Beste fietscomputer voor je racefiets? Een top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Heb jij de beschikking over een prachtige racefiets? En vind je het heerlijk om op jouw racefiets lange fietstochten te maken? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat je dergelijke fietstochten met bepaalde hulpmiddelen een stuk makkelijker kunt maken. Dát is bijvoorbeeld het geval als je voor een fietscomputer kiest. 

Waarom? Nou, de beste fietscomputer voor je racefiets is eigenlijk een verlengstuk van jouw fiets. En van jouw benen. Datgene wat je met jouw benen en racefiets doet, zie je namelijk duidelijk terug op de fietscomputer. De computer berekent bijvoorbeeld de actuele snelheid, de afgelegde afstand en aanverwante waarden. 

Daarbij is het ook nog een voordeel dat je uit allerlei soorten fietscomputers kunt kiezen. Wat de beste fietscomputer voor je racefiets is, is dan ook afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Hieronder kun je in ieder geval kennis maken met de drie meest interessante varianten van dit moment.

Top 3 beste racefiets fietscomputers

Heb jij een nieuwe fietscomputer voor op je racefiets nodig? Dan is het prettig om te weten dat je meer dan voldoende keuze hebt. Je kunt voor relatief voordelige en simpele varianten kiezen, maar je kunt ook echt voor dure en uitgebreide fietscomputers kiezen. De top 3 van de beste fietscomputer voor je racefiets waar wij voor hebben gekozen, is in ieder geval behoorlijk divers. Neem onderstaande reviews door en bepaal direct naar welke beste fietscomputer voor je racefiets jouw voorkeur uit gaat. 

1. Sigma BC 9.16 ATS (draadloos)

Gaat jouw voorkeur uit naar een betaalbare en simpele fietscomputer? En heb je hierbij wel het liefste een fietscomputer die volledig draadloos is? Dan kun je wat ons betreft het beste voor deze Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer kiezen. Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat dit de beste simpele fietscomputer voor op een racefiets is.

Heerlijk eenvoudig

Het woord ‘simpel’ is hierbij absoluut niet negatief bedoeld. Nee, deze computer blinkt juist uit door zijn eenvoud. Op het scherm kun je namelijk meerdere waarden laten tonen; je kunt hierbij uit negen verschillende functies/waarden kiezen. Tijdens het fietsen heb je dus altijd zicht op de waarden waar je zicht op wilt hebben.

Betaalbaar

Verder is het prijskaartje uiteraard ook super interessant. Houd er wel rekening mee dat deze fietscomputer géén hartslagfunctie heeft. En dat deze computer op een CR 2032 batterij werkt; gelukkig krijg je deze bij aanschaf direct meegeleverd.

Voordelen:

 • Perfect door zijn eenvoud
 • Makkelijk te monteren aan jouw stuur
 • Makkelijk te bedienen
 • Erg interessant prijskaartje
 • Inclusief de benodigde batterij
fietscomputer racefiets draadloos

2. Mio Cyclo 210 (draadloos)

Welke eisen stel jij aan de fietscomputer voor op je racefiets? Wil je bijvoorbeeld via de computer ook kunnen navigeren? Dan komt de Mio Cyclo 210 fietscomputer al snel in beeld. Dit is volgens ons de beste fietscomputer met navigatie voor op je racefiets.

Met navigatie

Op deze computer zie je precies waar je naar toe moet. Ondertussen kun je ook allerlei andere waarden in beeld brengen, zoals jouw snelheid, verbrande calorieën en de afgelegde afstand. Tijdens het fietsen geniet je bovendien van het relatief grote display én de makkelijke bediening.

Lange accuduur

Verder doet deze fietscomputer precies wat hij moet doen. De metingen zijn accuraat, de navigatiemodule werkt subliem en de computer heeft een lange accuduur. Tevens is het ideaal dat deze fietstrainer waterdicht is, dat je gebruik van geluidssignalen kunt maken en dat de fietstrainer niet overdreven duur is. Al met al een prima fietscomputer voor de serieuze wielrenners!

Voordelen:

 • Inclusief een perfecte navigatiemodule
 • Duidelijk display en makkelijk te bedienen
 • Accurate metingen van allerlei waarden
 • Waterdicht 
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
fietscomputer racefiets navigatie

3. Strex Fietscomputer (draadloos)

Deze top 3 van beste fietscomputer voor op de racefiets sluiten we af met een verrassende variant. Op voorhand hadden we niet heel veel van de Strex fietscomputer verwacht, maar dat was een verkeerde gedachte. Deze eenvoudige doch geweldige fietscomputer heeft ons echt doen verrassen.

Groot scherm

Zo valt direct de grootte van het scherm op; doordat het scherm zo groot is, kun je allerlei waarden makkelijk aflezen. Daarbij is het ook ideaal dat deze fietscomputer maar liefst 17 functies biedt. Bij al deze functies geniet je bovendien van een accurate meting.

Slechts 2 knoppen

Voor de bediening kun je van slechts twee knoppen gebruik maken. Als je de werking hiervan onder de knie hebt, gaat de bediening echt waanzinnig simpel. Hierbij valt ook op dat het prijskaartje echt subliem is, dat de fietscomputer volledig draadloos werkt én dat de computer waterdicht is. Al met al een prima en betaalbare optie!

Voordelen:

 • Eenvoudige doch geweldige fietscomputer
 • Zeer interessant geprijsd
 • Werkt volledig draadloos
 • Je kunt allerlei waarden opmeten en weergeven
 • Groot en duidelijk scherm
fietscomputer racefiets digitaal

Aandachtspunten bij een racefiets fietscomputer kopen

Heb jij jouw pijlen gericht op de beste fietscomputer voor je racefiets? Dan is het allereerst van belang dat je jouw wensen voor dit apparaat op een rijtje gaat zetten. Wil je bijvoorbeeld een bedrade variant of heb je liever een draadloze variant? En over welke functies moet de fietscomputer sowieso beschikken? Welke waarden wil je op kunnen laten meten? En moet de fietscomputer ook over een navigatiemodule beschikken? Dit zijn stuk voor stuk vragen die je aan jezelf moet stellen.

Verder moet je goed kijken naar de bediening, het grootte van het scherm en de accuduur. Ook is het advies om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de montage en de meegeleverde accessoires te kijken. Gelukkig heb je meer dan voldoende keuze op het gebied van fietscomputers!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>