Beste MTB band? Een mooie top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Vind je het heerlijk om op je mountainbike gave parcoursen te rijden? En doe je dit het liefste elk weekend? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat het (erg) belangrijk is om over de juiste accessoires te beschikken. Zo moet je over een goede fietsbroek beschikken, maar óók over goede MTB banden.

Wat zijn nou de beste mountainbike banden? Dat hangt onder meer van je eigen voorkeuren af. Wil je op zowel onverharde paden als op verharde paden raden? Dan kan je kiezen voor de beste MTB band voor op de weg of voor de beste MTB banden combinatie.

Rijd je het liefste alleen in de modder? Dan kan je beter voor de beste modderbanden voor je MTB kiezen. Al met al heb je meer dan voldoende keuze, waarmee wij je graag een handje helpen. In dit artikel bespreken we wat volgens ons de beste MTB banden zijn!

Top 3 beste MTB banden

Ben je op dit moment op zoek naar nieuwe banden voor je mountainbike? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de drie beste MTB banden van dit moment. Hoe wij tot deze top 3 zijn gekomen? Wij hebben héél veel MTB banden uit mogen proberen. Aan de hand van deze test hebben wij uiteindelijk de beste varianten aan kunnen wijzen.

1. Vredestein Black Panther

Heb je wel eens van het merk Vredestein gehoord? Dat is mogelijk. Dit is niet alleen een van de beste leveranciers van autobanden, maar ook van mountainbikebanden. Het is dan ook niet geheel verrassend dat dit merk volgens ons de beste MTB band levert.

Allround

Waarom wij déze mountainbike zo goed vinden? Dit is onder meer te danken aan de veelzijdigheid. Deze band houdt zich prima op verharde paden, maar doet het nóg beter op onverharde paden. Wij durven dan ook te stellen dat dit de beste allround MTB band is.

Lage rolweerstand

Iets wat ook te danken is aan de lage rolweerstand. Zoals je op de foto kunt zien, is de band vrij breed. Door de lage rolweerstand merk je dit echter niet op een nadelige merk. Je hoeft niet overdreven veel kracht te zetten, waar bij veel andere MTB banden wel sprake van is.

Uniek profiel

Tot slot willen het unieke profiel nog aanstippen. Vredestein heeft ervoor gekozen om versprongen en gehoekte noppen op deze MTB band aan te brengen. Met dank aan deze noppen zorgt deze MTB band voor de gewenste grip. Zelfs als je op hoge snelheid hoge bochten neemt, geven deze banden geen krimp. Al met al is dit volgens ons de beste MTB band.

Voordelen:

 • Versprongen en gehoekte noppen voor perfecte grip
 • Lage rolweerstand
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ideaal voor onverharde en verharde paden
 • Geschikt voor alle MTB’s met wielmaat van 26 inch
beste mtb band voor op de weg

2. Schwalbe Smart Sam Performance

Heb je een MTB met een wielmaat van 26 inch? Dan kan je voor de Vredestein MTB band kiezen, maar je kunt ook voor deze buitenband van Schwalbe kiezen. Ook deze buitenband is bijzonder goed uit onze test gekomen.

Veelzijdig

In onze ogen is dit een van de meest veelzijdige MTB banden. Zo is deze band niet alleen voor een mountainbike geschikt, maar ook voor bijvoorbeeld een hybridefiets. Door enkele unieke eigenschappen houdt deze band zich perfect op zowel verharde als op onverharde paden.

Lange levensduur

Bij deze band kan je van een lange levensduur uitgaan. Iets wat onder meer te danken is aan de compacte middenrif in combinatie met het offroad profiel. Deze  combinatie zorgt er ook voor dat je een lage rolweerstand ervaart. En dat je ook op natte en drassige paden de perfecte grip ervaart. Al met al een prima band voor onder je MTB!

Voordelen:

 • Veelzijdig te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Lage rolweerstand én perfecte grip
 • Lange levensduur
beste mtb banden combinatie

3. Schwalbe Buitenband Thunder Burt

Ben je op zoek naar de beste MTB band? Dan kan je ook eens kijken naar de banden uit de Thunder Burt serie van Schwalbe. Binnen deze serie vind je meerdere soorten MTB banden terug.

27 en 29 inch

Wat is de wielmaat van je MTB? Op basis van die maat zou je op zoek moeten gaan naar de beste MTB band. Grote kans dat je die gaat vinden in deze serie van Schwalbe. De banden uit deze serie zijn namelijk geschikt voor 27 inch MTB’s en 29 inch MTB’s.

Kwaliteit

Ongeacht voor welke band je kiest, geniet je van een prima kwaliteit. Deze banden zijn relatief prijzig, maar je krijgt wel veel waar voor je geld. Zo is het een feit dat deze banden voor veel snelheid zorgen. De rolweerstand is extreem laag, terwijl de grip subliem is. 

Grip

Hierbij maakt de staat van het parcours niks uit. Is het parcours kurkdroog? Dan zorgt deze MTB voor de gewenste grip. Is het parcours nat, drassig en glad? Ook dan zorgt deze beste MTB band voor de gewenste grip.

Voordelen:

 • In meerdere maten te verkrijgen
 • Snelste MTB band van dit moment
 • Perfecte grip en lage rolweerstand
 • Uitmuntende kwaliteit
beste mountainbike banden

Aandachtspunten bij een MTB band kopen

Zijn je huidige MTB banden aan vervanging toe? Of ben je niet meer tevreden over je huidige MTB banden? Door op onderstaande criteria voor dit product te letten, vind je de beste mountainbike banden: 

Wielmaat. Kijk allereerst heel goed naar de wielmaat van je MTB. Aan de hand van deze wielmaat kan je een flinke schifting in het aanbod maken.

Merk. Wij adviseren je om altijd voor een MTB band van een A-merk te kiezen. De merken Vredestein en Schwalbe zijn hier perfecte voorbeelden van.

Rolweerstand. Een goede MTB band moet een zo’n laag mogelijke rolweerstand hebben.

Grip. Ga ook goed na wat de beloofde grip van de MTB band is. Uiteraard moet de grip zo goed mogelijk zijn.

Ondergrond. Bepaal voor welke ondergrond je MTB banden wilt kopen. En bekijk vervolgens of interessante MTB banden voor die ondergrond geschikt zijn

Prijskaartje. Let tot slot goed op het prijskaartje van de MTB banden. De ervaring leert in ieder geval de prijzen behoorlijk uiteenlopen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>