Beste waterafstotende spray? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Ben jij gek op het outdoor leven? Vind je het leuk om bijvoorbeeld te kamperen, om survivaltochten te houden of om fiets-/wandeltochten te maken? Voor dergelijke outdoor activiteiten heb je meerdere attributen nodig. 

Tegelijkertijd moet je ook goed met het weer rekening houden. Zéker als je in eigen land outdoor activiteiten hebt, moet je gewoonweg rekening houden met regen, regen en nog eens regen. Wil je het tijdens dergelijke regenbuien graag droog houden? Dan is de aanschaf van bijvoorbeeld regenkleding aan te raden. 

Er bestaan echter ook attributen die zelf een waterafstotende werking hebben. Dit is het geval bij bijvoorbeeld kleding, bij slaapzakken en bij tenten. Om deze waterafstotende werking te behouden, is het advies om waterafstotende spray aan te schaffen en te gebruiken. Wat de beste waterafstotende spray van dit moment is? Het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden. Tevens geven wij je handige tips voor het gebruiken van een de beste impregneerspray.

Top 3 beste waterafstotende spray

Ben jij er achter gekomen dat je echt een waterafstotende spray nodig hebt? Wil je met deze spray weer de waterafstotende werking van bijvoorbeeld jouw kleding, tent, schoenen of slaapzak ‘terug krijgen’? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste waterafstotende spray van dit moment. 

Gelukkig hoef je die zoektocht niet meer zelf in gang te zetten. Nee, wij zijn alvast voor jou op zoek gegaan naar de beste sprays. Na een lange zoektocht concluderen wij uiteindelijk dat de drie onderstaande producten het beste scoren/werken! 

1. Atsko spray (veelzijdig)

Wil je simpelweg de beste impregneerspray aanschaffen? En ben je ook bereid om daar een bepaalde investering voor te doen? Dan kun je het beste kiezen voor deze spray van het merk Atsko. Dit is niet de meest voordelige spray, maar het is wel de best werkende spray. 

Schoenen, tenten, kleding

Met deze spray kun je onder meer slaapzakken, tenten, schoenen en kleding inspuiten. Als je dát doet, weet je de waterafstotende werking van deze attributen weer te optimaliseren. Ideaal voor in het outdoor leven, maar ook ideaal voor in het dagelijkse leven. 

Snelle werking

Belangrijk voordeel is dat deze spray voor veel materialen geschikt is: voor suède, voor leder, voor natuurlijke materialen en voor synthetische materialen. Ook is het goed om te weten dat deze spray slechts 10% siliconen bevat. Hierdoor komt eigenlijk de best mogelijke werking van de spray tot stand. Tot slot willen we benoemen dat deze spray al binnen 24 uur droog is. Nadat je bijvoorbeeld jouw slaapzak ingespoten hebt, hoef je dus niet súper lang te wachten.

Voordelen:

 • De spray droogt binnen 24 uur op
 • Binnen 72 uur ruik je niks meer van de spray
 • De spray is geschikt voor tal van materialen
 • De spray wordt geleverd in een flacon van 380 ml
 • Prima werking 
beste impregneerspray

2. Lab@Home spray (textiel)

Wil jij graag textiel met een waterafstotende spray inspuiten? Dan is het goed om te weten dat je hier niet lukraak elk soort impregneerspray voor kunt gebruiken. Nee, als je textiel in wilt sprayen, heb je hier een speciale textielspray voor nodig. Of beter gezegd: hier heb je deze spray van het merk Lab@Home voor nodig. 

Ook leer, katoen en suède

Met deze spray ben je in staat om textiel op een ideale manier in te spuiten. Dit geldt echter niet alleen voor textiel, maar ook voor leer, katoen en suède. Nadat je het materiaal met de spray ingespoten hebt, geniet je van een langdurige waterafstotende werking. 

Extra beschermlaag

Tevens brengt deze spray een extra beschermlaag op de attributen aan. Dit komt niet alleen de waterafstotende eigenschappen ten goede, maar ook de levensduur van het attribuut. Al met al een geweldige spray, waarbij je bij aanschaf twee flacons geleverd krijgt. Beide flacons hebben een inhoud van 400 ml, waardoor je enige tijd vooruit kan.

Voordelen:

 • Geschikt voor suède, leder en alle mogelijke textielsoorten
 • 2 flacons van 400 ml
 • Geweldige kwaliteit
 • Zorgt ook nog voor een beschermlaag
beste waterdicht spray

3. Nikwax Tech Wash wasmiddel (kleding)

Wil jij de waterafstotende werking van regenkleding of outdoor kleding optimaliseren? Dan kies je het beste voor deze impregneerspray van het merk Nikwax. Dit is eigenlijk geen spray maar een wasmiddel en is speciaal voor regenkleding, outdoor kleding en skikleding ontwikkeld. 

Maar omdat het zo goed werkt wilden we het toch in deze top 3 opgenomen hebben. 

Ook verfrissend

Eigenlijk biedt dit wasmiddel een ongekend uitgebreide werking aan. Je weet de waterafstotende eigenschappen te verbeteren, maar je zorgt ook nog voor een verfrissing van de kleding. Met dit wasmiddel ben je bijvoorbeeld in staat om vervelende geurtjes uit kleding te verwijderen. ideaal. Tevens geniet je van de ademende werking ervan. Al met al is dit een ware aanrader voor kleding die je met name in het outdoor leven aanhebt.

Voordelen:

 • Geschikt voor outdoor kleding en regenkleding
 • Ademende werking
 • Zorgt ook voor verfrissing van de kleding
 • Top kwaliteit
waterafstotende spray kopen

Aandachtspunten bij waterafstotende spray kopen

Wil jij de beste waterafstotende spray kopen? Dan is het vooral van belang dat je goed naar het materiaal kijkt. Welk materiaal wil je precies inspuiten? Als dat duidelijk is, kun je de beste spray voor dát materiaal uitkiezen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>