Beste wandeljas? Een top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Wil je op een leuke manier in beweging komen? En wil je ondertussen ook genieten van prachtige (natuur) gebieden? In dat geval is het aan te raden om te gaan wandelen. Tijdens wandeltochten ontdek je prachtige plekjes en geniet je van het mooie leven. Bovendien is wandelen bijzonder goed voor het lichaam en geest. 

Als je gaat wandelen, is het wel belangrijk om de juiste kleding te dragen. Iets wat eigenlijk niet kan/mag ontbreken, is een goede wandeljas. Met een goede wandeljas hoef je het nooit meer nat of koud te hebben. Nee, je geniet van aangename warmte én van een aangename pasvorm. 

Dat is althans het geval als je kiest voor de aanschaf van de beste wandeljas. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste wandeljassen van dit moment. Wij hebben een uitgebreide test uitgevoerd, waarna wij uiteindelijk voor de onderstaande drie wandeljassen hebben gekozen. 

Top 3 beste wandeljassen

Is het makkelijk om een goede wandeljas uit te kiezen? Nee, dat is zeker niet makkelijk. Het is namelijk een feit dat het aanbod behoorlijk divers is. Meerdere merken bieden interessante wandeljassen aan, maar voor welke jas kun je dan het beste kiezen? Je leest het hieronder. Als je voor één van deze drie wandeljassen kiest, maak je wat ons betreft een prima keuze. Een prima keuze waarmee je elke wandeltocht nog leuker en aangenamer maakt. 

1. Regatta Cera III (heren)

Ben je op zoek naar de beste wandeljas voor heren? En gaat je voorkeur uit naar een wandeljas die je met name in de zomer kunt dragen? Dan kun je het beste kiezen voor deze wandeljas van het merk Regatta. Deze wandeljas heeft een heerlijke pasvorm en een waterafstotende werking. Met dank aan deze waterafstotende werking blijf je tijdens jouw wandeltochten dus altijd droog. 

Warme voering en rekbare stof

Je hoeft het in deze beste wandeljas ook nooit meer koud te hebben. Regatta heeft namelijk voor een warme voering gekozen, in combinatie met een zachte rekbare stof. Deze materiaalkeuzes zorgen ervoor dat de jas heerlijk én warm zit. 

Rits zakken

Tevens zijn er aan de zijkant nog rits zakken aangebracht. Mocht je tijdens jouw wandeltocht iets mee willen nemen, is dat ook geen probleem. Voordat je van deze beste wandeljas kunt genieten, moet je nog één beslissing maken: voor welke kleur kies je? Je hebt in ieder geval uit maar liefst 9 kleuren de keuze!

Voordelen:

 • Perfecte jas voor in de zomer
 • Inclusief rits zakken
 • Waterafstotende werking
 • Warme voering
 • In 9 kleuren verkrijgbaar 
beste wandeljas heren

2. BJØRNSON Softshell Sanna (dames)

Ben je als vrouw zijnde op zoek naar de beste wandeljas? Dan raden wij je aan om eens naar de serie van BJØRNSON Softshell Sanna te kijken. In deze serie biedt het merk BJØRNSON namelijk tal van aantrekkelijke wandeljassen aan. 

Lange levensduur

Alle wandeljassen uit deze serie zijn van de gewenste kwaliteit. Je geniet niet alleen van een ideale pasvorm, maar ook nog van een lange levensduur. De komende jaren is eigenlijk elke wandeltocht een feestje, met alle dank aan de wandeljassen van het merk BJØRNSON. 

20 uitvoeringen

Bijkomend voordeel: in deze serie vind je meer dan 20 verschillende wandeljassen. Je hebt keus uit meerdere pasvorm en uit meerdere kleurstellingen. Bovendien biedt BJØRNSON de wandeljassen in tal van maten aan; je kunt dus altijd wel de perfecte wandeljas vinden!

Voordelen:

 • In veel kleuren en maten verkrijgbaar
 • Geweldige kwaliteit
 • Heerlijke pasvorm
 • Volledig waterafstotend en bewegingsvrij
 • Inclusief handige (afsluitbare) zakken 
beste wandeljas dames

3. Life-Line Castor (heren)

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de wandeljassen van het merk Life-Line. Dit merk weet met de wandeljassen uit de serie ‘Castor’ gewoonweg veel kwaliteit te bieden. Kwaliteit waar je zowel op korte- als op lange termijn immens van kunt genieten. 

Volledig waterdicht

De jassen van Life-Line zien er top uit, zijn volledig waterdicht en zijn ook nog ademend. Bovendien hebben de jassen echt een casual uitstraling, terwijl dit bij veel andere wandeljassen niet het geval is. Eigenlijk kun je deze wandeljas dus ook gewoon in het dagelijkse leven dragen. 

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Voor welke kleur kies je? En voor welke maat kies je? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed over na moet denken. Het aanbod van Life-Line is in ieder geval uitgebreid; je hebt dus voldoende keus. Als je voor één van de Life-Line Castor wandeljassen kiest, doe je wat ons betreft een prima aankoop!

Voordelen:

 • Voor alle seizoenen
 • Ademend, maar winddicht
 • 7 zakken aan de buitenkant
 • Waterdicht door getapete naden
wandeljas kopen

Aandachtspunten bij een wandeljas kopen

Ben je hard toe aan een nieuwe wandeljas? Check dan zeker even de wandeljassen die wij in dit artikel besproken hebben. Als je voor één van deze wandeljassen kiest, kies je gewoonweg voor kwaliteit. Let bij het vergelijken van de wandeljassen in ieder geval goed op de volgende facetten: 

 • Pasvorm: valt de jas lang of kort?
 • Kleur: is de kleur van de wandeljas opvallend of juist donker gekleurd?
 • Handige eigenschappen: let goed op of de jas handige eigenschappen heeft, zoals zakken of een capuchon.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: durf te investeren in de beste wandeljas. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>