Beste rugzak? Een comfortabele top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Hoe neem jij jouw spullen mee als je een dagje uit gaat? En hoe neem je jouw spullen mee als je een outdoor activiteit op de planning hebt staan? In heel veel gevallen kun je gebruik maken van een goede rugzak. Een goede rugzak biedt veel ruimte aan, zit comfortabel en heeft ook nog eens een leuk design. 

Het uitkiezen van de beste rugzak is alles behalve een makkelijke klus. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat je uit meerdere soorten rugzakken kunt kiezen. Je kunt voor de beste rugzak voor trekking kiezen, terwijl je ook voor de beste dagrugzak kunt kiezen. Daarnaast bestaan er ook nog verschillen tussen rugzakken voor dames en voor heren. 

Met andere woorden: je moet een goede vergelijking maken. Daar helpen wij je graag een handje mee! Wij hebben namelijk de drie beste rugzakken voor je op een rijtje gezet. Als je voor één van deze rugzakken kiest, begint het genieten direct. 

Top 3 beste rugzakken

Heb je interesse om een nieuwe rugzak aan te schaffen? En gaat jouw voorkeur uit naar de beste rugtas? Dan hoef je in principe niet meer verder te zoeken. Wij hebben namelijk het uitgebreide aanbod van rugzakken aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben wij drie rugzakken aan kunnen wijzen die aan alle verwachtingen voldoen. 

1. Abbey Backpack (35 liter)

Wil jij jouw nieuwe rugzak voornamelijk voor outdoor activiteiten gebruiken? Dan hoef je niet meer verder te kijken; deze Abbey backpack voldoet in dat geval aan jouw verwachtingen. Deze rugzak brengt enkele unieke voordelen met zich mee. Juist dankzij deze voordelen is de beste wandelrugzak, wat ons betreft.

Uitstekend draagcomfort

Met een inhoud van 35 liter is dit een vrij grote rugzak. Dit betekent dat je veel spullen met je mee kunt nemen. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat je last van jouw rug gaat krijgen. Dankzij een slim ontwerp worden de krachten eigenlijk verdeeld, waardoor deze rugzak super aangenaam op jouw rug zit. Dat is ook te danken aan de algehele vormgeving en het materiaalgebruik. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn dat deze rugzak aan jouw rug gaat kleven.

Voldoende opbergvakken

Ook is het super dat je de schouderbanden naar wens kunt verstellen. Tevens heeft deze rugzak een ideale indeling; zo heb je bijvoorbeeld een insteekvak met verstelbare kliksluiting tot jouw beschikking. Ook heeft de rugzak een groot binnenvak, een voorvak en twee zijvakken. Het grote binnenvak en het voorvak zijn bovendien van een rits voorzien; wel zo veilig.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding 

Al met al is dit volgens ons de beste rugzak voor outdoor activiteiten. Daarbij is het ook nog een voordeel dat je niet al te veel voor deze rugzak hoeft te betalen. Ook heb je de keus uit meerdere kleurstellingen!

Voordelen:

 • Inhoud van 35 liter
 • Ideaal voor outdoor activiteiten
 • Beschikt over meerdere vakken
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Voor zowel dames als heren geschikt 
beste rugzak voor trekking

2. Dutch Mountains® ‘Dommel’ Backpack (17 liter)

Ben je op zoek naar de beste dagrugzak? Of wil je tijdens jouw outdoor activiteiten een relatief kleine rugzak tot jouw beschikking hebben? Dan is deze rugtas van het merk Dutch Mountains voor jou de beste keuze. Deze rugzak is vrij compact, maar biedt desondanks meer dan voldoende ruimte. De rugzak weegt bovendien slechts 432 gram; je voelt hierdoor amper dat je een rugzak draagt.

Veel stelmogelijkheden

Deze rugzak beschikt over meerdere banden, bij bijvoorbeeld de schouder, heup en borst. Belangrijk voordeel is dat je deze banden geheel naar wens kunt verstellen. Dankzij deze verstelmogelijkheden zit deze beste rugzak eigenlijk altijd heerlijk. Daarbij is het ook een groot voordeel dat deze rugzak van stevig polyester vervaardigd is. Dit materiaal is licht, is sterk en brengt een lange levensduur met zich mee.

Waterdichte opbergvak

In onze ogen is dit echt een ideale rugzak. De rugzak biedt voldoen ruimte (inhoud van 17 liter), zit heerlijk en heeft ook nog een toffe uitstraling. Bovendien heeft deze rugzak ook nog speciale eigenschappen voor outdoor activiteiten, zoals een hydratatie opening en een speciaal opbergvakje voor natte spullen.

Voordelen:

 • Deze rugzak weegt slechts 432 gram
 • Van het beste polyester vervaardigd
 • Tof design
 • Verstelbare banden bij borst, heup en schouders
 • Elke dag te gebruiken 
beste dagrugzak

3. Dutch Mountains® ‘Merwede’ Backpack (40 liter)

Gaat jouw voorkeur uit naar de beste trekrugzak? En wil je ook graag de beste waterdichte rugzak tot jouw beschikking hebben? Dan hoef je in principe niet meer verder te zoeken. Deze rugzak van het merk Dutch Mountains is namelijk waterdicht én is ideaal voor bijvoorbeeld trekking tochten.

Inclusief regenhoes

Dat laatste is onder meer te danken aan de inhoud van 40 liter. Dankzij deze immense inhoud kun je echt veel spullen met je mee brengen. Je hoeft niet bang te zijn dat deze spullen nat worden; met dank aan de meegeleverde regenhoes is deze rugzak dus volledig waterdicht.

Lichtgewicht

Ook heeft deze rugzak een ideale indeling (maar liefst 5 vakken), meerdere verstelmogelijkheden en een tof design. Al deze eigenschappen zorgen je ervoor dat je echt met veel plezier van deze rugzak gebruik gaat maken. Bovendien weegt deze rugzak precies 1 kilo; gezien de afmetingen en inhoud is dat echt een miniem gewicht. Daarbij heeft Dutch Mountains ook nog voor de nodige comfortabele eigenschappen gezorgd. Het Airflow Systeem is hier een voorbeeld van; met dit systeem kun je voor een open ruimte tussen de rug pads zorgen, waardoor je nooit last van een bezwete rug krijgt!

Voordelen:

 • Super comfortabele rugzak
 • Waterdicht
 • Inhoud van maar liefst 40 liter (ook 20 en 30 liter beschikbaar)
 • Geschikt voor alle soorten outdoor activiteiten
 • Geheel naar wens te verstellen 
beste waterdichte rugzak

Aandachtspunten bij een rugzak kopen

Wil je de beste wandelrugzak voor dames kopen? Of wil je de beste trekrugzak voor heren kopen? Deze twee vragen geven direct aan dat het aanbod van rugzakken bijzonder divers is. Wij raden je dan ook aan om jouw wensen voor deze accessoire eerst heel goed op een rijtje te zetten: 

 • Waarvoor wil je de rugzak gaan gebruiken?
 • Hoe groot moet de rugzak zijn?
 • Voor wie ben je op zoek naar een rugzak? (denk hierbij aan geslacht, leeftijd etc.)
 • Aan welke eigenschappen moet de rugzak voldoen?
 • Hoe moet de rugzak er uit zien? (denk hierbij aan afmetingen, kleur etc.)
 • Hoeveel geld wil je aan de rugzak uitgeven?

Heb je de antwoorden op deze vragen geformuleerd? Dan kun je direct naar de beste rugzak op zoek gaan. Met één van bovenstaande rugzakken zit je overigens altijd goed!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>