Beste fietslamp? Een top 3 met heel veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Fiets jij regelmatig zonder licht op jouw fiets? Als je door de politie aangehouden wordt, krijg je hier een boete van 55 euro voor. Dit is echter niet het enige risico dat je loopt. Nee, je loopt een nog veel groter risico: dat automobilisten of andere weggebruikers jou niet opmerken. 

Ga je op jouw fiets in het donker op pad? Zorg er dan altijd voor dat je goede fietsverlichting op jouw fiets hebt zitten. En dat je deze fietsverlichting uiteraard aan doet. 

Met andere woorden: investeer in de beste fietslamp. Hier ga je geen spijt van krijgen, aangezien dit jouw veiligheid alleen maar ten goede komt. Als je voor een goede fietslamp kiest, geniet je hier bovendien jarenlang van. Het feit dat je hier een paar tientjes voor moet betalen, is van ondergeschikt belang. Jouw veiligheid is véle malen belangrijker.

Top 3 beste fietslampen

Wat is goede fietsverlichting? Voor welke beste fietslampjes kun je het beste kiezen? En wat is de beste fietsverlichting voor een racefiets? Dit zijn enkele vragen die wij met enige regelmaat voorbij zien komen. Wij hebben daarom besloten om op zoek te gaan naar de beste fietslampen. Onze bevindingen – en onze persoonlijke top 3 – delen wij graag hieronder met je. 

1. SWILIX ® set (oplaadbaar, USB, LED)

Wil jij altijd met een veilig gevoel op jouw fiets kunnen stappen? Kies dan voor deze set van fietslampen van het merk Swilix. Dit betreft een set van twee soorten lampen: een voorlamp en een achterlamp. Door beide lampen aan te zetten, val je op jouw fiets perfect op.

Makkelijke montage

Deze lampen monteer je makkelijk op je fiets. Je hebt hier zelfs geen gereedschap voor nodig. Nee, dankzij een handig systeem klik je deze lampen moeiteloos op jouw fiets vast. Vanaf dat moment geniet je van helder licht; het zicht is dankzij deze lampen maar liefst 250 meter. Ook als het bijvoorbeeld mistig is, komen deze lampen perfect van pas.

Lange accuduur

Bijkomend voordeel is dat deze lampen heel duurzaam zijn. Dit blijkt onder meer uit de lange accuduur; je kunt echt urenlang (max. 21 uur)gebruik maken van één acculading. Mocht de accu van deze fietslampen op zijn, kun je deze probleemloos opladen. Dát is mogelijk dankzij de meegeleverde USB kabel.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Tevens is het ideaal dat je uit 4 lichtstanden kunt kiezen. Door de gewenste lichtstand te selecteren, voel je je nog veiliger op de fiets. Voldoende reden dus om nog geen 3 tientjes aan deze beste fietsverlichting uit te geven.

Voordelen:

 • Met de USB kabel oplaadbaar
 • Accuduur van maar liefst 21 uur
 • Bestaande uit een set van 2 lampen (voor en achter)
 • Makkelijk te bevestigen
 • Prima kwaliteit en waterdicht
beste fietsverlichting

2. Merkloze set (betaalbaar, LED)

Wil jij de kosten voor jouw fietsverlichting graag zo laag mogelijk houden? Wil je echter wel goed opvallen in het donker op jouw fiets? Dan is het aan te raden om deze set van LED fietslampjes aan te schaffen. Deze set bestaat uit een witte lamp voor de voorkant van jouw fiets en uit een rode lamp voor de achterkant van jouw fiets.

Eenvoudig en makkelijk

Belangrijkste voordeel: je monteert deze lampjes makkelijk aan jouw fiets. Ben je op de eindbestemming aangekomen? Dan haal je de lampjes ook weer gemakkelijk van jouw fiets af. Doordat het LED lampjes zijn, geniet je ook van een lange accuduur én van helder licht. Tevens is het een groot voordeel dat deze fietsverlichting volledig waterdicht is!

Voordelen:

 • Volledig waterdicht
 • Helder LED licht
 • Inclusief batterijen geleverd
 • Twee lampjes voor voorzijde & achterzijde
 • Zeer interessant geprijsd 
beste fietslampjes

3. LifeGoods Set (oplaadbaar, USB, LED)

Wil jij in het donker écht goed opvallen? En wil je aan de voor- en achterzijde van jouw fiets opvallende fietslampen plaatsen? Dan is deze set van LifeGoods voor jou ideaal. Dit is volgens ons echt één van de beste sets van dit moment.

USB oplaadbaar

Zo is de set oplaadbaar; hier krijg je een USB kabel voor geleverd. Overigens hoef je de set niet al te vaak op te laden; de batterijduur is maximaal 12 uur. Verder is het licht van deze beste fietslamp ook bijzonder helder. Bij LifeGoods heeft men namelijk de keuze voor LED verlichting gemaakt. De perfecte keuze wat ons betreft.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Ook kun je uit meerdere standen kiezen, zijn beide lampen licht van gewicht en is de prijs prima te noemen. Al met al dus een ware aanrader!

Voordelen:

 • Batterijduur van maximaal 12 uur
 • Complete set met voor- en achterlamp
 • Helder LED licht
 • Meerdere standen
 • Makkelijk te bevestigen
 • Op te laden met USB kabel 
beste fietsverlichting racefiets

Aandachtspunten bij fietslampen kopen

Heb jij jouw pijlen gericht op de beste fietslamp? Bepaal dan eerst voor jezelf waar je naar op zoek bent voor de juiste verlichting op straat. Wil je bijvoorbeeld een voor- én achterlicht hebben? Of wil je slechts één van beide aanschaffen?

Tevens moet je goed naar het soort lamp kijken. Zoals bovenstaande top 3 laat zien, bestaan hier nogal grote verschillen in. Kijk tevens goed naar het soort licht (LED bij voorkeur) en naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Durf in ieder geval te investeren in de beste fietslamp. Jouw veiligheid is immers onbetaalbaar!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>