Beste hoofdlamp? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Ben je van plan om ‘s avonds/’s nachts een flink stuk door de natuur te wandelen? Ben je van plan om ’s nachts te vissen? Of ben je van plan om in het donker een survivaltocht uit te voeren? In al deze situaties is het van belang dat je voor voldoende licht zorgt.

Daarvoor kun je kiezen voor een zaklamp; deze moet je echter wel voortdurend in jouw hand(en) vasthouden. Als je liever jouw handen ‘vrij’ hebt, kun je beter voor een hoofdlamp kiezen. Deze hoofdlamp zet je op jouw hoofd, waardoor je voortdurend goed zicht hebt!

Al met al is de aanschaf van een hoofdlamp absoluut aan te raden. Maar, wat is nou de beste hoofdlamp? Wat is de beste hoofdlamp voor het vissen? En wat is de beste hoofdlamp voor het hardlopen? Op al die vragen ga je in dit artikel een passend antwoord vinden. Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de beste varianten van deze onwijs handige lamp.

Top 3 beste hoofdlampen

Heb je interesse om een hoofdlamp aan te schaffen? Wil je graag op een aangename manier van het licht in het duisternis kunnen genieten? En ben je van plan om jouw hoofdlamp langdurig te gebruiken? Het is hoe dan ook van belang om altijd te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige hoofdlamp. In onze ogen kun je daarbij het beste kiezen voor één van onderstaande hoofdlampen. Deze lampen zijn in onze test namelijk als beste beoordeeld!

1. King Mungo 

Als we het over een geweldige hoofdlamp hebben, hebben we het over deze variant van King Mungo. Toen wij deze hoofdlamp – met veel plezier – aan het testen waren, kwamen wij al snel tot de volgende conclusie: dit is de beste hoofdlamp die je op dit moment kunt kopen.

Beste hoofdlamp voor vissen?

Dit komt onder meer door het feit dat dit een LED hoofdlamp kiest. LED is op dit moment de beste lichtbron; je geniet van prettig en helder licht. Bovendien heeft het een lange levensduur én geeft het vanaf het begin direct fel licht. Je geniet hierdoor van veel gemak, van veel licht én van een lange levensduur. Overigens kun je ook nog kiezen uit verschillende standen: drie verschillende standen met wit licht en 2 verschillende standen met rood licht. 

Oplaadbaar en waterdicht

Ook is het super dat deze hoofdlamp oplaadbaar is, waterdicht is en in de juiste kleur uitgevoerd is. Wij zijn nogal fan van de groene kleur, aangezien de hoofdlamp hiermee amper opvalt in de natuur. Je hebt overigens ook nog de keus uit vier andere kleuren; aan jou de keus.

Met bewegingssensor

Iets waar wij echt van onder de indruk zijn, is de bewegingssensor. Dankzij deze sensor kun je de lamp op een handige manier bedienen. Zo hoef je geen knop aan te raken, maar hoef je jouw hand alleen voor de sensor te houden. Op die manier kun je de lamp aan en uit zetten, maar ook de lichtsterkte bepalen. Al met al een goede hoofdlamp voor het outdoor leven!

Voordelen:

 • Oplaadbaar via USB kabel
 • Volledig waterdicht
 • Inclusief bewegingssensor
 • In vier kleuren verkrijgbaar
 • Sublieme kwaliteit
 • Zeer felle LED lamp
beste hoofdlamp vissen

2. C-line Marine

Heb jij een hoofdlamp met een bereik van zo’n 100 meter nodig? Dan hoef je ook niet meer verder te kijken. Deze C-Line Marine hoofdlamp biedt namelijk een bereik van maximaal 100 meter aan; met name in de natuur is dit onwijs prettig.

Beste hoofdlamp voor hardlopen?

Dat is echter niet het enige voordeel van deze hoofdlamp. Nee, wij vinden het ook super dat C-Line Marine heeft gekozen voor een LED lamp. Dankzij deze lamp geniet je van helder licht én van een breed bereik. In onze ogen is de lamp hierdoor ook echt voor veel activiteiten geschikt; variërend van hardlopen tot aan vissen.

Best veel lichtstanden

Ook deze lamp levert weer meerdere kleuren licht; rood of wit. Het is aan jou om te bepalen aan welk lichtkleur je behoefte hebt. Als je deze keuze hebt gemaakt, geniet je hoe dan ook van helder en aangenaam licht. Mocht de lichtsterkte niet helemaal naar wens zijn, kun je ook nog voor één van de andere standen kiezen. Je hebt in totaal vijf lichtstanden tot je beschikking.

Draaggemak door fijne band

Ook vinden wij de elastieken band super. Dankzij deze band blijft de hoofdlamp altijd op een aangename manier op jouw hoofd zitten. Je geniet hierdoor van veel gemak en van veel mogelijkheden. Ongeacht wat je precies gaat doen, maak je met veel plezier van deze beste hoofdlamp!

Voordelen:

 • Vijf lichtstanden (rood en wit licht)
 • Geweldige elastieken band - draagt lekker
 • Bereik van 100 meter
 • Waterdicht
 • Oplaadbaar via USB kabel
beste hoofdlamp hardlopen

3. Petz Actik Core 

Ben je op zoek naar een goede hoofdlamp? En vind je het niet erg om daarvoor te investeren? Dan is deze hoofdlamp van het merk Petzl ideaal voor jou. Dit is niet de goedkoopste hoofdlamp, maar het is wel één van de beste hoofdlampen van dit moment.

110 meter zicht?!

Dat is onder meer te danken aan het bereik van deze lamp. Deze lamp levert maar liefst 450 lumen, waardoor je van een geweldig gezichtsveld verzekerd bent. Handig als je echt het overzicht wilt behouden in het donker. Het maximale bereik is met 110 meter echt indrukwekkend te noemen.

Meerdere lichtstanden

Ook heb je bij deze lamp de keus uit meerdere lichtstanden, kun je de lamp met een USB kabel opladen en kun je de lamp op een aangename manier om je hoofd heen doen. Je geniet hierbij van veel gemak én dus van heel veel mogelijkheden.

 • Vijf lichtstanden
 • Bereik van 110 meter (!)
 • Oplaadbaar via USB kabel
 • Weegt slechts 80 gram
 • Gemengde lichtbundel = zeer aangenaam licht
hoofdlamp kopen

Aandachtspunten bij een hoofdlamp kopen

Wil jij een goede hoofdlamp kopen? Kies dan bij voorkeur voor één van bovengenoemde varianten. Deze varianten voldoen aan de verwachtingen, hebben een lange levensduur en bieden veel mogelijkheden. Als je de beste hoofdlamp voor jezelf uit wilt kiezen, is het zaak om antwoord te geven op de volgende vragen:

Heb je de antwoorden op deze vragen voor jezelf? Dan kun je gericht op zoek gaan naar de beste hoofdlamp!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>