Beste fietsslot? Een top 5 met heel veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

In Nederland bestaan er ongeveer 23 miljoen fietsen. Veel van deze fietsen worden op dagelijkse basis gebruikt; naar de sportvereniging, naar de universiteit, naar het werk of naar bijvoorbeeld vrienden/vriendinnen. Als je jouw fiets ergens neer gaat zetten, wil je dit uiteraard op een veilige manier doen.

Dat doe je onder meer door voor het beste fietsslot te kiezen. Met een goed fietsslot kun je jouw fiets altijd en overal veilig neerzetten. Dat is ook zeker nodig, aangezien het stelen van fietsen in ons land toch wel een populaire ‘hobby’ is. 

Maar, wat is nou het beste fietsslot tegen diefstal? Wat is het beste cijferslot voor een fiets? En wat is een goed fietsslot voor een elektrische fiets? Dit zijn enkele van de vragen die door fietsbezitters gesteld worden. In dit artikel vind je passende antwoorden op deze vragen, inclusief een top 5 van de beste fietssloten!

Top 5 beste fietssloten

Ben jij op zoek naar een goed fietsslot? Dan is het eerste advies om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld een kettingslot hebben, wil je een cijferslot hebben of wil je een normaal slot met een sleutel hebben? De keuze is reuze én de keuze is volledig aan jou. Door hier goed over na te denken, kun je alvast een schifting in het uitgebreide aanbod maken. 

Binnen dit uitgebreide aanbod zijn wij op zoek gegaan naar het beste fietsslot. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 5 samen kunnen stellen; over deze vijf beste fietssloten lees je hieronder meer. 

1. LLOCX Kettingslot (100 cm)

Gaat jouw voorkeur uit naar een kettingslot? En heb je het liefste een groot, zwaar en veilig kettingslot? Dan kun je niet om dit slot van LLOCX heen. Dit slot is maar liefst 1 meter lang en is van 5 mm dik roestvrijstaal vervaardigd. Dit zorgt er onder meer voor dat dit slot volledig kras- en scheurvrij is.

Twee sleutels

Ook is het prettig dat je bij dit slot twee sleutels geleverd krijgt. Mocht je onverhoopt een sleutel kwijtraken, is dat dus niet direct een probleem. Voordat je de sleutel in het slot kunt doen, moet je overigens wel de anti-stofklep even weg schuiven. Deze stofklep zorgt ervoor dat het slot vrij blijft van stof, vuil en overige viezigheden.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Over de kwaliteit bestaat geen twijfel: deze is subliem. Doordat het slot 1 meter lang is, kun je bovendien jouw fiets op meerdere manieren vastmaken. Je kunt ‘m om een boom heen vastmaken, maar ook om bijvoorbeeld een fietsenrek. Als je meerdere fietsen op slot wilt zetten, is dat uiteraard ook mogelijk. Al met al een handig, hoogwaardig én sterk slot.

Voordelen:

 • Maar liefst 1 meter lang
 • Krasvrij en scheurvrij
 • Inclusief twee sleutels
 • Geweldige kwaliteit
 • Jarenlang veilig jouw fiets stallen
beste kettingslot fiets

2. ABUS Ionus 8900 Kettingslot (110 cm en ART 2)

Vind je een lengte van 1 meter net aan de korte kant? Dan kun je ook kiezen voor dit slot van ABUS. Dit slot heeft een lengte van 1,10 meter en heeft enkele opvallende eigenschappen. Deze opvallende eigenschappen zorgen op hun beurt voor unieke voordelen. Unieke voordelen, zoals de ongekende robuustheid van dit slot.

ART 2 keurmerk

Dit slot beschikt over het gewilde ART 2 keurmerk. Dankzij dit keurmerk is jouw fiets automatisch verzekerd tegen diefstal. Bovendien geeft dit keurmerk aan dat dit slot echt bijzonder stevig is. Deze stevigheid is te danken aan de dikte van 9mm en aan speciaal gehard staal. 

Makkelijk in gebruik

Ook de bediening van dit slot is subliem. Je stopt de sleutel op een makkelijke manier in het slot, waarna je het slot direct kunt ontgrendelen. Tevens is het ideaal dat je dit slot voor allerlei soorten fietsen kunt gebruiken. Echt een aanrader dus, waarbij je ook nog voor de variant van 0,85 meter lang kunt kiezen. 

