Beste wielrenschoenen? Een top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Heb je in een fraaie en hoogwaardige wielrenfiets geïnvesteerd? Dan ben je er nog niet. Als je echt de beste prestaties wilt (kunnen) leveren, moeten ook alle fietsaccessoires in orde zijn. Dát geldt zeker voor de wielrenschoenen; je moet echt over goede racefiets schoenen beschikken. 

Wat het voordeel van de beste racefietsschoen is? Onder meer dat je veel kracht op jouw pedalen over kunt brengen. Op díe manier ben je in staat om zo hard mogelijk te fietsen, zonder dat dit ten koste gaat van jouw spieren en/of conditie. 

Het belang van de beste wielrenschoen mag absoluut niet onderschat worden. Mocht jij op dit moment niet tevreden met jouw wielrenschoenen zijn, is het daarom verstandig om nieuwe schoenen te kopen. Graag helpen wij je een handje met de zoektocht; in dit artikel maak je kennis met de beste wielrenschoenen. 

Top 3 beste wielrenschoenen

Is een wielrenschoen zomaar een wielrenschoen? Nee, dat is absoluut niet het geval. In het aanbod van wielrenschoenen vind je echt allerlei verschillende schoenen terug. Zo kun je voor de beste winterschoenen voor op de racefiets kiezen, terwijl je ook voor hele lichte zomerse racefietsschoenen kunt kiezen.  

Het uitkiezen van de beste wielrenschoenen is dan ook niet makkelijk. Gelukkig hebben wij het uitgebreide aanbod alvast aan een keuring onderworpen. Aan de hand van onze keuring hebben wij een top 3 samen kunnen stellen. Over de drie beste wielrenschoenen lees je hieronder meer. 

1. Shimano RC1

In de wereld van wielrenfietsen is Shimano één van de beste merken. Dit merk levert niet alleen de beste versnellingsmechanismes, maar ook de beste wielrenschoenen. In onze ogen geldt dit expliciet voor de Shimano RC1 schoen. Dit is volgens ons de beste racefiets schoen van dit moment.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Waarom? Dat is onder meer aan de prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Voor deze beste racefiets schoenen betaal je niet de hoofdprijs, terwijl je wel van een prima kwaliteit geniet. Iets wat onder meer aan de gebruikte materialen te danken is. De combinatie van synthetisch leer met gaastextuur zorgt voor een comfortabele pasvorm, maar ook voor een lange levensduur.

Goede stevigheid

Ook de verstevigde nylonzool is volledig naar onze wens. Doordat deze zool stevig en stijf is, kun je veel kracht overbrengen op de pedalen. Dat is precies wat je wilt. Ondertussen zijn deze racefietsschoenen ook niet al te zwaar; je hebt dus geen last van extra gewicht op jouw racefiets. Al met al geweldige wielrenschoenen; dankzij de klittenbandsluiting zitten ze bovendien altijd als gegoten.

Voordelen:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Hoogwaardige materialen met een lange levensduur
 • Fijne klittenbandsluiting
 • Zitten comfortabel, zijn ademend en zijn licht van gewicht
 • Met een verstevigde nylonzool = perfecte krachtoverbrenging 
beste racefiets schoenen

2. AGU R410

Als we het over wielrenschoenen hebben, hebben we het al snel over AGU. Dit merk biedt een divers aanbod van hoogwaardige wielrenschoenen aan. Binnen dit uitgebreide aanbod gaat onze voorkeur zeker uit naar de R410 serie. Dit zijn volgens ons de racefiets schoenen van het welbekende merk AGU.

Handige klittenband sluiting

Opvallend is dat deze fietsschoenen veel lijken op de hierboven besproken fietsschoenen. Deze schoenen zijn namelijk ook volledig in het zwart uitgevoerd en hebben drie klittenbandsluitingen. Tevens zijn óók deze schoenen van synthetisch leer met gaastextuur vervaardigd.

