Beste Garmin fietscomputer? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Wil jij graag een nieuwe fietscomputer aanschaffen? Wil je bijvoorbeeld een nieuwe fietscomputer voor op jouw stadsfiets, voor op jouw racefiets of voor op jouw MTB aanschaffen? Ongeacht waar je precies naar op zoek bent, is de kans groot dat je in het aanbod van Garmin kunt slagen. 

Dit merk heeft namelijk in de afgelopen jaren een flink aanbod op weten te tuigen. Met dank aan dit uitgebreide aanbod ben je in staat om een uitgebreide vergelijking te maken. Vervolgens ben je ook in staat om de juiste keuze voor jezelf te maken. 

Een terechte vraag hierbij is wel wat de beste Garmin fietscomputer is. Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, hebben wij het uitgebreide aanbod aan een strenge keuring onderworpen. Op basis daarvan hebben wij onze persoonlijke top 3 samen kunnen stellen. Over de drie beste Garmin fietscomputers vertellen we je hieronder graag meer!

Top 3 beste Garmin fietscomputers

Als je een nieuwe fietscomputer zoekt, kom je al snel bij Garmin uit. Het aanbod van dit merk is niet alleen uitgebreid, maar is ook veelbelovend. Zo kom je op internet veel positieve beoordelingen tegen over de Garmin fietscomputer. Heb jij daarom ook mogelijke interesse om een Garmin fietscomputer aan te schaffen? Check onderstaande reviews en schaf direct de beste Garmin fietscomputer aan! 

1. Garmin Edge 530

Ben jij een liefhebber van mountainbiken? En wil je graag op de fietscomputer een mountainbikeroute uit kunnen stippelen? Dan raden wij je aan om voor een fietsnavigatie kiezen. De beste Garmin fietsnavigatie is volgens ons de Garmin Edge 530. Deze navigatie is ideaal voor op een MTB, maar je kunt ‘m ook moeiteloos op andere fietsen gebruiken.

Groot kleurenscherm

Met dank aan deze fietscomputer geniet je tijdens het fietsen van meerdere voordelen. Zo zie je duidelijk waar je naar toe moet, terwijl je ook allerlei waarden op het beeldscherm weer kunt laten geven. In onze ogen is het echt ideaal dat Garmin voor een groot kleurenbeeldscherm heeft gekozen. Met dank aan dit beeldscherm kun je jouw fietsprestaties ook nog naar een hoger niveau tillen.

Koppelen aan smartphone (eventueel)

Hoe dat mogelijk is? Nou, je kunt deze fietscomputer aan jouw smartphone koppelen. Vervolgens kun je al jouw prestaties naar jouw smartphone doorsturen en vervolgens analyseren. Dit komt jouw sportieve prestaties uiteindelijk alleen maar ten goede.

Tot 20 uur fietsen

De batterijduur is ten opzichte van zijn voorganger de Edge 520 sterk verbeterd. Deze gaat namelijk tot wel 20 uur mee. Natuurlijk is een en ander afhankelijk van hoe je hem gebruikt, maar je hoeft in ieder geval niet na iedere rit weer op te laden.

Voordelen:

 • Inclusief een prima navigatiefunctie
 • Meet allerlei waarden op
 • Je kunt alle prestaties direct naar jouw smartphone doorsturen
 • Makkelijk te monteren op jouw fiets
 • Voor allerlei soorten fietsen geschikt 
beste garmin fietsnavigatie

2. Garmin Edge 830

Wil jij gewoonweg voor de beste luxe Garmin fietscomputer gaan? En ben je ook bereid om daar het nodige geld aan uit te geven? Dan is de Garmin Edge 830 fietscomputer voor jou op het lijf geschreven. Toen wij deze computer uit mochten proberen, werden wij echt direct enthousiast.

Veel mogelijkheden

Dit was onder meer te danken aan de vele mogelijkheden. Je kunt allerlei waarden op deze computer weergeven, maar je kunt ook de navigatiemodule op de computer inschakelen. Daardoor hoef je nooit meer de weg kwijt te raken tijdens het maken van (lange) fietstochten. Overigens is het ook mogelijk om met deze fietscomputer jouw hartslag op te meten.

Erg nauwkeurig

Deze fietscomputer werkt bijzonder nauwkeurig, is makkelijk te monteren en heeft een lange accuduur. Als je deze fietscomputer op een gebruikelijke manier gebruikt, kun je tot wel 20 uur met één batterijlading doen. In onze ogen is dat echt meer dan voldoende. Eigenlijk hoef je alleen maar met het relatief forse prijskaartje rekening te houden.

Voordelen:

 • Inclusief prima navigatiefunctie
 • Onwijs duidelijk en groot scherm
 • Makkelijk te koppelen aan jouw smartphone
 • Makkelijk te monteren op jouw fiets
 • Batterijduur tot wel 20 uur 
beste garmin edge

3. Garmin Edge 130 Plus

Hoeft de beste Garmin fietscomputer volgens jou niet al te uitgebreid te zijn? Hoef je bijvoorbeeld geen kleurenscherm te hebben? Dan kun je ook eens naar de Garmin Edge 130 Plus kijken. Wij vinden dit een prima fietscomputer, mede door de interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Voor deze Garmin fietscomputer betaal je niet overdreven veel, maar je krijgt wel veel waar voor je geld. Zo heeft deze fietscomputer een navigatiefunctie, een hartslagfunctie en kun je tal van waarden op de computer weer laten geven. Het enige waar je dus goed rekening mee moet houden, is dat dit een zwart-wit beeldscherm betreft.

Koppelen aan smartphone

Dit komt overigens wel de batterijduur ten goede. Met één batterijlading doe je echt vele uren. Ook is het ideaal dat je deze fietscomputer makkelijk kunt monteren én dat je ‘m aan jouw smartphone kunt koppelen. Alle trainingsresultaten kun je dus direct doorsturen naar jouw smartphone, bijvoorbeeld naar Strava of Komoot. Via dergelijke apps kun je overigens ook routes downloaden en deze vervolgens op deze fietscomputer weer laten geven.

Voordelen:

 • Te koppelen aan allerlei smartphone apps
 • Inclusief handige navigatiefunctie
 • Volledig zwart-wit beeldscherm
 • Lange batterijduur
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
garmin fietscomputer kopen

Aandachtspunten bij een Garmin fietscomputer kopen

Als je een Garmin fietscomputer wilt kopen, moet je een goede vergelijking maken. Voordat je de vergelijking binnen dit merk kunt maken, is het belangrijk om de volgende vragen te beantwoorden: 

 • Over welke functies moet de fietscomputer beschikken? Wil je bijvoorbeeld per sé dat de computer over een navigatiefunctie beschikt?
 • Waar hecht je verder waarde aan? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de fietscomputer een touchscreen scherm heeft? Of gaat jouw voorkeur liever uit naar een lange batterijlading voor dit apparaat?
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? De prijzen van de Garmin fietscomputers lopen behoorlijk uiteen, dus stel voor jezelf echt een maximum budget vast. Van het investeren in de beste Garmin fietscomputer ga je in ieder geval geen spijt krijgen!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>