Beste monokijker? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Wil je graag verre objecten naar je toe halen? Dan kun je ervoor kiezen om een verrekijker aan te schaffen. Het ‘nadeel’ van een verrekijker is echter dat je altijd met beide ogen hier doorheen moet kijken en hij vrij groot en lomp kan zijn. 

Kijk jij liever altijd met één oog en hou je het liever wat compacter? Dan is de aanschaf van een monokijker aan te raden. Een monokijker lijkt in de basis op een verrekijker, maar heeft dus een andere vormgeving. Bovendien is het gebruik van een monokijker anders; je hoeft hier immers maar één oog voor te gebruiken. 

Wat je zoal met de beste monokijker kunt? Nou, je kunt met een monokijker onder meer vogels spotten en dieren observeren. Voordat het zover is, moet je wel de beste monokijker zien te vinden. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met onze persoonlijke top 3! Neem dit artikel op je gemakje door en achterhaal direct wat de beste monoculaire verrekijker is.

Top 3 beste monokijkers

Is de aanschaf van een monokijker aan te raden? Ja, dat is zeker het geval. Voordat je besluit om een monokijker aan te schaffen, is het advies wel om een goede vergelijking te maken. Je moet hierbij niet alleen een vergelijking tussen een monokijker én een verrekijker maken, maar ook tussen de verschillende monokijkers. Wij helpen je graag een handje met deze vergelijking; hieronder vind je informatie over de beste monokijkers van dit moment. 

1. Gorsky 12x55 High Definition

Er kan er maar één de beste zijn. Die uitspraak is ook zeker van toepassing op het aanbod van monokijkers. Na een lange vergelijking kunnen wij het volgende in ieder geval concluderen: deze monokijker van het merk Gosky is volgens ons de beste monokijker.

Flinke vergrotingen

Deze eer heeft de monokijker te danken aan de geweldige vergroting. De monokijker biedt een 12x55 vergroting aan. Dit betekent dat je onder meer in het donker objecten 12 keer naar je toe kunt halen. Ook in het volle zonlicht weet je op een aangename manier gebruik te maken van deze monokijker.

Behuizing kan tegen een stootje

Daarbij geniet je onder meer van de stevige behuizing van de monokijker. Door deze stevige behuizing heeft dit apparaat een lange levensduur én is het volledig waterdicht. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een flinke stortbui.

Geen reflecties in lens

Ook heeft Gosky gekozen voor een perfect oculair in de monokijker. Dankzij dit oculair (de lens) heb je altijd haarscherp beeld. Je hebt geen last van reflecties en je geniet echt van de scherpste details. Mede daardoor is deze beste monoculaire verrekijker voor veel mensen (en voor veel toepassingen) uiterst geschikt.

Voordelen:

 • Kan met en zonder bril gebruikt worden
 • Geweldige vergroting
 • Ook geschikt voor in het donker
 • Volledig waterdicht
 • Ligt heerlijk in de hand
beste monoculaire verrekijker

2. Vortex Optics Solo 8x36

Ben je op zoek naar de beste monoculaire verrekijker? Dan is de kans groot dat je al snel bij het merk Vortex uit gaat komen. Net zoals Gosky weet ook Vortex geweldige monokijkers te leveren; iets wat ook zeker voor deze variant geldt.

Strak design

Zoals je op de foto al kunt zien, ziet deze monokijker er strak uit. Door de groene kleur valt de monokijker minder op, terwijl Vortex ook voor een ergonomische handgreep heeft gezorgd. Dankzij deze ergonomische handgreep kun je echt urenlang achtereen gesloten gebruik maken van deze monokijker.

Compact maar haarscherp

Daarbij geniet je ook direct van haarscherp beeld. Zo geniet je van een vergroting van 8x36 en heeft Vortex gekozen voor het best mogelijke oculair. Dankzij dit oculair geniet je niet alleen van haarscherp beeld, maar je hebt ook geen last van reflecties. En dat voor deze compacte afmetingen. 

Geen last om mee te nemen

Ook vinden wij het super dat deze monokijker niet al te veel weegt. Met een totaalgewicht van 275 gram is dit één van de lichtere monokijkers die je kunt kopen. Je neemt hem dus gemakkelijk mee op een wandeltocht. Ondertussen geniet je dus ook van haarscherp beeld, een geweldige kwaliteit én veel mogelijkheden. Wat wens je nog meer? 

 • Weegt slechts 275 gram
 • Ligt heerlijk in de hand
 • 8x36 vergroting
 • Geweldig oculair
 • Top kwaliteit 
monokijker kopen

3. Gosky 20-60x80 BAK4

Wil jij de beste monokijker echt heel vaak gaan gebruiken? En ben je daarom ook bereid om te investeren in een goede monokijker? Dan is deze variant van Gosky voor jou op het lijf geschreven. 

Met statief en draagtas

Deze variant is méér dan alleen een monokijker. Als je deze monokijker bestelt, krijg je hier namelijk direct meerdere accessoires bijgeleverd. Zo krijg je direct een statief en een draagtas geleverd. Onder meer vanwege dit statief kun je deze monokijker voor verschillende toepassingen gebruiken. Het spotten van wilde dieren, het spotten van dieren of astronomische observaties uitvoeren; het is allemaal mogelijk met deze beste monokijker. 

Robuuste monokijker

Over de kwaliteit hoef je je ook geen zorgen te maken. Deze monokijker is van het beste materiaal vervaardigd, heeft een geweldig oculair en heeft ook nog eens een lange levensduur. Je betaalt relatief gezien wat meer voor deze beste monoculaire verrekijker, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug!

Veelzijdig inzetbaar

Wil je deze monokijker ook in zware omstandigheden gebruiken? Ook dat is geen probleem. Deze monokijker heeft namelijk een stevig ontwerp, heeft een duurzaam frame en is ook volledig waterdicht. Ideaal dus als je op een veelzijdige manier van jouw nieuwe monokijker gebruik wilt maken!

Voordelen:

 • 20x tot 60x vergroting
 • Inclusief statief en draagtas
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Geschikt voor vele toepassingen
monoculaire verrekijker kopen

Aandachtspunten bij een monokijker kopen

Wil jij graag genieten van de mogelijkheden van een monokijker? Dan hebben wij maar één advies voor je: kies voor één van de hierboven besproken varianten. Deze monokijkers voldoen namelijk aan alle verwachtingen en zijn van de gewenste kwaliteit.

Voordat je jouw keuze kunt maken, is het aan te raden om jouw wensen voor dit geweldige apparaatje op een rijtje te zetten. 

 • Waar wil je de monokijker precies voor gebruiken? 
 • Aan welke eigenschappen moet de monokijker voldoen?
 • En hoeveel geld wil je aan de beste monokijker uitgeven? 

Als je dergelijke vragen voor jezelf weet te beantwoorden, kun je de zoektocht naar de beste monokijker succesvol afronden. Van de aanschaf van een goede monokijker ga je zeker geen spijt krijgen; veel plezier!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>