Beste fietsstandaard? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Even naar de school van jouw kinderen fietsen. Even naar de supermarkt fietsen. Of even naar het werk fietsen. Ongeacht waar je naar toe fietst, moet je uiteindelijk jouw fiets ergens parkeren. Als je voor de beste fietsstandaard hebt gekozen, is het parkeren van jouw fiets een fluitje van een cent. 

Een goede fietsstandaard moet aan enkele eisen voldoen. Zo moet de standaard bijvoorbeeld lang genoeg zijn. Ook moet de standaard stevig zijn, zodat jouw fiets te allen tijde stabiel blijft staan. Uiteraard moet de standaard ook het gewicht van jouw fiets kunnen dragen. 

Als we naar het huidige aanbod kijken, zien we opvallend veel soorten standaards. Zo zijn er standaards die uit één stuk bestaan, terwijl er ook dubbele standaards bestaan. De dubbele standaards komen met name bij de zwaardere fietsen prima van pas. Hieronder vind je in ieder geval informatie over de beste fietsstandaards van dit moment!

Top 3 beste fietsstandaards

Wil jij voor jouw nieuwe fiets een nieuwe standaard aanschaffen? Of is jouw huidige fietsstandaard hoognodig aan vervanging toe? In beide gevallen raden wij je aan om voor één van onderstaande fietsstandaards te kiezen. Deze drie standaards zijn in onze test als beste naar voren gekomen. En dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze fietsstandaards weten de meeste voordelen te bieden. 

1. Ursus Jumbo (dubbele standaard)

Heb je een relatief zware fiets? Of wil je 100% zeker weten dat jouw fiets altijd stabiel staat? Als je op één van deze vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, is deze Ursus Jumbo standaard de beste fietsstandaard voor jou.

Superstabiel

Deze standaard kenmerkt zich onder meer door de stevigheid en stabiliteit. Deze stevigheid is volledig te danken aan de twee poten van de standaard, welke behoorlijk wijd uitgeklapt worden. Doordat de poten vrij ver van elkaar vandaan staan, zorgt deze standaard altijd voor de gewenste stabiliteit.

Makkelijk in- en uitklappen

Hierbij is het ook ideaal dat je de standaard makkelijk in en uit kunt klappen; dit gaat met een soepele voetbeweging. Als de standaard uitgeklapt is, heb je echt nergens meer omkijken naar. Overigens gaat ook het monteren van de standaard vrij makkelijk. Doordat het een vrij grote standaard is, is deze standaard níet geschikt voor kinderfietsen.

Voordelen:

 • Betreft een dubbele standaard
 • Zorgt voor de gewenste stabiliteit
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voor alle fietsen voor volwassenen geschikt
 • Vrij makkelijk te monteren 
 • Ook voor e-bikes geschikt
beste fietsstandaard e-bike

2. Ursus King (enkele standaard)

Wij zijn behoorlijk fan van de standaards van het merk Ursus. Dit blijkt uit de hierboven besproken standaard, maar ook uit deze standaard. Ook deze geweldige standaard is namelijk door het merk Ursus vervaardigd.

Verstelbaar in lengte

Het gaat hierbij om een enkele standaard; dat is eigenlijk de standaard die onder de meeste fietsen zit. Het belangrijkste voordeel van deze variant is de verstelbaarheid.  Je kunt zelf bepalen hoe lang je de standaard wenst te hebben; de minimale lengte is 25 centimeter en de maximale lengte is 32 centimeter.

Robuust en licht

Verder heeft het merk Ursus ook voor de juiste materialen gekozen. De standaard is namelijk van aluminium vervaardigd; hierdoor is deze standaard zowel robuust als licht van gewicht. Dankzij de montageplaat kun je deze standaard bovendien makkelijk op jouw fiets monteren. Ook prijstechnisch is dit één van de meest interessante standaards. Voor veel fietsen is dit volgens ons dan ook de beste fietsstandaard!

Voordelen:

 • Betreft een enkele standaard
 • De lengte van de fietsstandaard is zelf in te stellen
 • Makkelijk te monteren
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Licht van gewicht én robuust 
beste enkele fietsstandaard

3. Benson Bipod Kickstandaard (dubbele standaard)

Ben je voor jouw mamafiets of omafiets op zoek naar een stevige standaard? Dan is deze fietsstandaard van Benson een prima optie voor je. Deze dubbele standaard is zeer stabiel en is naar wens in te stellen. Het mooie is dat deze standaard voor echt alle 26- en 28 inch fietsen geschikt is.

Voor zware (beladen) fietsen

Mocht je een relatief zware fiets hebben, is dit echt de beste fietsstandaard. Deze standaard is namelijk stevig en is van de juiste materialen vervaardigd. Zelfs als je een kinderzitje of fietstassen op jouw fiets hebt zitten, zorgt deze fietsstandaard voor de gewenste stabiliteit. 

Voordelen:

 • Geschikt voor de zwaardere fietsen
 • Makkelijk te bedienen met een simpele voetbeweging
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Geheel naar wens te verstellen
 • Inclusief benodigde bout geleverd 
fietsstandaard kopen

Aandachtspunten bij een fietsstandaard kopen

Wil jij de beste fietsstandaard kopen? Let dan goed op de volgende aandachtspunten als je naar dit product op zoek gaat: 

Soort standaard: wil je een enkele standaard hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een dubbele standaard? Dit is eigenlijk de belangrijkste keuze die je op voorhand moet maken.  

Materiaal: in een ideale wereld is een standaard van licht en robuust materiaal vervaardigd. Onder meer aluminium en kunststof zijn prima materialen.

Soort fiets: ook doe je er verstandig aan om goed naar jouw fiets te kijken. Voor een zwaardere fiets kun je beter voor een dubbele standaard kiezen. Ga ook goed na of je de betreffende fietsstandaard op jouw fiets kunt monteren. 

Prijs-kwaliteitsverhouding: kies altijd voor een fietsstandaard van een A-merk, zoals Benson of Ursus. Tevens raden wij je aan om te investeren in de beste fietsstandaard. Vaak ben je voor maximaal 2 á 3 tientjes al klaar!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>