Beste wandelstokken? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Als je graag lange stukken wandelt, zijn wellicht hulpmiddelen erg interessant voor je. Een typerend voorbeeld van dergelijke hulpmiddelen zijn de wandelstokken. Met de zogeheten beste nordic walking stokken kun je op een aangename manier wandelen. Je ondersteunt jezelf bij elke stap, waardoor het wandelen een stuk minder zwaar is. 

Ook verhoog je met de beste wandelstokken de veiligheid. De wandelstokken bieden namelijk ondersteuning en zorgen voor de gewenste balans. Bovendien kun je dankzij de wandelstokken een stukje harder wandelen. Ook wenselijk als je bijvoorbeeld een bepaalde afstand in een bepaalde tijdsduur wilt wandelen. 

Als klap op de vuurpijl zijn wandelstokken ook nog geschikt voor allerlei soorten gebieden. Variërend van asfaltwandelpaden tot aan oneffen gebieden. De beste wandelstokken brengen al met al veel voordelen met zich mee. Als je wandelstokken wilt kopen, is het echter wel van belang om een goede vergelijking te maken. Daar helpen wij je graag een handje bij!

Top 3 beste wandelstokken

Welke wandelstokken kun je het beste kopen? Relatief veel wandelaars stellen zichzelf deze vraag. Logisch ook, aangezien het aanbod van nordic walking stokken behoorlijk divers is. Wij hebben dit uitgebreide aanbod onder de loep genomen en onze persoonlijke top 3 samen kunnen stellen. Over de 3 beste wandelstokken lees je hieronder meer! 

1. Abbey Wandelstokken, verstelbaar

Naar onze mening zijn deze wandelstokken van Abbey echt heel interessant. Dit komt onder meer door de prijsstelling, maar ook door het telescopische aspect. Doordat deze wandelstokken telescopisch zijn, kun je ze perfect afstemmen op jouw lichaamslengte. Daardoor geniet je van nóg meer voordelen van de beste wandelstokken.

Comfortabele handvatten

Ondertussen zien deze wandelstokken er ook nog tof uit. De wandelstokken zelf zijn in het zilvergrijs/zwart/blauw uitgevoerd, terwijl de handvatten bruin zijn. Deze handvatten zijn bovendien erg comfortabel en liggen heerlijk in de hand. Tevens is de kwaliteit van deze wandelstokken prima, zijn de stokken dus voordelig geprijsd en krijg je over meerdere eindstukken de beschikking. Door deze eindstukken te verwisselen, heb je altijd geschikte wandelstokken. Ongeacht op welke ondergrond je loopt.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Overigens heeft het merk Abbey voor aluminium als materiaal gekozen. Een prima keuze, aangezien dit materiaal erg licht is. Deze wandelstokken wegen dan ook slechts 500 gram; dat maakt het wandelen alleen maar aangenamer voor je en dat voor een goede prijs.

Voordelen:

 • Telescopisch (ideaal)
 • Niet al te duur
 • In een toffe kleurstelling uitgevoerd
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief meerdere eindstukken 
beste nordic walking stokken

2. Tectake wandelstokken, verstelbaar, antishock

Ben je op zoek naar de beste nordic walking stokken? Dan kun je ook eens naar deze stokken van Tectake kijken. Deze stokken zijn van een prima kwaliteit, hebben een lengte van 138 centimeter en hebben een comfortabel handvat. Bovendien kun je deze stokken volledig naar wens maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de lengte naar wens in te stellen, terwijl deze stokken ook nog een verstelbare antischokopvanging hebben. Ideaal!

Voor alle ondergronden

Tevens zijn wij te spreken over de kleur; opvallend blauw. Door deze kleur val je in het verkeer goed op. Handig voor als je in een drukke stad of op een fietspad wandelt. Overigens zijn deze wandelstokken voor alle ondergronden geschikt. Bij aanschaf krijg je namelijk meerdere eindstukken geleverd. Al met al geweldige wandelstokken wat ons betreft.

Voordelen:

 • In een opvallende blauwe kleur
 • Aangename handvatten met verstelbare handlussen
 • Stokken zijn naar wens in te stellen
 • De wandelstokken zijn relatief voordelig geprijsd
 • Verbeteren jouw balans aanzienlijk 
goedkope wandelstokken

3. Silva Ex Pole, verstelbaar

Als laatste willen wij je ook nog wijzen op deze beste wandelstokken van Silva. Deze stokken zijn in lengte verstelbaar; van 105 centimeter tot 140 centimeter. Ongeacht hoelang je bent, kun je dus altijd op een aangename manier wandelen met deze wandelstokken.

Stevig en licht

Daarnaast heeft het merk Silva ook nog voor de perfecte materialen gekozen. De handvatten zijn van kurk vervaardigd, terwijl de stokken zelf van aluminium vervaardigd zijn. Dit zorgt voor veel comfort én voor een miniem gewicht. Ondertussen hebben deze wandelstokken ook nog polsbanden inclusief reflectors. Mocht je in het donker wandelen, vallen deze wandelstokken dus ook direct op.

Voordelen:

 • In lengte verstelbaar
 • De wandelstokken zijn bijzonder licht
 • De handvatten van kurk zijn erg comfortabel
 • Inclusief reflectors op de polsbanden
 • Prima kwaliteit, zoals we van Silva gewend zijn
wandelstokken kopen

Aandachtspunten bij wandelstokken kopen

Wil je de beste wandelstokken kopen? Zorg er dan voor dat je jouw wensen op een rijtje zet. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens meerdere versies van dit hulpstuk bij het wandelen met elkaar vergelijken. Bij deze vergelijking moet je sowieso op meerdere facetten letten:

 • Lengte van de wandelstokken: in een ideale wereld zijn de stokken telescopisch
 • Kleur van de wandelstokken: sommige wandelstokken vallen behoorlijk goed in het donker op
 • Eindstukken: krijg je meerdere eindstukken voor verschillende ondergronden meegeleverd?
 • Materiaal: bij voorkeur moeten de wandelstokken van aluminium vervaardigd zijn.
 • Handvatten: de handvatten zijn bij voorkeur ergonomisch en van kurk vervaardigd.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: verlies de kwaliteit van de wandelstokken nooit uit het oog en durf te investeren in de beste wandelstokken. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs.

Ook voor Nordic Walking zijn deze tips van toepassing. Deze manier van wandelen wordt ook door veel trekkers beoefend en de bijbehorende wandelstokken zijn hier uitstekend geschikt voor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>