Beste fietscomputer? Een top 5 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Ben je op zoek naar een goede fietscomputer? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het aanbod van fietscomputers is namelijk ongekend uitgebreid. Alléén als je een goede vergelijking weet te maken, ben je in staat om de beste fietscomputer uit te kiezen. 

Daarbij moet je ook goed naar jouw eigen wensen luisteren. Wil je bijvoorbeeld een fietscomputer mét navigatiefunctie hebben? Of gaat jouw voorkeur uit naar de beste draadloze fietscomputer? Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele mogelijke fietscomputers waar je voor kunt kiezen.

Voor welke fietscomputer je het beste kunt kiezen, lees je in dít artikel. In dit artikel laten wij je namelijk kennis maken met de vijf beste fietscomputers van dit moment. Deze fietscomputers voldoen aan de verwachtingen en zijn hierdoor absoluut de aanschaf waard.

Top 5 beste fietscomputers

Als je een nieuwe fietscomputer aan wilt schaffen, moet je hier even je tijd voor nemen. Het advies is namelijk om een goede vergelijking te maken. Dáárbij willen wij je graag op onderstaande vijf fietscomputers wijzen. Deze fietscomputers zijn namelijk als beste uit onze test naar voren gekomen!

1. Sigma BC 9.16 ATS 

De beste goedkope fietscomputer. De beste draadloze fietscomputer. En de beste eenvoudige fietscomputer. Over deze Sigma fietscomputer kunnen wij eigenlijk met alleen maar lof spreken. Deze fietscomputer is uitgebreid, is heeft een duidelijk beeldscherm en is ook nog eens (heel) voordelig geprijsd.

Draadloos

Daarbovenop komt dat dit een volledig draadloze fietscomputer betreft. Je monteert deze fietscomputer makkelijk op het stuur van jouw fiets; vanaf dat moment geniet je van het duidelijke scherm. Het scherm waarop je bijvoorbeeld de actuele snelheid of de hoeveelheid verbrande calorieën weer kunt geven.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Verder is het prettig dat je bij aanschaf al direct een batterij meegeleverd krijgt. De accuduur van deze batterij is vrij lang; pas na enkele maanden hoef je ‘m te vervangen. Al met al de beste fietscomputer met een interessant prijskaartje.

Voordelen:

 • Heeft een duidelijk beeldscherm
 • Onwijs makkelijk te bedienen
 • Draadloos en makkelijk te monteren
 • Biedt maar liefst 9 functies aan
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding 
beste fietscomputer goedkoop

2. Strex

Gaat jouw voorkeur uit naar een draadloze fietscomputer met een groot scherm? Dan voldoet deze Strex draadloze fietscomputer aan jouw wensen. Deze fietscomputer is volledig draadloos én beschikt over een extra groot scherm. Dankzij dit grote scherm lees je moeiteloos allerlei waarden af. Allerlei waarden die tijdens het fietsen van belang voor je kunnen zijn.

17 functies en lage prijs

Sowieso is dit een uitgebreide fietscomputer; deze variant heeft maar liefst 17 functies. Het enige wat eigenlijk ontbreekt, is een hartslagfunctie. Gezien het minieme prijskaartje zou je dat echter ook niet mogen verwachten. Over de bediening, de makkelijke montage en de algehele kwaliteit zijn wij ook erg enthousiast. Al met al een prima fietscomputer dus! 

Voordelen:

 • Extra groot scherm (2.1 inch)
 • Maar liefst 17 functies
 • Makkelijk te monteren en te bedienen
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding
 • Instelbare achtergrondkleur
 • Volledig waterproof 
fietscomputer draadloos

3. Cycplus (GPS)

Ook over deze fietscomputer van Cycplus zijn wij erg enthousiast. Dit is onder meer te danken aan de sublieme GPS functie. Met dank aan de GPS zijn de gegevens op je scherm erg nauwkeurig. Deze worden erg duidelijk weergegeven op het extra grote scherm.

