Beste vishengel? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Vind jij vissen ook zo leuk? Kom je tijdens het uitvoeren van deze sport/hobby volledig tot rust? En vind je het verslavend om steeds grotere vissen te vangen? Dan ben je zeker niet de enige. Met name in de afgelopen jaren heeft vissen flink aan populariteit gewonnen. 

Om succesvol te vissen, is het van belang dat je de beschikking over een goede vishengel hebt. Heb jij op dit moment nog geen vishengel waar je over te spreken bent? Dan ben je in dít artikel aan het juiste adres. In dit artikel laten wij je namelijk kennis maken met de beste vishengel van dit moment. 

De beste vishengel is stevig, ligt lekker in de hand, is van de gewenste kwaliteit en heeft specifieke kwaliteiten. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale hengels voor witvis, maar kun je ook kiezen voor een speciale allround werphengel. Meer informatie over de verschillende vishengels vind je hieronder.

Top 3 beste vishengel

Wil jij de beste vaste hengel aanschaffen? Of gaat jouw voorkeur uit naar de beste werphengel of de beste allround werphengel? Zoals je kunt lezen, kun je uit meerdere soorten hengels kiezen. Voordat je de zoektocht naar de beste vishengel in gang gaat zetten, is het dan ook aan te raden om jouw voorkeuren op een rijtje te zetten. Vervolgens kun je direct voor één van onderstaande drie hengels kiezen. 

1. Albatros Tele Spin (werphengel)

Geef jij de voorkeur aan een werphengel? Dan raden wij je aan om voor deze Albatros Tele Spin te kiezen. In onze ogen is dit de beste werphengel van dit moment, waarbij je van meerdere voordelen geniet.

Lichtgewicht en inschuifbaar

Zo is deze vishengel bijvoorbeeld behoorlijk licht van gewicht. Met een totaalgewicht van 40 gram voel je deze hengel eigenlijk niet in jouw handen liggen. Tevens heeft deze hengel een lengte van 180 centimeter, maar je kunt de hengel ook volledig inschuiven. Dit betreft namelijk een telescoophengel, waardoor je ‘m makkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Overigens kun je met deze hengel op allerlei vissoorten vissen. Eigenlijk is het een allround werphengel welke je moeiteloos in en uit kunt schuiven. Bij deze hengel krijg je bovendien de beschikking over een opgespoelde molen in foedraal. Al met al een geweldige samenstelling én een heel interessant prijskaartje.

Voordelen:

 • Makkelijk mee te nemen
 • Uitschuifbaar tot 180 centimeter
 • Weegt slechts 40 gram
 • Opgespoelde molen in foedraal
 • Geschikt voor allerlei vissoorten
beste werphengel

2. Albatros Alliance (vaste hengel - uitschuifbaar)

Als je op bepaalde vissoorten wilt vissen, is een vaste hengel de beste keuze voor je. Als jouw voorkeur naar een vaste hengel uitgaat, zou je naar het aanbod van de Albatros Alliance serie moeten kijken. Volgens ons vind je in deze serie namelijk de beste vaste hengels van dit moment.

Keuze tussen lengtes

Een belangrijk voordeel is de diversiteit binnen deze serie. Je kunt namelijk voor een vaste hengel met een lengte van 400 cm, 500 cm, 600 cm of 700 cm kiezen. Je vindt dus altijd wel een ideale hengel, volledig afgestemd op jouw eigen voorkeuren.

Veel kwaliteit voor een top pijs

De hengels uit deze serie zijn in ieder geval stuk voor stuk van de gewenste kwaliteit. Dit is te danken aan het gebruikte materiaal (elastaan), maar ook aan de samenstelling van de hengel. Alle hengels uit deze set worden namelijk voorzien van een tuig, een hakensteker en een extra top met elastiek. Ongeacht voor welke lengte je kiest, geniet je van een fijne en veelzijdige vaste hengel.

Voordelen:

 • In vier lengtes verkrijgbaar
 • Een prima kwaliteit
 • Volledig set geleverd, inclusief alle toebehoren
 • Prima geprijsd 
beste hengel voor witvis

3. Albatros Combination Set (werphengel)

Ben je van plan om iets meer geld aan de beste vishengel uit te geven? Dan is deze hengel van Albatros voor jou de perfecte keuze. Dit betreft een zogeheten feederhengel; dit stelt je in staat om op witvis te vissen. In onze ogen is dit dan ook de beste hengel voor witvis.

Werphengel in 3 delen

Deze hengel heeft een lengte van 330 centimeter en heeft een maximaal werpgewicht van 65 centimeter. Bovendien betreft dit een 3-delige hengel, waardoor je ‘m geheel naar wens in kunt stellen. De hengel wordt inclusief een feeder molen en in foedraal geleverd. Je krijgt dus direct een ideale hengel tot je beschikking voor het jagen op witvis.

Voordelen:

 • Ideaal voor vissen op witvis
 • Lengte van 330 centimeter
 • Prima kwaliteit
 • Wordt compleet geleverd 
beste allround werphengel

Aandachtspunten bij een vishengel kopen

Als je een vishengel wilt kopen, moet je één vraag voor jezelf beantwoorden: wat voor soort vishengel wil je kopen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere soorten hengels kiezen. Zet daarom jouw wensen op een rijtje en vergelijk vervolgens de vishengels op onder meer de lengte, de kwaliteit, het prijskaartje en eigenschappen.

Het vinden van de beste vishengel is geen gemakkelijke taak. Neem dus goed je tijd hiervoor en kies bij voorkeur voor één vna de hierboven genoemde vairanten. Die varianten voldoen immers aan alle wensen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>