Beste fietstassen? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Wil jij graag jouw boodschappen makkelijk op jouw fiets kunnen vervoeren? Of wil je andere objecten op een veilige én handige manier per fiets vervoeren? Dan kun je eigenlijk niet om fietstassen heen. De fietstassen zijn niet alleen praktisch, maar zorgen ook voor de gewenste veiligheid. Als je bijvoorbeeld objecten aan jouw stuur hangt, kan dit levensgevaarlijke ongelukken tot gevolg hebben. 

Moraal van het verhaal: richt jouw pijlen op de aanschaf van de beste fietstassen. Wat de beste fietstassen zijn, bespreken wij graag uitgebreid in dit artikel. Zo zijn wij op zoek gegaan naar de beste fietstas voor een e-bike, naar de beste fietstassen voor boodschappen én naar de beste dubbele fietstassen. 

Ben je benieuwd naar onze bevindingen? Neem dit artikel even op je gemakje door. Je kunt vervolgens een goede vergelijking treffen en de knoop voor jezelf doorhakken. Van de aanschaf van goede fietstassen ga je géén spijt krijgen!

Top 3 beste fietstassen

Spreekt het principe van fietstassen jou wel aan? Of zijn bijvoorbeeld jouw huidige fietstassen kapot gegaan? In beide gevallen is het advies om een goede vergelijking te maken; het aanbod is immers behoorlijk divers. Om je hier een handje bij te helpen, zijn wij alvast op zoek naar de beste fietstassen gegaan. Aan de hand van ons onderzoek hebben wij een top 3 samen kunnen stellen. Over deze drie beste varianten lees je hieronder iets meer! 

1. Basil Mara (beste koop)

Gaat jouw voorkeur uit naar dubbele fietstassen? Dan kun je niet om deze variant van Basil heen. Deze dubbele fietstassen zijn van een uitermate hoge kwaliteit én kunnen op veel lovende beoordelingen rekenen. Dat laatste komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. 

35 Liter

Nee, deze fietstassen hebben echt veel te bieden. Zo zien de fietstassen er modern uit en zijn de fietstassen vrij groot. Met een totale inhoud van 35 liter kun je meer dan voldoende spullen in de fietstassen kwijt. Probeer het gewicht zo goed mogelijk te verdelen; dat komt jouw evenwicht alleen maar ten goede. 

Waterafstotend

Ook zijn deze fietstassen van het juiste materiaal vervaardigd (polyester), zijn de fietstassen waterafstotend en kun je de fietstassen makkelijk bevestigen. Als jouw fiets een bagagedrager heeft, zijn dit gewoonweg de beste fietstassen!

Voordelen:

 • Inhoud van maar liefst 35 liter
 • Waterafstotend
 • Makkelijk te bevestigen
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Moderne uitstraling
beste dubbele fietstassen

2. Basil Urban Load (e-bikes)

Heb jij liever nóg grotere fietstassen? Dan kun je ook prima kiezen voor deze variant van Basil. De Urban Load Dubbele fietstas heeft namelijk een inhoud van maar liefst 48 liter. Met dank aan deze extreme inhoud neem je echt heel veel objecten/boodschappen mee.

Stevig en groot

Ook bij deze fietstassen geniet je weer van veel gemak. Dat begint eigenlijk al bij het bevestigen van de tassen; dit gaat bijzonder makkelijk op jouw bagagedrager. Vervolgens geniet je van de stevige vormgeving, van het moderne design én van de waterafstotende laag. Dankzij die laag hoef je niet bang te zijn dat de inhoud van de fietstassen nat wordt. Al met al fijne, betaalbare én fraaie dubbele fietstassen.

Voordelen:

 • Inhoud van maar liefst 48 liter
 • Waterafstotend
 • Makkelijk te bevestigen en te vullen
 • Prima kwaliteit
 • Ook geschikt voor e-bikes
beste fietstassen voor boodschappen

3. Dunlop (betaalbaar)

Deze top 3 sluiten we in stijl af; dat doen we wederom met dubbele fietstassen. Deze fietstassen van Dunlop zijn met een inhoud van 26 liter wel de kleinste uit deze top 3. In onze ogen brengt dat juist enkele interessante voordelen met zich mee.

Niet te groot

Zo nemen deze fietstassen niet al te veel ruimte in beslag. Niet op jouw bagagedrager en niet in jouw schuur, als je de tassen op jouw fiets niet nodig hebt. Verder is het ideaal dat de tassen niet al te veel wegen, maar dat ze toch een stevige constructie hebben. Ook het feit dat deze fietstassen waterafstotend zijn, spreekt ons erg aan.

Betaalbaar

Met dank aan een klittenbandsluiting monteer je deze fietstassen makkelijk aan jouw bagagedrager. Vervolgens kun je de tassen naar hartenlust vullen. Probeer dit wel zo goed mogelijk te verdelen; dat is beter voor het evenwicht van de fiets. Al met al hele fijne en betaalbare dubbele fietstassen!

Voordelen:

 • Erg gunstig geprijsd
 • Inhoud van 26 liter
 • Stevige constructie
 • Makkelijk te bevestigen
 • Inclusief reflectiebanden voor in het donker
beste fietstas voor e bike

Aandachtspunten bij fietstassen kopen

Als je op zoek naar nieuwe fietstassen bent, heb je meer dan voldoende om uit te kiezen. Let bij het maken van een vergelijking van deze handige hulpmiddelen goed op de volgende aspecten: 

 • Soort fietstas: ga je voor een dubbele fietstas? Of ga je voor een enkele fietstas? Een dubbele fietstas is wat ons betreft wel het meest praktisch.
 • Design: uiteraard wil je ook dat het design van de fietstassen naar jouw wens is. kijk daarom goed naar de foto’s van de tassen.
 • Inhoud: zoals bovengenoemde varianten laten zien, verschilt de inhoud behoorlijk. Bepaal daarom aan welke inhoud je behoefte denkt te hebben.
 • Algehele kwaliteit: ga altijd voor fietstassen van een A-merk. Dit merk je aan de kwaliteit én levensduur terug.
 • Prijskaartje: bepaal tot slot hoeveel geld je uit wilt geven.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>