Camper wasstraat, waar en hoe?

Door Piet Hein

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Dit artikel gaat over het wassen van je camper in een camper wasstraat of wasbox. De lijst met wasplaatsen komt vanaf onze oude website waarop wij campers verhuurden.

De lijst is in het artikel hieronder gewoon gratis te downloaden. Mocht je er op- of aanmerkingen op hebben, laat het dan vooral in de reacties hieronder weten. 

De camper wasstraat

Als je geen zin hebt of je hebt simpelweg de energie niet om de camper zelf schoon te maken kun je er voor kiezen om de camper door een camper wasstraat te doen. Let wel; door een camper wasstraat. De wasstraat voor  personen auto’s is hiervoor niet geschikt.

We hebben een lijst met camper wasstraten door heel Nederland voor je. Een wasstraat speciaal voor campers, gebruikt schoonmaakborstels die geen krassen maken op de ramen die van kunststof zijn. Toch wordt het gebruik van een automatische wasstraat meestal niet aangeraden. De kunststof ramen zijn namelijk erg gevoelig voor krassen.

Gelukkig zijn er veel wasstraten die de camper met de hand wassen. Dan weet je zeker dat het wassen goed en grondig gebeurd, ook in alle kieren waar een automaat niet bij kan.

Een half uurtje

Eerst wordt de camper gewassen en vervolgens wordt deze van een waslaag voorzien. Meestal duurt dit ongeveer een half uurtje. Gemiddeld ben je voor een camper wasbeurt bij de wasstraat €45,- kwijt.

Bij verhuur: Als je deze prijs afweegt tegen het laten schoonmaken door de verhuurder, is het prijsverschil niet groot. Daar komt nog bij dat als je nog nooit met een camper door een wasstraat bent geweest, er ook nog een risico is dat er iets misgaat.

Schoonmaken in een Wasbox

Je kunt er ook nog voor kiezen om de camper in een wasbox schoon te maken. Meestal is een wasbox hiervoor groot genoeg. Wasboxen zijn overal wel te vinden. Het nadeel van een wasbox is dat je meestal met een hogedruk reiniger werkt die schadelijk kan zijn voor stickers en sierlijsten.

Ook is het werken met muntjes niet echt prettig (De tijd tikt maar door…). Bij wasboxen speciaal voor campers is er meestal een brug zodat je ook het dak kan schoonmaken. Je bent aan dit alles natuurlijk extra tijd kwijt. Je zult immers naar de wasstraat moeten (om)rijden, en meestal gaat dit van je vakantie tijd af! Bekijk hier de lijst met camper wasstraten!

Nog veel meer leren over campers?

Met de Ultieme CamperGids bespaar je veel tijd, geld en moeite bij:


  • Kamperen met een camper
  • Huren van een camper
  • Kopen van een camper
  • Verhuren van je camper
  • Verkopen van je camper
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>