Beste MTB schoenen? Een top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Maak jij graag fietstochten op jouw mountainbike? En streef je ernaar om elke keer een parcours beter en sneller af te leggen? Dan ben je gebaat bij het juiste materiaal. Niet alleen jouw mountainbike moet op orde zijn, maar ook alle mogelijke accessoires. Eén van de belangrijkste accessoires hierbij zijn de mountainbike schoenen. 

Ben je op dit moment niet tevreden met jouw MTB schoenen? En wil je daarom graag nieuwe, goede MTB schoenen aanschaffen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de beste MTB schoen van dit moment. Sterker nog; in dit artikel vind je een top 3 van de beste MTB schoenen. 

Hierbij richten wij ons op verschillende soorten MTB schoenen. Zo vind je hieronder ook informatie over de beste MTB winterschoenen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en kies direct de beste MTB schoen uit.

Top 3 beste MTB schoenen

Is het voor jou de hoogste tijd om nieuwe MTB schoenen aan te schaffen? Kies dan altijd voor één van de beste MTB schoenen. De schoenen zijn namelijk hét verlengstuk tussen jouw MTB en jouw benen. Als je niet over de juiste MTB schoenen beschikt, ben je niet in staat om de gewenste fietsprestaties te leveren. Durf daarom te investeren in één van onderstaande beste MTB schoenen. 

1. Sandugo Gadmus

Als we het over goede MTB schoenen hebben, hebben we het over het merk Sandugo. Binnen het aanbod van Sandugo gaat onze voorkeur uit naar de Cadmus serie. Binnen deze serie vind je geweldige mountainbike schoenen.

Sneakers uitstraling

De mountainbike schoenen van Sandugo kenmerken zich onder meer met een uniek design. Deze schoenen lijken niet op MTB schoenen, maar lijken meer op sneakers. Tevens is het zo dat Sandugo deze schoenen van de beste materialen vervaardigd heeft. In combinatie met het hoge afwerkingsniveau zorgt dit voor een lange levensduur.

Veel grip

Sandugo heeft er ook voor gekozen om de zool van veel grip te voorzien. Bovendien is de zool erg sterk, waardoor je ook ruig loopwerk op deze schoenen probleemloos kunt klaren als je bijvoorbeeld je fiets over een omgevallen boom moet tillen. Tevens is de binnenkant van deze beste MTB schoen iets hoger, waardoor jouw enkels goed tegen de cranks beschermd worden.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Al met al zijn wij uiterst te spreken over deze MTB schoenen. De schoenen zien er gaaf uit, zijn van een prima kwaliteit en doen wat ze moet doen. Het feit dat je uit meerdere maten kunt kiezen, stelt je in staat om de perfecte maat te vinden. Grote kans dat je nooit meer andere MTB schoenen wilt hebben.

Voordelen:

 • Gaaf design; lijken enigszins op sneakers
 • Hogere binnenkant voor bescherming van de enkels
 • In meerdere maten verkrijgbaar
 • Stevige zool met extra grip
 • Perfecte krachtoverdracht naar jouw pedalen 
goede mtb schoenen

2. Rogelli AB-650

Een ander merk waar je prima voor kunt kiezen, is het welbekende merk Rogelli. Dit merk levert tal van fietsaccessoires, waaronder prima MTB schoenen. Als wij naar de beste MTB schoen van Rogelli kijken, kunnen wij niet om de AB-650 variant heen. Dit is volgens ons de beste MTB schoen van dit populaire merk.

Juiste materialen

Deze schoen is oprecht anders dan de hierboven besproken schoen. Déze schoen van Rogelli is namelijk een echte mountainbikeschoen qua design. De schoen is gemaakt van de juiste materialen; ademend mesh stof in combinatie met synthetisch leer. Met dank aan deze materialen geniet je van voldoende bescherming én ventilatie.

Goede krachtoverbrenging

Met dank aan de klittenbandsluitingen zitten de schoenen overigens altijd als gegoten. Met dank aan de speciale zool is deze schoen voor elk SPD pedaalsysteem geschikt. De zool spreekt ons sowieso aan; de combinatie van nylon en glasvezel zorgt voor de gewenste stevigheid en een prima krachtoverbrenging op de pedalen.

Voordelen:

 • Van de juiste materialen vervaardigd
 • Stevige en stijve zool (perfecte krachtoverbrenging)
 • Zowel ademend als beschermend
 • Met handige klittenbandsluiting
 • In 9 schoenmaten verkrijgbaar 
mtb schoenen kopen

3. FLR Defender (winterschoen)

Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven aan de beste MTB schoen? Dan zijn de FLR Defender MTB schoenen erg interessant voor je. Deze schoenen zijn iets prijziger, maar brengen wel unieke eigenschappen met zich mee.

Beste winterschoen?

Zo is deze schoen voorzien van een neopreen enkelsok. Hierdoor blijven niet alleen jouw voeten lekker warm, maar ook jouw enkels. Dat is overigens ook te danken aan de binnenvoering welke van kunstbont vervaardigd is. In onze ogen is dit dan ook de beste winterschoen voor een MTB.

Hoge kwaliteit

De klittenbandsluiting, de kleurstelling, de ademende binnenzool en de stijfheid van de zool spreken ons ook erg aan. Grote kans dat je ná het dragen van deze schoenen geen andere MTB schoenen meer aan wilt hebben. Ten opzichte van de twee hierboven besproken schoenen is deze schoen namelijk echt anders. Qua prijskaartje, maar ook qua design, qua voordelen en qua veelzijdigheid. Zo zijn deze schoenen geschikt voor zowel crankbrothers als voor het SPD pedaalsysteem. 

Voordelen:

 • Inclusief lekker warme enkelsok
 • Met kunstbonten binnenvoering
 • Ademende binnenzool
 • Prima stijfheid van de zool
 • Voor alle mogelijke pedalen geschikt 
beste mtb winterschoenen

Aandachtspunten bij MTB schoenen kopen

Als je de beste MTB schoenen wilt kopen, moet je een goede vergelijking maken. Wij raden je aan om hierbij op meerdere aandachtspunten te letten bij dit product

Vormgeving van de schoenen. Bovenstaande schoenen laten duidelijk blijken dat hier de nodige verschillen in bestaan. Bepaal dus goed voor jezelf naar welke vormgeving jouw voorkeur uit gaat.

Kleurstelling van de schoenen. Mocht je veel waarde aan de kleur van de schoenen hechten, heb je niet super veel keuze. De meeste MTB schoenen zijn in het zwart uitgevoerd, maar uiteraard bestaan daar ook de nodige verschillen in.

Samenstelling van de schoenen. Het advies is om heel goed te kijken naar de samenstelling van de schoenen:

 • Materiaal van de schoenen
 • Binnenzool van de schoenen (uitneembaar/ademend)
 • Voering van de schoenen (geschikt voor de winter?)
 • Stijfheid van de zool (des te stijver, des te beter)

Prijs-kwaliteitsverhouding: tot slot moet je goed kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor de beste MTB schoenen moet je eenmaal geld betalen; voor kwaliteit betaal je altijd. Durf daarom te investeren in de beste MTB schoen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>