Beste fietscomputer met navigatie? Een top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Voor het maken van lange fietstochten kun je de nodige hulpmiddelen gebruiken. Eén van de handigste hulpmiddelen is toch wel een fietscomputer. Op een fietscomputer zie je bijvoorbeeld jouw snelheid, de afstand die je afgelegd hebt en de hoeveelheid calorieën die je verbrandt hebt. 

Maar, sommige fietscomputers zijn nog een stuk uitgebreider. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een fietscomputer met navigatie. Dankzij de aanwezigheid van een navigatiemodule kun je met de fietscomputer een hele tocht uitstippelen. Vervolgens zie je op de fietscomputer precies wáár je naar toe moet; het maken van lange fietstochten is hierdoor nog nooit zo makkelijk geweest. 

Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Maak dan een goede vergelijking voor jezelf; het aanbod van fietscomputers met navigatie is vrij uitgebreid. Gelukkig laten wij je hieronder al kennis maken met de beste fietscomputer met navigatie!

Top 3 beste fietscomputers met navigatie

Wil jij profiteren van de voordelen van een fietscomputer met navigatie? Houd dan op voorhand rekening met een bepaalde investering. Nadat je deze investering hebt gedaan, begint het echte genieten. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande fietscomputers met navigatie kiest. In onze ogen zijn dit namelijk de beste fietscomputers met navigatie van dit moment!  

1. Mio Cyclo 210 

De beste fietscomputer met navigatie; volgens ons is dat de Mio Cyclo 210 fietscomputer. Deze fietscomputer is relatief betaalbaar, biedt veel handige functies en is makkelijk in gebruik.

Groot display 

Zo zijn wij van mening dat de navigatiemodule echt subliem werkt. Op het relatief grote display van de fietscomputer zie je duidelijk waar je naar toe moet. Daarbij kun je ook nog kiezen voor duidelijke geluidssignalen; met deze geluidssignalen hoef je niet voortdurend naar de computer te kijken.

Eenvoudige bediening

Tevens is de bediening echt uitmuntend. Mio heeft de bediening bewust zo simpel mogelijk gehouden. Zo heeft deze fietscomputer een simpele menu-structuur, vrij grote knoppen en een fijn touchscreenscherm. Tijdens het fietsen behoud je zodoende de controle over deze fietscomputer. Tevens is deze beste fietscomputer met navigatie bestand tegen regen en is de batterijduur maar liefst 10 uur. Al met al een geweldige fietscomputer inclusief een geweldige navigatiemodule!

Voordelen:

 • Batterijduur van 10 uur
 • Duidelijke navigatie-aanwijzingen 
 • Makkelijk te bedienen
 • Waterdicht en dus voor in alle weersomstandigheden geschikt
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding 
navigatie fietscomputer vergelijken

2. Wahoo Elemnt Bolt GPS 

Wil jij echt voor het beste van het beste gaan? En vind je het niet erg om daar relatief veel geld aan uit te geven? Dan voldoet de Wahoo Elemnt Bolt GPS fietscomputer aan jouw verwachtingen. Deze fietscomputer is niet voordelig, maar biedt wel ongekend veel voordelen.

Juiste parameters

Zo valt ook bij deze fietscomputer direct de navigatiemodule op. Je ziet op het scherm duidelijk waar je naar toe moet, hoe lang het nog fietsen is én hoeveel kilometers je al hebt gefietst. Ook is het mogelijk om allerlei andere waarden op het scherm weer te geven. Wist je dat het bij de Wahoo Elemnt Bolt GPS fietscomputer zelfs mogelijk is om jouw hartslag op te meten? Ja, zeker; deze beste fietscomputer met navigatie heeft ook een hartslagfunctie.

Duidelijk scherm

Verder is het scherm bijzonder duidelijk, kun je het apparaat makkelijk bedienen en werkt het apparaat volledig draadloos. Als je het apparaat volledig opgeladen hebt, geniet je van een accuduur van maar liefst 15 uur. Op veel vlakken is déze variant beter dan de Mio Cyclo 210 fietscomputer, maar deze variant is wel echt fors duurder. Aan jou de keus!

Voordelen:

 • Inclusief een hartslagfunctie
 • Makkelijk te bedienen
 • Duidelijke en fijne navigatiemodule
 • Veel mogelijkheden
 • Hoge kwaliteit 
fietscomputer met navigatie kopen

3. Garmin Edge 830 Performance

Ben je echt op hele serieuze manier met wielrennen bezig? En wil je daarom ook investeren in de beste hulpmiddelen? Dan is de Garmin Edge 830 Performance Bundel fietscomputer wellicht interessant voor je. In deze bundel vind je onder meer een uitmuntende fietscomputer, maar ook een hartslagmeter.

Snelle processor

De fietscomputer werkt echt onwijs snel en goed. Dit is onder meer te danken aan de nieuwe processor waar Garmin gebruik van maakt. Dankzij deze processor wordt de route snel voor je berekend. Tevens zorgt deze fietscomputer voor een accurate meting van allerlei waarden. Je kunt hierbij denken aan de afstand en de snelheid, maar ook aan jouw hartslag.

Lange batterijduur

Verder is de batterijduur waanzinnig lang (20 uur) en koppel je deze fietscomputer makkelijk aan fietsapps. Door een koppeling met bijvoorbeeld Strava te maken, kun je jouw fietsprestaties nadien makkelijk (en goed) analyseren!

Voordelen:

 • Geschikt voor racefietsers en mountainbikers
 • Met een hartslagband geleverd
 • Uitmuntende navigatiemodule
 • Deze fietscomputer is bijzonder makkelijk te bedienen
 • Accurate meting van allerlei waarden 
garmin fietscomputer met navigatie

Aandachtspunten bij een fietscomputer met navigatie kopen

Wil jij de beste fietscomputer met navigatie kopen? Let dan goed op de volgende criteria: 

 • Functies van de fietscomputer: Ga goed na over welke andere functies de fietscomputer beschikt. Zo is het wenselijk dat de fietscomputer tal van waarden op kan meten en dat je de computer aan een fietsapp kunt koppelen.
 • Bediening: Check goed of je de fietscomputer makkelijk kunt bedienen. Ga ook goed na hoe groot het display van het apparaat is.
 • Accuduur: Verder is het wenselijk dat de accuduur zo lang mogelijk is. Ga daarom goed na wat de accuduur van de beste fietscomputer met navigatie precies is.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: Tot slot is het ook verstandig om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. De ervaring leert dat de prijzen van dergelijke fietscomputers behoorlijk uiteenlopen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>