Beste overschoenen voor op de fiets? Top 5 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Fiets je graag in het donker op bijvoorbeeld jouw racefiets of mountainbike? Of vind je het lekker om ook in de winter (in de kou) te fietsen? In beide gevallen is de aanschaf van goede overschoenen aan te raden. Met de beste overschoenen geniet je sowieso van twee voordelen: 

Je valt beter op; veel overschoenen zijn in een opvallende kleur uitgevoerd, waardoor je nóg beter opvalt op jouw fiets.

Je voeten blijven warm(er); verder is het een groot voordeel dat jouw voeten warmer blijven door de overschoenen. Dat is zéker het geval als je voor de beste waterdichte overschoenen kiest. In dat geval hoef je ook niet meer bang te zijn voor natte sokken. 

Spreken deze voordelen jou aan? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de beste overschoenen. In dit artikel vind je een top 5, waarbij we onderscheid tussen twee soorten overschoenen maken: de beste winteroverschoenen voor op een MTB en de beste overschoenen voor het wielrennen.

Top 5 beste overschoenen

Voor welke overschoenen kun je het beste kiezen? Dat is een vraag waar veel wielrenners tegenaanlopen. Dit geldt zowel voor mountainbikers als voor wielrenners; voor hen beide brengen de beste fietsoverschoenen namelijk veel voordelen met zich mee. Wij raden je in ieder geval aan om voor één van de onderstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn namelijk als beste uit onze test naar voren gekomen. 

1. Mirage Rainfall Luxury

Geef jij liever niet al te veel geld uit aan de beste overschoenen? En wil je graag dat de winteroverschoenen water- en winddicht zijn? Indien je op deze vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, kies je het beste voor deze overschoenen van Mirage. 

Wind en waterdicht

Deze schoenen zijn namelijk wind- en waterdicht. Zodra je deze schoenen om jouw fietsschoenen heen doet, geniet je van droge voeten. Daarbij is het ook fijn dat de overschoenen echt stevig om jouw fietsschoenen heen komen te zitten. Dit is te danken aan de elastische omsluiting aan de bovenzijde, aan de onderzijde én aan de velcro sluiting aan de achterzijde. Bovendien heeft Mirage aan beide zijkanten reflectie aangebracht, zodat je nóg beter opvalt.

Voordelen:

 • Volledig waterdicht
 • Volledig winddicht
 • Prima geprijsd
 • Lichtgewicht
 • Met handige sluitingen
beste fietsoverschoenen

2. BBB Cycling HeavyDuty Overschoenen

De beste winter overschoenen voor op de MTB; dat zijn volgens ons deze BBB Cycling overschoenen. Daar houdt het echter niet bij op. In onze ogen zijn dit namelijk ook de beste overschoenen voor op een racefiets.

Kwaliteitsschoenen

Hoe dat komt? Dat is vooral te danken aan de kwaliteit en aan de veelzijdigheid. Doordat deze overschoenen van de juiste materialen vervaardigd zijn, zijn ze volledig waterdicht. Ook beschermen deze overschoenen je voeten perfect tegen de kou.

Met rits

Dankzij de sterke rits zitten de overschoenen bovendien als gegoten. Dankzij de reflecterende logo’s vallen de overschoenen nóg beter op in het donker. Daarbij is het ook nog goed om te weten dat deze overschoenen geschikt zijn voor mannen en voor vrouwen. En dus voor op de racefiets én voor op de mountainbike.

Voordelen:

 • De beste MTB overschoenen zijn bestand tegen de kou
 • Perfecte pasvorm
 • Veilig dankzij reflecterende logo’s
 • Van de juiste materialen vervaardigd
 • In twee kleuren te verkrijgen 
beste winter overschoenen mtb

3. Rogelli Overschoen Fiandrex

Vind je het niet erg om iets meer geld aan de beste overschoenen uit te geven? Dan zijn deze overschoenen van het merk Rogelli een prima optie voor je. Deze overschoenen zijn bestand tegen regen, hebben een isolerende fleece binnenvoering en beschikken over klittenbandsluiting.

Getapete naden

Met dank aan de klittenbandsluiting zitten deze overschoenen echt perfect. Je geniet hierbij ook van de getapete naden en de volledig verborgen rits. Eigenlijk hoef je nog maar één keuze te maken; ga je voor de zwarte of de gele variant? 

Voordelen:

 • In twee kleuren te verkrijgen
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Volledig verborgen rits
 • Bestand tegen regen en tegen de kou
 • Handige klittenbandsluiting 
beste overschoenen racefiets

4. AGU Reflection short Bike Boots Essential

Wil je nooit meer last van natte sokken hebben? Dan komen deze AGU Bike Boots maar al te goed van pas. Deze overschoenen zijn vrij lang uitgevoerd, waardoor ook jouw enkels lekker droog blijven. En lekker warm, aangezien de overschoenen volledig winddicht zijn.

Makkelijk aantrekken

Bijkomend voordeel: je kunt deze overschoenen makkelijk over jouw fietsschoenen heentrekken. Nadat je dat gedaan hebt, maak je de overschoenen stevig vast. Hierbij geniet je van de volledig getapete naden, de reflecterende zijstrepen en de reflecterende prints. Al met al prima overschoenen!

Voordelen:

 • Vrij lang, waardoor ook je enkels lekker warm blijven
 • Volledig wind- en waterdicht
 • Makkelijk aan te trekken
 • Veilig dankzij reflecterende details
 • In twee kleuren te verkrijgen 
beste waterdichte overschoenen

5. Willex - Regenschoen Hoog

Tot slot zijn wij ook nog over deze hoge overschoenen te spreken. Zoals de benaming van deze schoenen al laat blijken, zijn dit regenschoenen. Zodra je deze overschoenen over jouw fietsschoenen heen doet, heb je nooit meer last van natte voeten/sokken. Ideaal wat ons betreft.

Goede aansluiting

Deze regenschoen trek je bovendien gemakkelijk aan. Met dank aan de elastische bovenzijde sluiten de schoenen vervolgens prima op jouw benen aan. Ook is het fijn dat Willex reflecterende details aangebracht heeft, waardoor je nóg beter op jouw fiets opvalt!

Voordelen:

 • Prima geprijsd
 • Hoge regenschoenen = droge voeten en enkels
 • Met reflecterende details
 • Elastische sluiting voor aangename pasvorm 
goede overschoenen

Aandachtspunten bij overschoenen kopen voor het fietsen

Als je de beste overschoenen wilt kopen, moet je op meerdere factoren letten voor dit product

Hoogte van de overschoenen: wil je met de overschoenen alleen jouw voeten afdekken? Of wil je ook jouw enkels afdekken?

Pasvorm: ga ook goed na hoe je de overschoenen om jouw fietsschoenen heen kunt doen. En hoe je deze vervolgens vast kunt maken.

Winden waterdichtheid: ben je op zoek naar de beste overschoenen voor in de winterperiode? Check dan goed hoe het met de wind- en waterdichtheid gesteld is.

Kleur: ook is het belangrijk om goed naar de kleur van de overschoenen te kijken. Wij zijn fan van gekleurde overschoenen, aangezien je daar nóg beter mee opvalt.

Prijs-kwaliteitsverhouding: voor de beste overschoenen hoef je echt niet al te veel geld uit te geven. Het is volgens ons vooral van belang dat je voor écht goede overschoenen kiest. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>