30 uur batterijduur

Daarnaast is deze fietscomputer waterdicht, werkt de computer volledig draadloos en geniet je van een koppeling met de smartphone. Zodoende ben je in staat om deze computer te koppelen aan bijvoorbeeld Strava. Ook de lange batterijduur (30 uur) en de meegeleverde accessoires spreken ons aan. Al met al de beste fietscomputer inclusief GPS.

Voordelen:

 • Met een hele precieze GPS functie
 • Te koppelen aan een smartphone
 • Batterijduur van maar liefst 30 uur
 • Makkelijk te monteren en te bedienen
 • Scherm is groot, duidelijk én waterdicht 
fietscomputer met GPS

4. Mio Cyclo 210 (navigatie)

Gaat jouw voorkeur uit naar een vrij luxe fietscomputer? Dan is de Mio Cyclo 210 fietscomputer voor jou wellicht de beste keuze. Deze beste fietscomputer heeft onwijs veel te bieden, waaronder een navigatiefunctie. Ook is het opvallend dat het scherm van deze fietscomputer in kleur uitgevoerd is. Dat is bij de hierboven besproken varianten niet het geval.

Makkelijke bediening

Iets wat bij deze fietscomputer opvalt, is de gemakkelijke bediening. Je kunt het 3.5 inch grote scherm makkelijk bedienen, waardoor het scherm altijd de gewenste gegevens weergeeft. Dit kan de navigatie zijn, maar kunnen ook tal van functies zijn. Leuk detail: je kunt ook voor de Surprise Me-functie kiezen. Met deze functie stippelt deze beste fietscomputer een verrassende en leuke route voor je uit!

Voordelen:

 • Inclusief een Surprise Me-functie
 • Met een prima werkende navigatiefunctie
 • Kleurenscherm
 • Duidelijk beeldscherm (3.5 inch groot)
 • Biedt veel fijne en handige extra’s
fietscomputer met navigatie

5. Sigma Pure 1 

Hoef jij niet per sé een draadloze fietscomputer te hebben? Gaat jouw voorkeur in plaats daarvan uit naar een bekabelde fietscomputer? Dan kun je het beste voor de Sigma Pure 1 Fietscomputer kiezen. Deze fietscomputer is compact, is makkelijk te bedienen en heeft een duidelijk beeldscherm. Met dank aan dit beeldscherm hou je tijdens het fietsen tal van waarden in de gaten.

Bekabeld

Iets wat ook ideaal is, is het prijskaartje. Voor deze fietscomputer betaal je vrij weinig geld, terwijl je wel van een prima kwaliteit geniet. Houd wel goed rekening met het monteren van deze fietscomputer. Doordat dit een bekabelde computer betreft, moet je goed nadenken over het wegwerken van de kabels maar heb je wel minder kans op storingen.

Voordelen:

 • Betreft een bekabelde fietscomputer
 • Erg makkelijk te bedienen
 • Duidelijk beeldscherm
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding 
fietscomputer vergelijken

Aandachtspunten bij een fietscomputer kopen

Ben jij voornemens om de beste fietscomputer aan te schaffen? Dan raden wij je aan om allereerst de volgende vragen voor jezelf te beantwoorden voor dit apparaat

Een bekabelde of draadloze variant? Gaat jouw voorkeur uit naar een bekabelde of draadloze variant? Onze voorkeur gaat absoluut uit naar de draadloze varianten.

Over welke functies moet de fietscomputer beschikken? Wil je bijvoorbeeld ook dat de fietscomputer over een navigatiefunctie beschikt?

Hoe groot moet het scherm zijn? Kijk hierbij niet alleen naar de afmetingen van het scherm, maar ook naar de kleurweergave en de bediening.

Hoeveel geld wil je uitgeven? De prijskaartjes van de fietscomputers lopen behoorlijk uiteen. Probeer daarom voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Voor elk budget kun je gelukkig een prima fietscomputer aanschaffen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>