Beste karpertent? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Vis jij met veel plezier op karpers? En wil je dit vissen voor jezelf alleen maar aangenamer maken? Dan is ons advies om op zoek te gaan naar handige accessoires. Eén van de handigste accessoires is zonder twijfel een karpertent. Met een karpertent kun je veilig, droog en aangenaam karpersvissen. 

Het leuke hierbij is dat je uit echt heel veel karpertenten kunt kiezen. Zo kun je voor de beste 1 persoons karpertent kiezen, terwijl je ook voor de beste 2 persoons karpertent kunt kiezen. Juist doordat het aanbod zo uitgebreid is, heb je meer dan voldoende keuze. 

Graag helpen wij je een handje bij het maken van deze keuze. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste karpertent. Daarbij hebben wij gekeken naar de eigenschappen van de tent, maar ook zeker naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Uiteindelijk hebben wij een top 3 van de beste karpertenten samen kunnen stellen!

Top 3 beste karpertenten

Zou jij graag een goede karpertent tot jouw beschikking willen hebben? Dan raden wij je op voorhand alvast één ding aan: durf te investeren in een goede karpertent. Onze test heeft namelijk uitgewezen dat je voor de beste karpertenten vaak iets dieper in de buidel moet tasten. Voor de onderstaande varianten geldt dat ook, maar je krijgt daarbij wel héél veel waar voor je geld! 

1. JRC Defender Peak 2 man Bivvy (2 pers.)

Ben je op zoek naar de beste 2 persoons karpertent? Kijk dan niet meer verder. Deze karpertent van JRC voldoet ongetwijfeld aan al jouw verwachtingen. Deze tent is dankzij de afmetingen – 300 bij 275 bij 150 cm – geschikt voor twee personen. Mocht je graag zelf de nodige ruimte willen hebben, is deze tent uiteraard ook voor je geschikt.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Deze tent heeft verstevigde bevestigingspunten, heeft een oprolbare voorzijde, heeft een tweezijdige ingang en heeft afgeplakte naden. Tevens heeft het merk JRC voor HH210D PU-gecoat polyester gekozen. Dit komt de kwaliteit en levensduur van deze tent alleen maar ten goede.

Lichtgewicht

Bijkomend voordeel: deze tent weegt in zijn totaliteit slechts 7,3 kilogram. Je neemt de tent hierdoor relatief makkelijk mee, waarna je ‘m ook makkelijk opbouwt. Vanaf dat moment begint het echte genieten!

Voordelen:

 • Voor 2 personen geschikt
 • 300 bij 275 bij 150 centimeter groot
 • Van geweldig polyester vervaardigd
 • Makkelijk mee te nemen (draagtas meegeleverd)
 • Volledig in het groen uitgevoerd 
karpertent kopen

2. Abbey Camp (1 pers.)

Geef jij de voorkeur aan een goedkope karpertent? Dan kun je kijken naar deze variant van Abbey. Voor deze variant betaal je absoluut niet veel, terwijl deze karpertent wel het nodige te bieden heeft. Zo is deze tent bijvoorbeeld bijzonder makkelijk op te zetten.

Camouflage

Ook is het prettig dat deze tent inclusief grondzeil geleverd wordt. Het feit dat Abbey voor een camouflagetent gekozen heeft, spreekt ons ook persoonlijk erg aan. Overigens is deze tent wel maar voor één persoon geschikt; het is niet de grootste karpertent.

Snel opgezet

Met dank aan de meegeleverde onderdelen bouw je deze tent snel en moeiteloos op. Als de tent eenmaal staat, kun je hier langdurig van genieten. De tent staat namelijk stevig, terwijl Abbey ook voor polyester als hoofdmateriaal gekozen heeft. De tent is hierdoor stevig, maar heeft ook een lange levensduur! 

Voordelen:

 • Voor 1 persoon geschikt
 • Compact uitgevoerd
 • Inclusief grondzeil
 • Volledig in camouflagekleuren uitgevoerd
 • Lange levensduur (prima kwaliteit) 
karpertent top 3

3. Faith Xposure Dome (1 á 2 pers.)

Ga jij graag voor het beste van het beste? Dan is de beste karpertent van Faith voor jou geschikt. Deze karpertent is niet voordelig, maar het is wel een bijzonder prettige karpertent. Zo valt direct de vormgeving van de tent op; het is eigenlijk een volwaardige tent. Gelukkig gaat het opzetten wel een stuk makkelijker dan bij een normale tent het geval is.

Zeer volledig

Deze karpertent is veelzijdig te gebruiken. Je kunt ‘m in jouw eentje gebruiken, maar hij is ook groot genoeg voor 2 personen. Dit is te danken aan de afmetingen van 205 bij 275 bij 145 centimeter groot. Hierbij is het ook ideaal dat je de voorkant oprolbaar is, dat de karpertent met haringen geleverd wordt en dat de mozzy mesh panelen muggen buiten de tent houden.

Voordelen:

 • Voor 1 en/of 2 personen geschikt
 • 205 bij 275 bij 145 centimeter groot
 • Muggen blijven buiten de tent
 • Makkelijk op te zetten
 • Prima kwaliteit
beste 2 persoons karpertent

Aandachtspunten bij een karpertent kopen

Wil jij graag de beste karpertent kopen? Geef dan voor jezelf antwoord op de volgende drie vragen om dit deel van je uitrusting goed voor elkaar te krijgen: 

Hoe groot moet de karpertent zijn? Wil je bijvoorbeeld met 2 personen gebruik van de tent kunnen maken?

Over welke eigenschappen moet de karpertent beschikken? Wil je bijvoorbeeld een oprolbare voorzijde hebben?

Hoeveel geld wil je uitgeven? De prijskaartjes voor de karpertenten variëren nogal, dus dit is een belangrijk punt om op voorhand al over na te denken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>