Beste vismolen? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Ben je van plan om met een werphengel te gaan vissen? Dan heb je sowieso een vismolen nodig. De keuze voor een vismolen is bepalend voor het plezier dat je uiteindelijk aan het vissen gaat beleven. Door voor de beste vismolen te kiezen, geniet je gewoonweg van het meeste plezier. 

Maar, wat is nou een goede vismolen? En tussen welke soorten vismolens kun je kiezen? Op onder meer die vragen ga je in dit artikel een passend antwoord vinden. Zo hebben wij een zoektocht naar de beste vismolens achter de rug, waardoor wij onze persoonlijke top 3 samen hebben kunnen stellen. 

Ook informeren we je in het kort over de verschillende soorten vismolens. Kun jij bijvoorbeeld het beste gaan voor de beste werpmolen, voor de beste spinmolen of voor de beste karpermolen? Dit zijn stuk voor stuk molens met hun eigen eigenschappen en bijbehorende voordelen.

Top 3 beste vismolens

Voor welke vismolen kun je nu het beste kiezen? Dat is een vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Aan de hand van onze kennis zijn wij vervolgens op zoek gegaan naar de beste vismolen van dit moment. Uiteindelijk hebben wij een top 3 samen kunnen stelen. Over deze 3 vismolens vertellen wij je graag iets meer, zodat je voor jezelf de juiste keuze kunt gaan maken. 

1. X2 Helius 4500B (beginners)

Als we het over een goede vismolen hebben, hebben we het absoluut over deze X2 Helius 4500B vismolen. Deze vismolen voelt soepel aan, ziet er netjes uit en biedt meer dan voldoende mogelijkheden. Zo heb je de beschikking over een vrijloopsysteem, is de slinger uitgebalanceerd en heeft deze vismolen een overbrenging van 5.1 : 1.

Optimale controle tijdens het vissen

Wij zijn ervan overtuigd dat je met deze vismolen de optimale controle houdt. De slinger van de molen ligt aangenaam in de hand, terwijl de 3 kogellagers ook prima hun werk doen. Ondertussen geniet je ook nog van de fraaie uitstraling en de fraaie kleurstelling (graphite) van de vismolen. Overigens betreft dit zowel een vrijloopmolen als een karpermolen. Ook dat is veelzeggend voor de veelzijdigheid van deze beste vismolen.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Is deze vismolen voor iedereen geschikt? Nou, de vismolen is vooral voor beginnende vissers geschikt. Dat is terug te zien aan de mogelijkheden, maar ook aan het prijsniveau. Voor deze vismolen betaal je weinig geld, terwijl je wel van een prima kwaliteit profiteert.

Voordelen:

 • Drie kogellagers
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Inclusief vrijloopsysteem
 • De slinger is uitgebalanceerd
 • Ideaal voor beginnende vissers 
beste werpmolen

2. Fox EOS 10000 (beginner-af)

Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Dan is deze vismolen van het merk Fox mogelijk interessant voor je. Als je op karpers wilt vissen, is dit eigenlijk de ideale vismolen. Het is namelijk niet voor niets de meest verkochte molen voor karpers.

5 kogellagers

Deze vismolen heeft de beschikking over vijf kogellagers. Dankzij deze lagers geniet je van een soepele loop. Ook is de slinger/rotor uitgebalanceerd en geniet je van een zeer precieze slipafstelling. Tevens is het super dat je op twee manieren op karpers kunt vissen; statisch of stalkend.

Vrijloopmolen met dubbele slip

Overigens betreft dit ook een zogeheten vrijloopmolen. Deze vrijloopmolen heeft dus een dubbele slip, waardoor je altijd de optimale controle hebt. Ondertussen geniet je ook nog van de fraaie matzwarte afwerking van de vismolen. Al met al een ware aanrader voor mensen die al iets langer op karpers vissen.

Voordelen:

 • Een dubbele slip
 • Prachtig zwart design
 • Ligt erg prettig in de hand en biedt de optimale controle
 • Soepele loop
 • Uitgebalanceerde slinger 
beste spinmolen

3. Shimano Baitrunner 4000D (alleskunner)

Deze top 3 van beste vismolens sluiten we graag met deze variant van Shimano af. Deze vismolen weegt 510 gram, heeft een 4.6 : 1 overbrenging en heeft een enkele slinger. Met dank aan de probleemloze slip en vrijloop behoud je altijd de optimale controle. Ook als je de strijd aangegaan bent met een grote en zware karper.

Hoge kwaliteit

Overigens heeft deze vismolen ook 4 kogellagers. Dat is misschien net zo veel als bij andere varianten, echter merk je dat deze toch van een betere kwaliteit zijn. Uiteraard betaal je daar ook wat meer voor, maar je krijgt er ook duurzaamheid en meer visplezier voor terug. Je merkt direct dat deze vismolen echt van een hele hoge kwaliteit is. Dat kun je sowieso wel aan het merk Shimano overlaten!

Voordelen:

 • Overbrenging van 4.6 : 1 
 • Enkele slinger
 • 4 kogellagers
 • Fraai design
 • Weegt 510 gram 
beste karpermolen

Aandachtspunten bij een vismolen kopen

Wat is nu de beste vismolen die je kunt kopen? Bij een vismolen kopen moet je sowieso eerst bepalen wáár je precies naar op zoek bent. Ga allereerst  op onderzoek uit welk soort vismolen het meeste op jouw wensen aansluit. 

Als je dat eenmaal weet, kun je een gerichte vergelijking tussen de drie hierboven besproken varianten maken. Deze drie varianten bieden in ieder geval heel veel visplezier!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>