Beste zakmes voor kamperen? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Ga je een survivaltocht of hiketocht maken? Of ben je van plan om te kamperen? Dan is de kans goed mogelijk dat je voor uitdagingen komt te staan. Daarnaast moet je ook met enkele praktische zaken rekening houden. Om alle mogelijke uitdagingen moeiteloos op te kunnen lossen, is de aanschaf van een zakmes aan te raden. 

Maar, wat is dan het beste zakmes? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld, waarna wij op onderzoek uitgegaan zijn. Wij hebben het uitgebreide aanbod aan een strenge keuring onderworpen, waarna wij uiteindelijk een top 3 samen hebben kunnen stellen. Als je specifiek op zoek naar het beste zakmes ter wereld bent, ben je daarvoor in dit artikel aan het juiste adres. Wij laten je namelijk graag kennis maken met dát zakmes. 

Waar een goed zakmes aan moet voldoen? Dat bespreken we aan het einde van dit artikel nog even in het kort. Neem het artikel op je gemakje door en schaf vervolgens het beste zakmes aan. Onmisbaar voor de echte avonturier.

Top 3 beste zakmes voor kamperen

Wil jij op de camping van alle gemakken voorzien zijn? En wil je in bepaalde (nood)situaties altijd de oplossing bij de hand hebben? Dan is het interessant om op zoek te gaan naar het beste zakmes voor kamperen. Dat hebben wij gelukkig alvast voor je gedaan; onze bevindingen tref je hieronder. Neem de korte reviews op je gemakje door en maak vervolgens een goed vergelijk voor jezelf. 

1. Victorinox Huntsman

Ben je op zoek naar een goed zakmes? Dan kom je al snel bij een zakmes van het merk Victorinox uit. Zoals het vlaggetje op het zakmes al doet vermoeden, wordt dit zakmes in Zwitserland geproduceerd. Je bent hierdoor dan ook verzekerd van een geweldige kwaliteit van dit merk. Al met al is dit volgens ons het beste Victorinox zakmes van dit moment. 

Erg veelzijdig

Iets wat wij super vinden, is de veelzijdigheid van dit zakmes. Je hebt 15 verschillende onderdelen tot je beschikking, waaronder een blikopener, een schaar en een houtzaag. Dankzij deze onderdelen weet jij het op de camping altijd zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken.  

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Ook de kwaliteit van dit zakmes is ongekend goed. Het zakmes is robuust, heeft een lange levensduur (van echte Zwitserse kwaliteit) en wordt in een handig doosje geleverd. Dankzij dit doosje kun je dit zakmes eigenlijk overal mee naar toe nemen. Heb je het zakmes op locatie gebruikt? En wil je het zakmes vervolgens opbergen? Dat is overal mogelijk; in een gesloten toestand is dit zakmes slecht 9,1 centimeter lang. Ideaal! 

Beste multitool zakmes?

Om bovengenoemde redenen is dit volgens ons het beste zakmes van dit moment. Je hoeft eigenlijk nog maar één keuze te maken; voor welke kleur ga je? Onze voorkeur gaat absoluut uit naar rood!

Voordelen:

 • Maar liefst 15 onderdelen
 • Lange levensduur
 • Zeer makkelijk mee te nemen
 • Topkwaliteit
 • Relatief scherp geprijsd 
beste multitool zakmes

2. Opinel No.08 Zakmes 

Heb jij niet zo’n interesse in een veelzijdig zakmes? Wil jij simpelweg een zakmes waarmee je goed kunt snijden? Wil je bijvoorbeeld altijd en overal touw door kunnen snijden? Dan kun je volgens ons het beste kiezen voor dit zakmes van het merk Opinel. 

Van oudsher populair

Dit zakmes is een ware klassieker. Het zakmes werd al lange tijd geleden geproduceerd in Frankrijk; vanaf dat moment is dit zakmes eigenlijk populair gebleken. Dat is onder meer te danken aan de kracht en kwaliteit van dit zakmes. Als je besluit om dit zakmes aan te schaffen, kun je de komende jaren genieten van een perfect zakmes. Een zakmes waarmee je moeiteloos de meest dikken touwen doorsnijdt. 

Relatief lang mes

Tevens ligt dit zakmes heerlijk in de hand. Met een lengte van 19,5 centimeter is het zakmes relatief lang, terwijl het mes niet al te zwaar is. Doordat het mes zo licht is, kun je ‘m moeiteloos langere tijd achtereen gesloten gebruiken. Daarbij geniet je ook van het roestvrijstalen lemmet; haarscherp én ook van een superieure kwaliteit. 

Eenvoudig maar krachtig

Als je niet naar het beste multitool zakmes op zoek bent, is dit de beste variant voor je. Met dit zakmes kun je één ding doen: alles doorsnijden. Juist dat is de kracht van dit Opinel zakmes!

Voordelen:

 • Lengte van 19,5 centimeter
 • Topkwaliteit
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Inclusief fraai kistje
beste zakmes ter wereld

3. Homeij Bearlock

Tijdens onze keuring is ook dit zakmes van Homeij onwijs goed uit de test gekomen. Dit zakmes is betaalbaar, is handig in gebruik en is met 20 centimeter vrij lang te noemen. Juist doordat dit zakmes vrij lang is, kun je verschillende ‘werkzaamheden’ moeiteloos verrichten. 

Robuust én licht

Bij het produceren van dit zakmes heeft Homeij gekozen voor twee materialen. Aan de ene kant is aluminium te vinden, terwijl aan de andere kant roestvrijstaal te vinden is. Door deze combinatie van materialen is dit zakmes robuust én licht van gewicht. 

Ingeklapt compact

Als je het zakmes niet gebruikt, kun je ‘m bovendien veilig inklappen. Je geniet daardoor van een compacter formaat, waardoor je ‘m moeiteloos naar de camping mee kunt nemen. Als je eenmaal op de camping aangekomen bent, voorziet dit beste zakmes absoluut in jouw behoeften. Wij zijn in ieder geval fan van dit betaalbare zakmes!

Voordelen:

 • Scherp geprijsd
 • Maar liefst 20 centimeter lang
 • Makkelijk en veilig in te klappen
 • Perfect materiaalgebruik
goed zakmes

Aandachtspunten bij een zakmes kopen

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een zakmes? Dan willen wij je graag één ding aanraden: maak echt een goed vergelijk voor jezelf. Het aanbod van zakmessen is namelijk vrij divers, zoals bovenstaande voorbeelden ook bewijzen. 

Als je het beste zakmes aan wilt schaffen, moet je eerst jouw wensen op een rijtje zetten. Waar wil je deze handige hulp precies voor gebruiken? Waar moet het aan voldoen? En hoeveel geld wil je aan het zakmes uitgeven? Als je op die vragen voor jezelf een antwoord weet te vinden, kun je voor jezelf een goed vergelijk maken. Van de aanschaf van het beste zakmes ga je geen spijt krijgen. Zeker niet als je 'em meeneemt naar de camping! 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>