Beste racefiets zadel? Een top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Heb je het nodige geld in een goede racefiets geïnvesteerd? En wil je graag lange, mooie en aangename tochten op je racefiets gaan maken? Ons advies is hierbij om je fiets echt helemaal naar wens te maken. Dit doe je bijvoorbeeld met een goede fietscomputer, een fijne bidonhouder en het beste racefiets zadel. 

Het beste race zadel is volgens ons één van de belangrijkste vereisten. Eén van de belangrijkste vereisten om op een aangename manier veel kilometers op je racefiets te fietsen. Voordat het zover is, moet je wel op zoek gaan naar het beste zadel voor op je racefiets. Dit is geen gemakkelijke klus, aangezien het huidige aanbod bijzonder divers is. 

Wij hebben daarom besloten om je een handje te helpen. Het uitgebreide aanbod van racefiets zadels hebben wij aan een keuring onderworpen, waarna wij een top 3 samen hebben kunnen stellen. Over de drie beste zadels voor op een racefiets vind je hieronder alle informatie!

Top 3 beste racefiets zadels

Waar moet het beste racefiets zadel aan voldoen? Dit zadel moet comfortabel zitten, moet licht van gewicht zijn, moet betaalbaar zijn en moet van een hoge kwaliteit zijn. Heb je met enige regelmaat last van pijn in je achterwerk? Dan moet het zadel nóg comfortabeler zijn. In dat geval moet je eigenlijk op zoek gaan naar het beste racefiets zadel tegen zadelpijn. 

Met andere woorden: wat het beste racefiets zadel is, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wij hebben in ieder geval drie geweldige zadels gevonden. Dit zijn zadels die comfortabel zijn, licht van gewicht zijn en een prima prijs-kwaliteitsverhouding hebben. 

1. Wittkop Medicus Twin 7.0

Geef jij liever niet al te veel geld aan het beste racefiets zadel uit? Maar, wil je wel van een prima kwaliteit verzekerd zijn? Dan is dit Wittkop Medicus Twin 7.0 fietszadel de beste optie voor je. Dit is geen duur fietszadel, maar het fietszadel brengt wel veel gemak met zich mee.

Verstelbaar

Dit begint eigenlijk al bij de montage; dit zadel monteer je gemakkelijk op je fiets. Je kunt vervolgens het zadel naar wens verstellen, zodat je de perfecte houding op je racefiets aan kunt nemen. Als je eenmaal op het zadel zit, voel je direct dat dit zadel heel comfortabel is. Dit is vooral te danken aan het innovatieve design van Wittkop.

Dynamische zone

Ook is het fijn dat dit zadel een dyname zone kent. Met dank aan deze dynamische zone kun je verschillende zithoudingen op het fietszadel aannemen. Het zadel zelf zorgt er voor dat je – in elke zithouding – van het gewenste comfort geniet. En dat je altijd op een stabiele manier op je racefiets zit.

Unisex

Over de kwaliteit hoef je ook niet in te zitten. Wittkop is een gerenommeerd merk van fietszadels en levert met dit zadel echt een prima zadel op de markt. Het feit dat dit zadel voor unisex geschikt is, vinden wij ook fijn. Volgens ons is dit zowel het beste racefiets zadel voor heren als het beste dameszadel voor op een racefiets!

Voordelen:

 • Geschikt voor dames en heren
 • Beschikt over dynamische zones
 • Innovatief design
 • Biedt veel comfort
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding 
beste racefiets zadel tegen zadelpijn

2. Selle Italia Donna Gel Flow

Toen wij dit fietszadel voor het eerst zagen, wisten we niet zo goed wat we hiervan moesten denken. Het zadel oogt ietwat gedateerd, waardoor we niet al te veel van dit zadel verwachtten. Al snel sloeg onze verwachting compleet om; tijdens onze test bleek dat dit één van de beste zadels voor op een racefiets is.

Beste dameszadel voor racefiets?

Zo is dit zadel onwijs comfortabel, is het speciaal voor dames ontwikkeld en weegt het slechts 400 gram. Met dank aan de uitsparing in het midden wordt veel druk van het achterwerk afgenomen; je hoeft hierdoor als vrouw zijnde niet bang te zijn voor zadelpijn. Iets wat overigens ook nog aan de langwerpige vorm van het zadel te danken is.

Schijn bedriegt

Qua design is het niet het mooiste zadel om te zien. Desalniettemin kunnen wij dit zadel van harte aanraden aan elke vrouwelijke wielrenster!

Voordelen:

 • Speciaal voor dames ontwikkeld
 • Weegt 400 gram
 • Druk op het zitvlak wordt geminimaliseerd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding 
beste dameszadel racefiets

3. Voltano Sport / Trekking (gel)

Deze top 3 sluiten we met een kleurrijk fietszadel af. Bij dit zadel vallen namelijk direct de witte en groene details op; zeker als je een witte of een groene racefiets hebt, is dit ideaal. 

Hoge kwaliteit

Dit fietszadel is volgens ons sowieso ideaal te noemen. Het zadel is van een hoge kwaliteit, is 100% waterdicht en heeft een gestroomlijnd ontwerp. Met dank aan dit ontwerp ziet het zadel er gelikt uit, terwijl je ook nog van het gewenste comfort geniet. Je kunt echt urenlang op dit fietszadel zitten, zonder dat je last van zadelpijn gaat krijgen.

Ademend zadel

Na de fietstocht maak je het fietszadel bovendien moeiteloos schoon. Door de gekozen materialen is dit fietszadel ook nog ademend, waardoor je geen last van een plakkerig achterwerk krijgt. Ook is het ideaal dat dit zadel voor zowel dames als voor heren geschikt is.

Verschillende kleuren

Eigenlijk hoef je nog maar één keuze te maken; ga je voor deze kleurstelling of kies je voor één van de vier andere kleurstellingen? Ongeacht voor welke kleurstelling je kiest, geniet je van een opvallend gekleurd racefiets zadel!

Voordelen:

 • In meerdere (opvallende) kleuren te verkrijgen
 • Bijzonder comfortabel
 • Ademend
 • Voor dames en heren geschikt
 • Scherp geprijsd 
beste racefiets zadel heren

Aandachtspunten bij een racefiets zadel kopen

Wil je het beste racefiets zadel kopen? Maak in dat geval een goede vergelijking, waarbij je op onderstaande punten let voor dit soort fietsen

Vormgeving van het zadel; check bijvoorbeeld of het zadel een ergonomische vorm heeft. 

Materiaalgebruik

Gewicht van het zadel; bij voorkeur moet het zadel zo min mogelijk wegen.

Doelgroep; is het zadel voor heren én dames geschikt? Of alleen voor heren of alleen voor dames?

Kleur van het zadel; wil je het zadel in een opvallende kleur? Of ‘gewoon’ in het zwart?

Prijskaartje van het zadel; hoeveel geld wil jij aan het beste racefiets zadel uitgeven? De prijskaartjes lopen nogal uiteen, dus denk hier op voorhand goed over na.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>