Beste waterfles voor outdoor? Top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Ga jij graag kamperen? Ben je van plan om buiten veelvuldig te bewegen? Ga je bijvoorbeeld een wandeltocht maken of ga je hiken? Bij dergelijke sportieve inspanningen is het van belang dat je voldoende drinkt.  

Sowieso als je onderweg bent in de natuur, is het van belang om voldoende te drinken. Ook als je rustig buiten op een stoeltje zit of als je een wandeling door een dorp maakt. Hoe je tijdens outdoor activiteiten voldoende kunt drinken? Dat doe je onder meer door een goede waterfles te kopen. 

Met de beste waterfles heb je eigenlijk altijd water bij de hand. Dat is niet alleen gezond en noodzakelijk, maar is ook nog eens voordeliger. Bij bijvoorbeeld een restaurant of café betaal je immers relatief veel geld voor een flesje water - waarvan de kwaliteit niet altijd even goed is. Onnodig en makkelijk te voorkomen indien je de beste waterfles meeneemt naar jouw bestemming. 

Top 3 beste waterfles voor outdoor

Wil jij graag tijdens outdooractiviteitene van bovengenoemde voordelen profiteren? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste waterfles hiervoor. Zodra je die zoektocht gestart bent, constateer je direct dat het aanbod behoorlijk divers is. Dit vergemakkelijkt je zoektocht allerminst, maar wij reiken jou graag de helpende hand aan. 

Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de beste waterfles van dit moment. Na een uitgebreide keuring hebben wij uiteindelijk een top 3 aan kunnen wijzen; meer informatie over de drie beste waterflessen vind je hieronder. 

1. Dopper Insulated (580 ml)

Toen we op zoek naar de beste waterfles gingen, ging op voorhand al onze voorkeur naar de variant van Dopper uit. Deze variant staat namelijk heel goed aangeschreven én is superhandig in gebruik. Dat zijn echter niet de enige redenen waarom dit volgens ons de beste waterfles van dit moment is. 

Ideale vormgeving

Iets waar wij absoluut over te spreken zijn, is de vormgeving van de fles. De fles zelf houdt lekker vast, terwijl je de dop ook makkelijk open en dicht kunt draaien. Daar heeft dit merk goed over nagedacht. Ondertussen heeft de fles een behoorlijke inhoud (580 ml), maar is de fles qua afmetingen niet al te groot. Die combinatie zorgt ervoor dat je deze waterfles moeiteloos mee onderweg kunt nemen. 

Beste materialen, ook voor milieu

Tevens zijn wij te spreken over het materiaalgebruik. Alleen de beste materialen zijn gebruikt; deze materialen zijn óók goed voor het milieu. Doordat je niet meer voortdurend plastic waterflesjes aan hoeft te schaffen, ben je overigens sowieso al goed voor het milieu bezig. 

Al met al is de Dopper volgens ons de beste waterfles. Voor een relatief zacht prijsje kun je de eigenaar worden van deze waterfles. Als dat moment eenmaal aangebroken is, wil je niks anders meer. Deze waterfles brengt simpelweg écht veel voordelen met zich mee.

Voordelen:

 • Makkelijk schoon te maken/houden
 • Perfecte afmetingen
 • Inhoud van 580 ml (of eventueel van 350 ml)
 • Lange levensduur
 • Geschikt voor warm en koud drinken
beste drinkfles

2. TIGR The Minimalist (750 ml)

Gaat jouw voorkeur uit naar een grotere waterfles? Is een waterfles met een inhoud van bijvoorbeeld 500 ml voor jou niet voldoende? Dan raden wij je deze waterfles van het merk TIGR aan. Wij zijn niet alleen over de inhoud te spreken, maar ook over tal van andere aspecten. 

Koud en warm 24 uur goed

Laten we beginnen met de inhoud; deze waterfles heeft een inhoud van maar liefst 750 ml. Door deze forse inhoud neem je bijzonder veel water overal mee naar toe als je op vakantie bent. Overigens kun je ook andere drankjes in deze waterfles meenemen; zowel koud als warm drinken blijven 24 uur lang perfect in deze waterfles. 

Slimme vormgeving

Iets waar wij ook over te spreken zijn, is de handige vormgeving. De fles heeft een flinke inhoud, maar is bijzonder slim vormgegeven. Juist door die slimme vormgeving kun je deze waterfles moeiteloos overal mee naar toe. Naar het strand, naar het zwembad of tijdens een lange wandeltocht. Wij zijn fan!

Voordelen:

 • Inhoud van maar liefst 750 ml
 • Lange levensduur
 • Minder belastend voor het milieu
 • Voordeliger dan de hierboven genoemde variant
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
waterfles kopen thermosfles

3. Contigo Westloop drinkfles (470 ml)

Tot slot zijn wij ook nog te spreken over deze waterfles van het merk Contigo. Deze waterfles is relatief compact, is van een prima kwaliteit en biedt enkele handige extra’s. Zo is het bijvoorbeeld handig dat deze waterfles géén losse onderdelen kent. Handig voor tijdens het reizen én handig voor als je de waterfles wilt reinigen. 

Lekker compact

Deze compacte waterfles heeft een inhoud van 470 ml. Dat is (fors) minder dan de twee hierboven genoemde varianten, maar is voldoende voor een tocht. Doordat de waterfles een niet al te grote inhoud heeft, is hij bovendien compact vormgegeven. Je kunt ‘m hierdoor nóg makkelijker meenemen naar jouw vakantieadres. 

Uniek drinksysteem - geen verspilling

Ook over het drinksysteem zijn wij erg te spreken. Contigo heeft voor een slim en uniek drinksysteem gezorgd, waardoor je in principe niet kunt knoeien. Handig en wel zo prettig. Al met al een ware aanrader!

Voordelen:

 • Inhoud van 470 ml
 • Fraai design
 • Inclusief ‘spill proof’ drinksysteem
 • Makkelijk schoon te maken
drinkfles kopen

Aandachtspunten bij een waterfles kopen

Wil jij dolgraag de beste waterfles kopen? Dan is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Nadat je dat gedaan hebt, is het zaak om een eerste selectie te maken. Zodra je die selectie gemaakt hebt, kun je op basis van de volgende criteria de waterflessen met elkaar vergelijken: 

 • Inhoud: hoeveel water past er in de waterfles?
 • Isolatie: hoe lang kan de waterfles de inhoud koelen of juist warm houden?
 • Vormgeving: hoe ziet de waterfles eruit? En wat is bijvoorbeeld de kleur van de waterfles?
 • Materialen: bij voorkeur is een waterfles van duurzaam materiaal vervaardigd. Dit is minder belastend voor het milieu.
 • Prijskaartje: hoeveel geld wil/kun je uitgeven aan de nieuwe waterfles?
 • Handige extra’s: let bijvoorbeeld op een handig drinksysteem of op onderdelen die je in de vaatwasmachine kunt reinigen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>