Fiberglas zool

De vergelijking houdt hierbij echter niet op. Net zoals Shimano heeft ook AGU voor een verstevigde zool gekozen. AGU heeft hierbij echt voor fiberglas gekozen; de beste keuze wat ons betreft. Hierdoor is de zool erg stijf, erg sterk en ook nog eens licht van gewicht. Iets wat overigens voor deze gehele schoen geldt. 

Mooie prijs

Bijkomend voordeel; deze schoenen zijn ook relatief voordelig geprijsd. Je geniet al met al van een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Dit zijn echt racefietsschoenen waar je jarenlang gebruik van kunt maken. Naar volle tevredenheid welteverstaan.

Voordelen:

 • Licht van gewicht
 • Fiberglas zool voor perfecte krachtoverbrenging
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Comfortabele pasvorm en klittenbandsluiting 
goede racefiets schoenen

3. Sidi Scarpe Logo

Geef jij de voorkeur aan opvallende wielrenschoenen? Dan zijn de Sidi Scarpe Logo fietsschoenen wellicht de beste keuze voor je. Deze schoenen worden niet in het ‘standaard zwart’ uitgevoerd, maar ook in het knalgeel en in het wit. Ideaal voor wielrenners die graag extra op willen vallen.

Uitmuntende kwaliteit

Deze schoenen kenmerken zich echter niet alleen door de kleurstelling. Nee, deze schoenen zijn ook van een uitmuntende kwaliteit. Iets wat je wel in het prijskaartje terugziet, maar de extra investering is het zeker waard.

Perfecte pasvorm

Zo hebben deze schoenen een perfecte pasvorm. Dit is onder andere te danken aan de speciale High Security Velcro sluitingen. Dankzij de klittenbandsluiting sluiten de schoenen bovendien perfect om jouw wreef aan. 

Speciale zool

Ook heeft Sidi voor een speciale zool gekozen; de Millennium III zool. Deze zool is voorzien van veel carbonvezels, waardoor de zool erg stijf is. Dat komt de krachtoverbrenging alleen maar ten goede. Dankzij de versterkte hielcups blijven jouw voeten bovendien altijd perfect in positie. Handig voor als je de sprint aan wilt gaan of een flinke berg moet beklimmen.

Voordelen:

 • In opvallende kleuren te verkrijgbaar
 • Met versterkte hielcups
 • Zool is van speciale carbonvezels vervaardigd = perfect krachtoverbrenging
 • Comfortabele pasvorm
 • Prima kwaliteit 
wielrenschoenen kopen

Aandachtspunten bij wielrenschoenen kopen

Is het voor jou tijd om nieuwe wielrenschoenen te kopen? Dan raden wij je aan om voor één van bovengenoemde varianten te kiezen; dit zijn namelijk de beste wielrenschoenen van dit moment.

Om uiteindelijk tot de beste keuze voor jezelf te kunnen komen, moet je een goede vergelijking maken. Let daarbij zéker op de volgende factoren voor dit product

Zool van de schoenen: ga altijd voor wielrenschoenen met een stevige en stijve zool

Kleur van de schoenen: ga goed voor jezelf na welke kleur jij het mooiste vindt voor racefietsschoenen

Materiaal van de schoenen: een combinatie van synthetisch leer met gaastextuur is eigenlijk de beste combinatie.

Pasvorm van de schoenen: ga ook goed na wat de pasvorm van de schoenen is. Let hierbij op de vorm van de schoenen, maar ook op de klittenbandsluiting en de gebruikte materialen

Gewicht van de schoenen: kies bij voorkeur voor de lichtst mogelijke schoenen

Prijs-kwaliteitsverhouding: durf te investeren in de beste wielrenschoenen. Dat kost iets meer geld, maar je geniet wel echt van de beste racefietsschoenen. En daarmee ook van betere prestaties op jouw racefiets.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>