De beste fietsbel? Een mooie top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Als je op je fiets zit, ben je relatief kwetsbaar. Je fiets heeft immers maar 2 wielen en je hebt geen bescherming om je heen. De eerste fiets met een ingebouwde airbag moet bijvoorbeeld nog uitgevonden worden. 

Mede vanwege deze kwetsbaarheid is het belangrijk om jezelf goed te beschermen. Dit doe je onder andere door goed op andere weggebruikers te letten. Ga er niet vanuit dat je zomaar voorrang krijgt, maar houd een iets gereserveerde rijstijl op de fiets aan. Daarnaast is het aan te raden om je fiets veilig uit te rusten. 

Hoe je dat doet? Dat doe je onder andere door goede verlichting op je fiets te monteren. En door een goede fietsbel op je fiets te plaatsen. In dit artikel vertellen wij je graag meer over de beste fietsbel; we laten je hieronder namelijk kennismaken met de drie beste fietsbellen van dit moment.

Top 3 beste fietsbellen

Een fietsbel op een fiets is onmisbaar. Ongeacht waar je fiets – een drukke stad of een fietsweg in de polder – komt een fietsbel altijd van pas. Wij raden je daarom heel graag aan om een goede fietsbel voor op je fiets te kopen. Een terechte vraag hierbij is wel wat nou een goede bel voor op je fiets is. Het antwoord op die vraag geven we hieronder; wij zijn namelijk op onderzoek gegaan naar de drie beste fietsbellen van dit moment. 

1. Hornit dB140

Wil je echt de beste fietsbel kopen? Dan raden wij je aan om voor deze Hornit fietsbel te kiezen. Dit is namelijk de luidste fietsbel ter wereld; de bel produceert een geluid van wel 140 decibel. Met dank aan dit forse geluidsniveau val je op je fiets altijd en overal op.

Afstandsbediening

Fijn is ook dat deze fietsbel inclusief een afstandsbediening geleverd wordt. Deze afstandsbediening monteer je bij het handvat van je fiets. Als je vervolgens wilt bellen, kun je je handen gewoon op je handvatten houden. Erg veilig wat ons betreft.

2 standen

Overigens produceert deze fietsbel niet altijd 140 decibel aan geluid. Je kunt namelijk ook voor de iets stillere stand kiezen; in dat geval produceert de fietsbel alsnog 121 decibel aan geluid. Beide standen zijn in ieder geval volledig naar onze wens. 

Batterijen

Deze fietsbel werkt overigens op 2 AA batterijen. Bij aanschaf van deze beste fietsbel krijg je deze AA batterijen direct meegeleverd. Monteer de fietsbel op je stuur, monteer de afstandsbediening bij je handvat en je kunt bellen!

Voordelen:

 • Keuze uit twee standen
 • Maximaal geluidsniveau van 140 decibel (!)
 • Inclusief afstandsbediening
 • 2 AA batterijen meegeleverd
 • Makkelijk te monteren aan het stuur 
beste fietsbel voor racefiets

2. Basil Wanderlust

Gaat je voorkeur uit naar een klassieke fietsbel? Dan kun je niet om deze Basil Wanderlust fietsbel heen. Deze fietsbel werkt perfect, zit er leuk uit en is van een prima kwaliteit. Bovendien is deze beste fietsbel een stuk voordeliger dan de hierboven besproken variant.

Veel geluid

Hoe deze fietsbel werkt? Heel simpel. Je monteert deze fietsbel op het stuur en kun vervolgens letterlijk en figuurlijk aan de bel rinkelen. Als je het lipje van je af duwt, maakt de fietsbel (veel) geluid - een mooie ding-dong. Je attendeert andere weggebruikers hiermee perfect op je aanwezigheid.

Groot en kleurrijk

Deze fietsbel heeft een diameter van 80 mm. Hij past hierdoor moeiteloos op elke stuur. Als klap op de vuurpijl kun je ook nog uit meerdere kleuren kiezen. Ga je voor zwart, poppy red, rood, roze, wit/zilver, of indigo blauw?

Voordelen:

 • Past op elk stuur
 • In meerdere kleuren te verkrijgen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Duidelijk en luid ding dong geluid 
goede fietsbel

3. Widek Decibel

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan de beste fietsbel uit? Dan is deze fietsbel van het merk Widek de beste optie voor je. Voor deze fietsbel betaal je slechts een paar euro; uiteraard doet deze bel precies wat hij moet doen.

Compact - veel geluid

Deze bel is geschikt voor alle sturen met een diameter van 21 tot 31 mm. Concreet betekent dit dat je deze beste fietsbel op in principe alle fietsen kunt bevestigen. Met dank aan de compacte afmetingen valt de bel vervolgens nagenoeg niet op. Je bedient de bel makkelijk met dank aan het drukknopje; als je druk op dit knopje zet, produceert deze fietsbel direct het nodige geluid.

Voordelen:

 • Erg voordelig geprijsd
 • Geschikt voor nagenoeg alle fietsen
 • Makkelijk te monteren
 • Makkelijk te bedienen
 • Produceert vrij veel lawaai 
fietsbel kopen

Aandachtspunten bij een fietsbel kopen

Heb je je pijlen op de beste fietsbel gericht? Probeer dan voor jezelf antwoord op onderstaande vragen te vinden voor dit product

Hoe wil je de fietsbel kunnen bedienen? Zoals je aan bovengenoemde fietsbellen kunt zien, verschilt de bediening van fietsbel tot fietsbel.

Op welke fiets wil je de fietsbel monteren? Wil je bijvoorbeeld een bel op je racefiets hebben? Kies dan voor de beste fietsbel voor een racefiets.

Hoeveel geld wil je uitgeven? De bovenstaande fietsbellen laten ook duidelijk blijken dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je aan de beste fietsbel uit wilt geven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>