Voordelen:

 • In 2 lengtes verkrijgbaar
 • Beschikt over het ART 2 keurmerk
 • Bijzonder robuust en sterk
 • Makkelijk te bedienen
 • Met 2 sleutels geleverd
goed fietsslot

3. Axa Defender Ringslot (ART 2, e-bikes)

Wil jij een goed fietsslot voor jouw elektrische fiets aanschaffen? Dan is dit handige ringslot van Axa een ware aanrader. Dit slot is namelijk – door dit populaire merk – speciaal voor elektrische fietsen ontwikkeld. 

Handig in gebruik

Dit is onder meer te merken aan het innovatieve design. Aan één zijde heeft Axa namelijk voor een uitsparing gezorgd; in deze uitsparing kun je bijvoorbeeld een ketting of plug-in kabel bevestigen. Op die manier kun je jouw fiets bijvoorbeeld aan een boom vastmaken.

Veel montage mogelijkheden

Ook is dit ringslot bijzonder veilig te noemen. Dit is te danken aan onder meer de gehard stalen beugel en de anti-boor cilinder. Ook de handige sleutel en de vele montagemogelijkheden spreken tot de verbeelding. Al met al is dit het beste ringslot, specifiek voor elektrische fietsen.

Voordelen:

 • Erg handig te bedienen
 • Innovatief design
 • Gunstig geprijsd
 • Veelzijdig in te zetten
 • Bijzonder veilig slot 
beste fietsslot tegen diefstal

4. Stahlex Beugelslot (fiets, scooter, motor)

Sloten worden in allerlei soorten en maten aangeboden; in de vorm van een ketting, een ringslot én in de vorm van een beugel. Gaat jouw voorkeur uit naar een beugelslot? Dan is deze variant van Stahjlex absoluut de beste.

ART 4 keurmerk

Dit slot beschikt over het ART 4 kenmerk. Dit kenmerk geeft aan dat dieven eigenlijk geen kans hebben om jouw fiets te stelen. Bijkomend voordeel is dat je dit fietsslot ook voor andere voertuigen kunt gebruiken. Je kunt hierbij denken aan een motor en een scooter. Dát geeft eigenlijk al de kracht van dit slot weer.

3 sleutels

Tevens is het ideaal dat je drie sleutels geleverd krijgt. Deze sleutels zijn bovendien niet zomaar na te maken; de sleutels beschikken namelijk over een uniek serienummer. Bijkomend voordeel is dat je voor dit slot absoluut niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Zeker een aanrader dus!

Voordelen:

 • Geschikt voor fietsen, scooters en motoren
 • Met ART 4 keurmerk
 • Met drie sleutels geleverd
 • Vervaardigd van duurzaam kunststof
 • Bijzonder veilig en veelzijdig 
goed fietsslot voor elektrische fiets

5. Lampa Kabelslot 

Gaat jouw voorkeur uit naar het beste fietsslot in de vorm van een kabel? En geef je bij voorkeur ook niet al te veel geld aan het beste fietsslot uit? Dan is deze variant van Lampa voor jou op het lijf geschreven. 

Veelzijdig

Dit fietsslot bestaat uit niks meer dan een kabel en het slotcompartiment. Met de kabel kun je jouw fiets aan een object binden, waardoor je ‘m altijd en overal veilig kunt parkeren. Doordat je drie sleutels meegeleverd krijgt, hoef je ook niet bang te zijn voor het verlies van jouw sleutel. Mocht dat onverhoopt het geval zijn, heb je immers altijd nog reservesleutels tot jouw beschikking.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Ook is dit slot bijzonder stevig, weegt het slot slechts 178 gram en is het slot betaalbaar. Een prima slot dus voor allerlei soorten fietsen.

Voordelen:

 • Weegt slechts 178 gram
 • Bijzonder stevig
 • Met drie sleutels geleverd
 • Eén van de goedkoopste fietssloten 
beste cijferslot fiets

Aandachtspunten bij een fietsslot kopen

Wil jij het beste fietsslot kopen? Dan is het van belang dat je jouw wensen voor deze veiligheidshulp op een rijtje zet. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens een keuze maken tussen de verschillende soorten sloten: 

 • Een ringslot
 • Een cijferslot
 • Een kettingslot
 • Een kabelslot
 • Een beugelslot

Heb je tussen deze soorten sloten jouw keuze kunnen maken? Kijk dan goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding van de verschillende varianten. Durf bij voorkeur te investeren in een goed slot én ga altijd voor een fietsslot van een A-merk.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>