiasme bekeken. Ook mijn broer heeft plannen om te gaan kopen nadat hij zelf eerst een camper heeft gehuurd. Ik heb mijn nieuwe kennis met hem gedeeld en ook hij was erg enthousiast. We hebben veel aan de cursus gehad om op zaken te letten bij aankoop van een camper.


Henk

Hoe ik startte met het verhuren van campers

Ik wil je graag vertellen over hoe ik ertoe gekomen ben om een camperverhuurbedrijf te beginnen. Dat doe je natuurlijk niet zomaar, daar moet je wel een beetje gek voor zijn daar moet een goede reden voor zijn. 

Eigenlijk is het heel simpel.

Ik dacht dat als ik zo genieten kan van een camper, dan kan ik ook anderen overtuigen hoe geweldig het is en helpen om dit ook te ervaren. Ik heb erg veel mensen blij mogen maken door onze campers te verhuren en dat is natuurlijk fantastisch. Alleen al de voorbereidingen voor een dagje, weekendje, weekje of maandje(s) weg is zo’n heerlijk gevoel. En natuurlijk de reis zelf en het weer thuis komen en nagenieten.

Mei 2004…

Ik woonde nog bij mijn ouders in een klein dorpje in Groningen. Ik had het naar mijn zin, ik kon lekker goedkoop wonen, studeren, had een auto en een motor. 

Wat wil je als student nog meer? 

Toch was er die drang naar meer vrijheid. Ik hield namelijk ook erg van kitesurfen. Maar daarvoor moest ik altijd een flink stuk rijden.

Wat zou het mooi zijn om in je auto te kunnen slapen… en zo zat ik een beetje voor me uit te dromen. Dan kun je gewoon ergens parkeren waar de wind waaide en hoefde je je niet druk te maken over de rit naar huis.

Maar hoe zou dat ooit moeten passen in mijn kleine Suzuki Swift?

Toen kwam het in me op om een bus om te bouwen waar ik in kon slapen. Mijn buurman was namelijk met een dergelijk project bezig! Totdat ik erachter kwam wat dit allemaal moest gaan kosten. Dus er zat niks anders op, ik begon een grote zoektocht naar een goedkope camper op internet.

Mijn eerste camper – een ramp!

Mijn eerste camper was een Bedford. Hij was belastingvrij en reed op gas. Prima dus gezien de vaste lasten en brandstofkosten! Ook was hij lekker ruim, het was een alkoof model, je kon dus boven de cabine slapen. Perfect om met al mijn spullen mee te reizen!

De verkoper verzekerde mij ervan dat alleen het raampje in de alkoof lek was. “Even opnieuw kitten en het is weer gefixt”. Om er goed bij te kunnen moest ik een stukje van de beplating aan de binnenkant weghalen.

Mijn eerste camper; Een Bedford - Freccia 2 Big. (Het project was inderdaad 'to big' voor mij...)

Daar ben ik mee begonnen en ik ben niet meer gestopt totdat de hele camper gestript was… Ik kwam er namelijk achter dat er al flink wat water naar binnen was gekomen en dat de hele opbouw door en door rot was.

Ik heb nog een poging gedaan om de camper weer helemaal op te bouwen, heb daar flink wat geld en tijd in gestoken, maar dat was niet aan mij besteed. Bleek achteraf. Ik had er gewoon het geduld en de ervaring niet voor.

Tot overmaat van ramp bleek de motor ‘lui’ te zijn (gewoon af) en was er een flinke financiële injectie nodig om deze weer op te lappen. Na een jaar heb ik het ding dus maar weer verkocht aan een Bedford-fan.

Mijn tweede camper – Een top tijd!

Na deze eerste financiële (en emotionele) ramp, bleef de vrijheid toch knagen. Ik bleef dromen over reizen en zwerven. Na een poos weer flink te hebben gespaard, m’n motor en m’n autootje verkocht te hebben, kocht ik mijn tweede camper. Ik had in de tussentijd mijn tijd goed besteed aan het uitzoeken waar ik op moest letten bij de aankoop van een camper 😉 .

Ik was nog steeds student en daardoor mochten de vaste lasten niet te hoog zijn. Zo kwam ik op een belastingvrije Mercedes 208 bus op gas met een Westfalia inbouw, die vanaf de fabriek al als camper door het leven ging. James Cook heette het model. James kwam misschien wel uit 1978, maar hij was goed onderhouden gezien alle onderhouds-facturen, niet lek en niet verrot. Wat een supercamper was dit!

Mijn tweede camper - een Mercedes Benz 208 James Cook met Westfalia opbouw uit 1978 op benzine en gas 

Er zaten twee lange banken in die je kon uitklappen tot een groot tweepersoonsbed. Ook een toilet en een keuken waren aanwezig. Ik was de koning te rijk, dat snap je natuurlijk wel.

