Beste fietsbril? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Maak je regelmatig heerlijke fietstochten bij jou in de buurt? En doe je dit vooral als het lekker weer is? Zodra het zonnetje begint te schijnen, komt een goede fietsbril maar al te goed van pas. Deze fietsbril absorbeert het zonlicht, waardoor je niet (meer) verblind raakt door de zon. 

Dat is echter niet het enige voordeel van een goede fietsbril. Nee, een ander voordeel van een goede fietsbril is dat je niks in jouw ogen kunt krijgen. Op jouw racefiets betekent dit bijvoorbeeld dat je geen vliegjes in jouw ogen krijgt. Als je graag op jouw mountainbike fietst, betekent dit dat je geen modder meer in jouw ogen kunt krijgen. Voldoende reden dus om op zoek te gaan naar de beste fietsbril of naar de beste mountainbike bril. 

Maar, wat is nou de beste fietsbril van dit moment? Het antwoord op die vraag vind je hieronder. 

Top 3 beste fietsbrillen

Ben je van plan om een nieuwe fietsbril aan te gaan schaffen? Dan is het zaak om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Wil je de fietsbril voor op jouw racefiets aanschaffen? Kies dan voor de beste wielrenbril. Wil je de fietsbril voor op jouw mountainbike aanschaffen? Kies dan voor de beste MTB bril.  

Met deze zoektocht helpen wij je graag een handje. Wij hebben het uitgebreide aanbod namelijk aan een keuring onderworpen. Aan de hand van onze keuring hebben wij vervolgens een top 3 samen kunnen stellen. Over de drie beste fietsbrillen vind je hieronder meer informatie. 

1. Professionele Gepolariseerde ROCKY Fietsbril

Ben je op zoek naar een betaalbare fietsbril? En heb je bij voorkeur ook nog een bril die je veelzijdig kunt dragen? Dan komt deze fietsbril maar al te goed van pas. Deze fietsbril is namelijk erg betaalbaar en wordt met maar liefst 5 lenzen geleverd. Doordat je zoveel lenzen tot je beschikking hebt, creëer je altijd de gewenste situatie voor jezelf.

Verschillende lenzen

Wil je tijdens regen fietsen? Kies dan voor de heldere lens. Wil je op een zonnige dag fietsen? Kies dan voor de gepolariseerde lens. Wil je tijdens het donker fietsen? Kies dan voor de gele lens. En wil je een betere kleurwaarneming hebben? Kies dan voor de blauwe lens. Tot slot komt de multicolor lens goed van pas als je het dieptezicht voor jezelf wilt verbeteren.

Zit heerlijk

Met andere woorden: met deze beste fietsbril kun je echt alle kanten op. Ondertussen zit de bril ook nog aangenaam, onder andere doordat deze fietsbril zich aanpast aan de contouren van jouw gezicht. Bovendien weegt deze beste fietsbril slechts 29 gram. Echt een prima fietsbril mét een heel interessant prijskaartje.

Voordelen:

 • Wordt met vijf lenzen geleverd
 • Weegt slechts 29 gram
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Zit erg aangenaam
 •  Met een optische clip 
beste mtb bril

2. Falkann Basics fietsbril

Een andere fietsbril waar wij erg enthousiast over zijn, is deze bril van het merk Falkann. Deze bril doet prima wat ‘ie moet doen, is betaalbaar geprijsd en wordt met maar liefst vijf lenzen geleverd. De verschillende lenzen komen in verschillende situaties maar al te goed van pas.

Veilige lens

Bij aanschaf krijg je bovendien een gepolariseerde lens geleverd. Met dank aan deze lens heb je geen last meer van schitteringen of van de weerkaatsing van het licht. Dit fietst een stuk aangenamer, maar is ook een stuk veiliger. 

Minder dan 30 gram

Ondertussen geniet je ook van een aangenaam zitcomfort van de bril. De bril weegt nog geen 30 gram en past zich aan de contouren van jouw gezicht aan. Mocht je de lenzen willen verwisselen, gaat dit overigens bijzonder simpel. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de gebruikte lens direct even goed schoonmaken. Dáárvoor krijg je direct een schoonmaakdoekje meegeleverd. Al met al een prima fietsbril.

Voordelen:

 • Met vijf verschillende lenzen geleverd
 • Weegt nog geen 30 gram
 • Inclusief schoonmaakdoekje, opberghoes en hoofdband
 • Lenzen zijn gemakkelijk te verwisselen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
beste wielrenbril

3. COL gepolariseerde sportbril

Ben je op zoek naar de beste wielrenbril? Of wil je graag een goede MTB bril aanschaffen? In beide gevallen kun je eens kijken naar deze fietsbril van het merk COL Sportswear. Om meerdere redenen zijn erg enthousiast over deze bril.

Groot oppervlak

Dit enthousiasme is onder andere aan de vormgeving van de bril te danken. Deze bril is behoorlijk groot; zowel qua breedte als qua hoogte zijn de lenzen erg groot uitgevoerd. Dát betekent dat jouw ogen echt heel goed beschermd worden, onder andere tegen vliegjes en tegen rondvliegend modder.

Heerlijk comfortabel

Bijkomend voordeel is dat deze fietsbril erg comfortabel zit. Zo beschikt de fietsbril over antislip neuspads en weegt deze bril niet al te veel. Die combinatie zorgt ervoor dat de bril eigenlijk erg aangenaam op jouw neus ‘valt’. 

4 Lenzen

Bij aanschaf krijg je ook nog eens vier lenzen geleverd. Het gaat hierbij om een blauwe lens (ideaal in de mist), een gele lens (ideaal voor in de ochtend en in de avond), gepolariseerde lens (ideaal voor zonnige dagen) en een transparante lens (ideaal voor in het donker).

Voordelen:

 • Inclusief vier lenzen geleverd
 • Zit erg comfortabel
 • Behoorlijk groot = perfecte bescherming van jouw ogen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voor zowel mannen als voor vrouwen geschikt 
goede fietsbril

Aandachtspunten bij een fietsbril kopen

Als je de beste fietsbril wilt kopen, moet je een goede vergelijking voor jezelf maken. Wij raden je daarbij aan om antwoord te geven op onderstaande vragen: 

Op welke fiets wil je de fietsbril dragen? Ben je op zoek naar een wielrenbril of naar een MTB bril?

Hoe moet de bril er uit zien? Wil je voor een hele stijlvolle en slanke bril gaan? Of geef je de voorkeur aan een grote fietsbril?

Over welke lenzen moet de fietsbril beschikken? Bij de beste fietsbril krijg je altijd meerdere lenzen meegeleverd. Kijk goed naar deze lenzen en de voordelen van de verschillende lenzen.

Hoeveel geld wil je uitgeven? Voor de beste fietsbril hoef je echt niet de hoofdprijs te betalen. Bepaal een maximum budget voor jezelf en ga vervolgens op zoek naar de fietsbril met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>