Beste GPS fietscomputer? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Meer en meer mensen hebben in de afgelopen periode een nieuwe fiets gekocht. De verkoopcijfers van bijvoorbeeld racefietsen, elektrische fietsen en mountainbikes zijn écht door het plafond geschoten. Dit geldt niet alleen voor deze verkoopcijfers, maar ook voor de verkoopcijfers van de fietsaccessoires. 

Wat één van de best verkochte fietsaccessoire is? Dat is zonder twijfel een GPS fietscomputer. Als je de beste GPS fietscomputer op jouw fiets hebt zitten, geniet je namelijk van de nodige voordelen. Zo hoef je nooit meer de weg kwijt te raken én kun je prachtige fietsroutes volgen. 

In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste GPS fietscomputers van dit moment. We vertellen je meer over de werking van dergelijke computers, terwijl wij je ook kennis laten maken met onze persoonlijke top 3. Als je voor één van deze beste GPS fietscomputers kiest, doe je een prima aankoop. 

Top 3 beste GPS fietscomputers

Wil jij altijd de juiste weg volgen? En wil je dat er – tijdens het fietsen – ook allerlei waarden opgemeten worden? Dan is de aanschaf van de beste GPS fietscomputer absoluut aan te raden. Dankzij een dergelijke computer wordt eigenlijk elke fietstocht leuker. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande drie varianten kiest!

1. Cycplus GPS fietscomputer 

Wil je voor de beste GPS fietscomputer gaan? Dan kun je niet om deze variant van Cycplus heen. Toen wij deze fietscomputer uit mochten proberen, werden wij eigenlijk direct enthousiast. Iets wat aan onder meer het duidelijke display te danken is. Op het display van deze computer zie je echt heel duidelijk waar je naar toe moet fietsen.

Handige functies

Daarnaast kun je op dit scherm ook allerlei waarden weer laten geven. Je kunt hierbij denken aan de gemiddelde snelheid, aan de hartslag en aan de hoeveelheid calorieën. Met dank aan deze functies behoud je het optimale overzicht tijdens het fietsen. 

Waterdicht

Ook kun je deze fietscomputer koppelen aan jouw smartphone. De stabiele bluetoothverbinding zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van apps zoals Strava. Verder is het een groot voordeel dat deze GPS fietscomputer draadloos én waterdicht is. Ook gezien het prijskaartje kunnen wij de aanschaf van deze GPS fietscomputer echt aanraden!

Voordelen:

 • Te koppelen aan jouw smartphone
 • Zeer duidelijke navigatiefunctie
 • Houdt tal van waarden bij tijdens het fietsen
 • Duidelijk display en makkelijk te bedienen
 • Accuduur van wel 30 uur 
gps fietscomputer kopen

2. Wahoo Elemnt Bolt 

Vind jij het niet erg om te investeren in de beste GPS fietscomputer? Dan raden wij je deze variant van Wahoo van harte aan. Deze GPS fietscomputer is van een ongekende kwaliteit én biedt veel fijne extra’s aan. Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat deze fietscomputer automatisch jouw hartslag op meet.

Groot scherm

Verder kun je met deze fietscomputer echt perfect navigeren. De navigatiefunctie werkt subliem, is duidelijk en werkt eigenlijk overal. De verbinding van deze fietscomputer is oprecht perfect te noemen. Met dank aan het grote beeldscherm zie je bovendien duidelijk waar je naar toe moet. Op dit scherm kun je overigens ook tal van waarden weer laten geven, waaronder dus jouw hartslag.

Niet goedkoop

Het klopt dat deze GPS fietscomputer niet goedkoop is. Het klopt echter ook dat deze fietscomputer uniek is. Zo is deze fietscomputer waterdicht, volledig draadloos en aan te sluiten op de ELEMNT Bolt app. Met dank aan deze app kun je bijvoorbeeld al jouw trainingsresultaten verwerken en analyseren.

Voordelen:

 • Batterijduur tot wel 15 uur
 • Volledig draadloos (weegt slechts 62 gram)
 • Te koppelen aan de ELEMNT Bolt app
 • De navigatiefunctie werkt subliem
 • Inclusief hartslagmeting
goede gps fietscomputer

3. Nintai GPS Fietscomputer 

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan de beste GPS fietscomputer? En stel je ook niet al teveel eisen aan de fietscomputer? Dan is het advies om voor deze variant van Nintai te kiezen. Deze fietscomputer is eenvoudig, maar valt juist door deze eenvoud in positieve zin op.

Duidelijk scherm

Zo is de bediening van deze fietscomputer echt subliem. Met slechts enkele knopjes kun je deze computer geheel naar wens bedienen. Het grote scherm valt hierbij direct op, evenals de duidelijkheid van dit scherm. Het scherm geeft duidelijk de richting van de navigatie aan, maar geeft ook tal van waarden duidelijk aan. Al met al een interessante fietscomputer met een zéér voordelig prijskaartje.

Voordelen:

 • Erg voordelig geprijsd
 • Makkelijke bediening
 • Groot en duidelijk scherm
 • Is waterbestendig
 • Werkt volledig draadloos
gps fietscomputer test

Aandachtspunten bij een GPS fietscomputer kopen

Heb je jouw pijlen gericht op de beste GPS fietscomputer? Dan is het zaak om op meerdere aspecten te letten voor dit apparaat

De navigatiefunctie: hoe werkt de navigatiefunctie precies? En hoe ziet de navigatie er op de fietscomputer precies uit?

Functies: ga ook goed na over welke andere functies de fietscomputer beschikt. Is het bijvoorbeeld mogelijk om ook jouw hartslag op te meten?

Bediening: in een ideale wereld kun je elke fietscomputer makkelijk bedienen. Ga dus goed na wat de exacte bediening van de computer is.

Scherm: hoe groot is het scherm? En betreft het een zwart-wit scherm of een kleurenscherm?

Extra’s: ga ook goed na over welke extra’s de GPS fietscomputer beschikt. Zo is het wenselijk dat de computer draadloos én waterdicht is.

Prijs-kwaliteit verhouding: let tot slot ook nog goed op de kwaliteit en het prijskaartje. De prijskaartjes lopen in ieder geval uiteen, dus stel een maximum budget voor jezelf op. Dat maakt jouw zoektocht naar de beste GPS fietscomputer alleen maar makkelijker.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>