Ik ben er mee door heel Nederland gereden, en ook Frankrijk is onveilig gemaakt met deze bus. In die tijd heb ik ook mijn vrouw Marije kunnen overtuigen hoe geweldig een camper is.

Het ‘echte’ leven

Maar toen kwam het moment dat ik geen student meer was. Ik had niet zo veel vrije tijd meer, ik moest zorgen dat er geld binnenkwam en er was een kleine op komst. Aangezien de Mercedes bus maar 2 personen kon onderbrengen en er achterin geen gordels op de banken zaten, was deze niet geschikt om een kind in mee te nemen.

Met pijn in mijn hart heb ik afscheid moeten nemen van James.

Natuurlijk blijft het in hje achterhoofd spelen, een camper, maar als serieus gezinnetje moesten we ons geld toch aan andere dingen besteden op dat moment.

Het ECHTE echte leven…

Totdat het moment kwam dat we toch weer geld opzij konden zetten voor een camper. Na lang wikken en wegen hebben we toen een Dethleffs Advantage gekocht op Fiat Ducato onderstel. Dit was een 5 persoons alkoof camper met veel ruimte. Dus naast dat we er met meerdere personen in konden leven, konden ook mijn kitesurfspullen en mountainbike mee (niet geheel onbelangrijk)! 

Onze derde camper - Een Dethleffs Advantage op een Fiat Ducato onderstel

Camper verhuren, waarom niet?

Omdat het me leuk leek om met m’n passie geld te verdienen, dacht ik er aan om onze camper te gaan verhuren. Zo gezegd zo gedaan. Eerst was dit alleen aan familie en vrienden. Ik zag anderen helemaal opbloeien van een campervakantie en dat maakte mezelf ook blij.

Ik vond het zelfs zo leuk dat we er aan dachten om een tweede camper voor de verhuur in te gaan zetten. En ook dat werd werkelijkheid. En een derde en een vierde.

Uiteindelijk heb ik 6 jaar lang campers van mijzelf en anderen verhuurd, en in al die jaren heb ik natuurlijk enorm veel geleerd, en daar is BuitenGids.nl uit ontstaan. 

Je kunt het volgende ontdekken over campers:

  • Camper onderhoud
  • Camper kopen
  • Camper particulier verhuren
  • Camper huren
  • Reizen met een camper

Méér dan campers

Zoals je misschien tussen de regels door hebt gelezen hou ik ook van buitenleven en -sporten. Ik ga regelmatig het water op om te kitesurfen en vind het ook leuk om aan een bootcamp training mee te doen. Overigens is dat ook een mooi verhaal over hoe ik heb leren kitesurfen, maar dat is misschien iets voor later. 

Je zult daarom ook artikelen vinden over alles wat met buitenleven te maken heeft, van buiten klussen tot aan buiten sporten. 

Wat kan het buiten mooi zijn 🙂 

Ga. Naar. Buiten.

En weet je wat nog het mooiste is? Je kan iedere dag buitenleven. 

Laat je vooral niet tegenhouden door slecht weer, door een beeldscherm en ook niet als je geen camper hebt. Buitenleven is gezond, binnen handbereik en supersimpel:

  1. Stop met wat je binnen doet
  2. Stap de deur uit
  3. Ga iets buiten doen     

Meer dan dit hoeft het in beginsel niet te zijn. Buiten zijn is gratis en je kan het ieder moment doen. Go for it. 


Bespaar
 Tijd, Geld & Frustratie met Tips Over Campers en Buitenleven

Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van wat ik publiceer? Laat dan je e-mailadres hieronder achter en ontvang direct gratis het digitale boekje ‘De 10 Grootste Fouten Van Startende Camperaars’ in je inbox. 

Anderen over Camper Kopen Zonder Spijt:


Wij hebben (mijn vrouw ook), met veel plezier je cursus gevolgd. En hieruit ook nuttige informatie verkregen. Prettig en praktisch vorm gegeven. Regelmatig even van die momenten dat je denkt, o ja, niet vergeten. Wij zijn beginnende camperaars. Vandaar mijn zoektocht op het internet naar nuttige informatie. Nogmaals dank voor je cursus en de nuttige info op je website.


Eric


Ik heb de meeste video's bekeken. Wel een heel goed idee hoor om dit te doen voor camperliefhebbers. Ik heb eerst geen vragen, ik kijk het vast nog een keer door. Moet nog even nadenken over de verzekering waarin ook vervoer naar huis e.d goed geregeld is. De afvinklijst heb ik wel even opgeslagen, zullen we vast gebruiken. Complimenten voor de leuke cursus!


Tjeerd

>