Beste telefoonhouder voor je fiets? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Sinds enkele jaren is het verboden om op de fiets jouw telefoon vast te houden. Wil je echter jouw telefoon op de fiets als navigatie gebruiken? Of wil je met jouw telefoon bijvoorbeeld jouw sportieve prestaties meten? Als je dergelijke wensen hebt, is het advies om eens naar een telefoonhouder te kijken. 

Een telefoonhouder monteer je op jouw frame of stuur; je hoeft vervolgens alleen maar jouw smartphone op deze houder te monteren. Vanaf dat moment kun je op een veilige manier jouw smartphone op de fiets gebruiken. 

Door de jaren heen zijn de telefoonhouders bijzonder populair geworden. Zo kun je kiezen voor de beste iPhone houder voor op de fiets, voor de beste telefoonhouder voor op de racefiets, voor de beste telefoonhouder voor de MTB en voor de beste telefoonhouder voor de fiets met een powerbank. Naar welke variant gaat jouw voorkeur? Met dit artikel willen wij je graag informeren over de beste varianten van dit moment!

Top 3 beste telefoonhouders voor je fiets

Zou jij graag een telefoonhouder voor op jouw fiets willen hebben? Dan is het allereerst aan te raden om jouw wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je op zoek gaan naar de beste telefoonhouder voor op jouw fiets. Die zoektocht hoef je overigens niet meer zelf af te leggen. Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de drie beste telefoonhouders voor je fiets!

1. iSetchi® (Universeel)

Gaat jouw voorkeur uit naar een handige en veelzijdige telefoonhouder? En vind je het ook nog prettig om zo min mogelijk geld uit te geven? Dan kun je niet om deze variant van iSetchi heen. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste telefoonhouder voor op elke fiets.

Schok dempende werking

Dit is onder meer aan de kwaliteit van deze houder te danken. De houder ziet er mogelijk ietwat fragiel uit, maar is juist onwijs stabiel. Dát is onder meer aan de schok dempende werking te danken. Zodra je jouw smartphone in deze houder monteert, geniet je van stabiel en trillingvrij zicht op jouw smartphone.

Alle soorten smartphones

Verder is deze telefoonhouder 360 graden draaibaar en geschikt voor alle soorten smartphones. Je kunt de hoeken van de houder naar wens verstellen, zodat jouw smartphone altijd op een veilige en stevige manier in de houder vastgeklikt wordt. Vervolgens is het ideaal dat je jouw telefoon gewoon kunt bedienen; handig als je even jouw navigatie net iets anders in wilt stellen.

Voordelen:

 • 360 graden draaibaar
 • Voor alle telefoons geschikt
 • Zeer stabiel
 • Gunstig geprijsd
 • Telefoon blijft makkelijk te bedienen 
beste smartphone houder fiets

2. R2B (Waterdicht)

Ga jij met jouw fiets door weer en wind? Dan heb je mogelijk behoefte aan een waterdichte smartphonehouder voor op de fiets. Door voor een waterdichte variant te kiezen, hoef je in ieder geval niet meer bang te zijn voor een Nederlandse regenbui. Nou, in dat geval kies je het beste voor deze variant van R2B.

Houdt je smartphone droog

Deze houder is namelijk volledig waterdicht. Dit betekent dat jouw smartphone te allen tijde droog blijft in de houder, ook als het buiten behoorlijk hard regent. Bijkomend voordeel is dat deze houder voor alle smartphones geschikt is; je kunt de houder namelijk naar wens verstellen. 

360 graden Draaibaar

Verder is deze houder 360 graden draaibaar. Door deze draaimogelijkheid kun je de houder altijd op de gewenste manier instellen op jouw stuur. Overigens gaat het monteren van deze houder ook bijzonder makkelijk. Als klap op de vuurpijl vind je aan de onderkant van deze houder ook nog een extra opbergruimte. Die extra opbergruimte zorgt ervoor dat je alle gewenste spullen mee kunt nemen op jouw fiets.

Voordelen:

 • Inclusief extra opbergruimte
 • 100% waterdicht
 • 360 graden draaibaar
 • Voor alle smartphones geschikt
 • Makkelijk te monteren 
beste telefoonhouder mtb

3. DistinQ (fiets en motor)

Deze top 3 sluiten we in stijl af met deze variant van DistinQ. Dit is volgens ons een ideale smartphonehouder voor op de fiets, maar ook voor op de motor. Dát komt onder meer door de stabiliteit van de houder. Ook als je behoorlijk hard over de weg raast, blijft deze houder stabiel. Dat zorgt ervoor dat je altijd perfect zicht op jouw smartphone hebt.

Makkelijke montage

Dat wordt verder versterkt door de draaimogelijkheid. Deze smartphonehouder is voor 360 graden draaibaar; dat maakt het gebruik maken van deze houder alleen maar plezieriger. Ook is deze houder voor de meeste smartphones geschikt en kun je ‘m makkelijk monteren.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Met name de levensduur is indrukwekkend. Je kunt jarenlang van deze houder gebruik maken, met alle dank aan de gekozen materialen. De houder is gewoonweg stevig, doet zijn werk prima en kost ook niet de hoofdprijs. Een bijzonder interessante smartphonehouder voor op de fiets dus.

Voordelen:

 • 360 graden draaibaar
 • Ook voor op de motor geschikt
 • Lange levensduur (prima kwaliteit)
 • Voor de meeste smartphones geschikt
 • Zeer stabiel 
beste telefoonhouder racefiets

Aandachtspunten bij een telefoonhouder kopen voor de fiets

Wil jij de beste telefoonhouder voor jouw fiets kopen (die overigens verplicht is)? Bepaal dan goed wáár je de houder precies wilt monteren. Bepaal vervolgens ook welke eisen je stelt met betrekking tot de houder: 

Waterdicht: moet de houder bijvoorbeeld waterdicht zijn?

Draaibaar: is het jouw wens dat de houder 360 graden draaibaar is?

Montagemogelijkheden: wil je graag de houder zo makkelijk mogelijk kunnen monteren?

Voor welke smartphones geschikt: is de houder voor jouw smartphone geschikt?

Stabiliteit: is de houder te allen tijde zeer stabiel?

Houd verder rekening met de prijs-kwaliteitsverhouding. Ga in ieder geval altijd voor een A-merk en check ook de beoordelingen van andere kopers. Tevens is het advies om te dúrven investeren in een goede smartphonehouder voor op jouw fiets. Juist door net iets meer geld uit te geven, kun je genieten van een prima kwaliteit en lange levensduur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>