Beste MTB zadel? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Wat doe jij het liefste op de zaterdagochtend? Pak je het liefste je MTB uit de schuur, zet je de MTB op je fietsendrager en ga je naar een bos bij je in de buurt? Groot gelijk; mountainbiken is niet alleen leuk, maar ook bijzonder gezond. Door lekker te mountainbiken, verbrand je calorieën én bouw je conditie op. 

Uiteraard wil je dit wel op een aangename en leuke manier doen. Dát doe je onder andere door het beste MTB zadel te kopen. Op het beste mountainbike zadel zit je aangenaam, zit je comfortabel en kun je de meeste kracht leveren. 

Daarnaast voorkomt een goed mountainbike zadel pijn aan het achterwerk. Alleen dit is al voldoende reden om te investeren in een goed MTB zadel. Maar, in welk zadel kun je dan het beste investeren? Wij hebben de top 3 van beste MTB zadels voor je samengesteld.

Top 3 beste MTB zadels

Wil je op je MTB veel mooie tochten blijven/gaan maken? Dan doe je er verstandig aan om in een goed MTB zadel te investeren. Dit kost in veel gevallen een paar centen, maar dan kun je wel een paar jaar vooruit. Op een hele aangename, comfortabele en pijnvrije manier. Iets wat zéker het geval is als je voor één van onderstaande MTB zadels kiest. 

1. Deso Sport (gel zadel)

Ben je op zoek naar het beste heren MTB zadel? Of ben je op zoek naar het beste dames MTB zadel? In beide gevallen kun je prima voor dit mountainbike zadel van Deso kiezen. Dit zadel is namelijk voor zowel heren als voor dames uiterst geschikt.

Mooi design

Bij dit zadel vallen direct enkele aspecten op. Zo heeft dit MTB zadel een sportief design, waardoor het zadel prachtig op je MTB staat. Dat is echter niet het belangrijkste. Het belangrijkste is toch wel dat dit MTB zadel heel comfortabel zit. Iets wat te danken is aan de gel in het zadel. Met dank aan dit gelzadel hoef je nooit meer bang te zijn voor pijn aan het achterwerk.

Met ventilatiesleuf

Tijdens het fietsen hoef je ook niet meer bang voor zweet te zijn. Dit zadel is namelijk van een ventilatiesleuf voorzien, waardoor het vocht (en het zweet) perfect geventileerd wordt. Al met al een hoogwaardig, comfortabel én betaalbaar MTB zadel.

Voordelen:

 • Met fijne ventilatiesleuf
 • Sportief design
 • Een comfortabele en brede zit
 • Geschikt voor dames en heren
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding 
beste mountainbike zadel

2. Pro Sport Lights (gel zadel)

Vind je het niet erg om iets meer geld aan het beste MTB zadel uit te geven? Dan kun je ook kiezen voor dit fietszadel van het merk Pro Sport Lights. Dit fietszadel is licht van gewicht, is voorzien van een gel vulling en ziet er waanzinnig uit.

Uren fietsen

Op dit fietszadel kun je echt urenlang zitten. Zonder dat je last van schurende benen, een schurend achterwerk of andere pijn in het achterwerk gaat krijgen. Je zit op de dikke laag van gel, waardoor alle oneffenheden op het mountainbikeparcours perfect opgevangen worden. 

Ergonomisch gevormd

Verder heeft dit zadel een ergonomische vorm, beschikt het over een speciaal ventilatiekanaal en is het zadel makkelijk te monteren. Al met al een geweldig zadel voor op elke mountainbike.

Voordelen:

 • Makkelijk te monteren
 • Biedt veel zitcomfort
 • Beschikt over een speciaal ventilatiekanaal
 • Ergonomische vorm
 • Prima kwaliteit 
beste dames mtb zadel

3. Voltano Race en MTB (gel zadel)

Een ander MTB zadel waar wij enthousiast over zijn geworden, is dit zadel van Voltano. Dit zadel is speciaal voor de langere mountainbiketochten ontwikkeld. Zit je met enige regelmaat bijvoorbeeld 2 of 3 uur op je MTB? Dan is dit het beste MTB zadel. 

Erg licht

Opvallend bij dit zadel is het minieme gewicht; het zadel weegt slechts 320 gram. Dit is opvallend, aangezien het zadel wel behoorlijk groot uitgevoerd. Met dank aan het grote en comfortabele zitvlak, zit je echt heerlijk op dit zadel. Ook is het – wat ons betreft – ideaal dat dit een unisex MTB zadel is. Zowel mannen als vrouwen maken met veel plezier gebruik van dit beste MTB zadel voor de langere afstanden.

Voordelen:

 • Geschikt voor lange afstanden
 • Unieke vormgeving
 • Voorzien van gel
 • Weegt slechts 320 gram
 • Interessant geprijsd 
mtb zadel kopen

Aandachtspunten bij een MTB zadel kopen

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuw MTB zadel te kopen voor je fiets? In dat geval is het advies om enkele belangrijke vragen voor jezelf te beantwoorden voor de juiste uitvoering

Waar moet het beste MTB zadel aan voldoen? Wil je het zadel bijvoorbeeld voor lange tochten gebruiken? Of wil je vooral dat het zadel alle oneffenheden op/van het parcours perfect opvangt? 

Hoe moet het zadel eruit zien? Zoals bovengenoemde zadels laten zien, verschilt de vormgeving van zadel tot zadel. Denk daarom goed na over de vormgeving van het MTB zadel.

Hoeveel geld wil je uitgeven? Iets wat ook bij elk zadel verschillend is, is het prijskaartje. De ervaring leert ons dat de prijskaartjes echt heel erg uiteenlopen. Het is dan ook aan jou om te bepalen hoeveel geld je aan het beste MTB zadel uit wilt geven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>