Beste binnenband voor je racefiets? Een top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Heb jij het nodige geld aan jouw racefiets uitgeven? En ben je eigenlijk helemaal blij met de racefiets die nu in jouw schuur staat? Dan is het de hoogste tijd om lekker veel kilometers op jouw racefiets te gaan maken. 

Als je de nodige kilometers gaat maken, is de kans groot dat je wel eens lek rijdt. In veel gevallen is hierbij de binnenband lek in plaats van de buitenband. Voldoende reden dus om altijd een extra binnenband bij je te hebben, bijvoorbeeld in jouw zadeltasje. 

Maar, wat is dan de beste binnenband voor jouw racefiets? Dat is dé vraag die centraal in dit artikel staat. Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, hebben wij het uitgebreide aanbod aan een test onderworpen. Op basis daarvan hebben wij een top 3 van de beste binnenbanden voor een racefiets samen kunnen stellen.

Top 3 beste binnenbanden voor de racefiets

Wil jij het zekere voor het onzekere nemen? En wil je daarom altijd met een extra binnenband op pad gaan met jouw racefiets? Dat is goed voor te stellen en is zelfs aan te raden. Daarbij is het uiteraard ook aan te raden om de beste binnenband voor jouw racefiets aan te schaffen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf de gewenste binnenband direct aan. 

1. Continental Race Binnenband

Wil je de beste van het beste voor jouw racefiets hebben? Dan kunnen wij je eigenlijk maar één ding aanraden: kies in dat geval altijd voor een binnenband van het merk Continental. Dit merk weet gewoonweg kwaliteit te leveren, iets wat zeker geldt voor de binnenbanden uit de ‘Race’ serie.

Verschillende maten

Het mooie hierbij is dat de binnenbanden door Continental in allerlei maten aangeboden worden. Tevens kun je uit binnenbanden met verschillende soorten ventielen kiezen. Dit maakt de uiteindelijke keuze voor je niet gemakkelijker, maar de beste binnenbanden vind je gewoonweg in deze serie terug.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Deze binnenbanden zijn duurzaam, hebben een veelal een normale wanddikte en hebben een prima lekbestendigheid. Tevens is het ideaal dat de Continental Race binnenbanden absoluut niet de hoofdprijs kosten. Ook als je liever niet al te veel geld aan jouw binnenband(en) uitgeeft, zit je bij/met de Race serie van Continental goed.

Voordelen:

 • In allerlei maten en varianten te verkrijgbaar
 • Duurzaam 
 • Van hoogwaardig butyl vervaardigd
 • Prima lekbestendigheid
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
racefiets binnenband kopen

2. Tubolito Tubo ROAD

Vind jij het oké om iets meer geld aan de beste binnenband voor jouw racefiets uit te geven? Dan kun je ook eens kijken naar deze binnenband van het merk Tubolito. Deze binnenband heeft een inchmaat van 28 inch, heeft een Frans ventiel, heeft een ventiellengte van 60 mm en is voor veel racefietsen geschikt. Als jouw racefiets banden met een breedte tussen de 18 en 28 mm heeft, is dit de beste binnenband voor jouw racefiets.

Lichtgewicht

Deze binnenband weegt bovendien slechts 38 gram. Dit is niet alleen prettig als de binnenband daadwerkelijk gemonteerd is, maar ook als je ‘m als reserve in jouw zadeltasje meeneemt. Mocht je deze binnenband uiteindelijk nodig hebben, geniet je ook van de lekbestendigheid. Al met al een geweldige binnenband.

Voordelen:

 • Prima lekbestendigheid
 • Voor de meeste racefietsen geschikt
 • Weegt slechts 38 gram
 • Extra sterk en duurzaam 
binnenband racefiets vergelijk

3. Vittoria Ultralite

Heb jij een binnenband met een ventiel van 42 mm nodig? Dan heb je niks aan de hierboven besproken variant. Nee, in dat geval kies je beter voor deze binnenband van het merk Vittoria. Deze fietsband heeft een ventiellengte van 42 mm; het gaat hierbij overigens om een Frans ventiel.

Robuuste kwaliteit

De kwaliteit van deze binnenband is subliem. Zo is deze binnenband echt heel robuust, waardoor de band een hoge lekbestendigheid heeft. Ook het lage gewicht en de veelzijdigheid zijn pluspunten van deze binnenband. De veelzijdigheid uit zich met name in de hoeveelheid buitenbanden maten waar deze binnenband voor geschikt is. Al met al een prima binnenband, inclusief een interessant prijskaartje.

Voordelen:

 • Hoge lekbestendigheid
 • Ventiellengte van 42 mm (Frans ventiel)
 • Voor veel racefietsen/buitenbanden geschikt
 • Licht van gewicht 
goede binnenband racefiets

Aandachtspunten bij een racefiets binnenband kopen

Wil jij de beste binnenband voor jouw racefiets kopen? Het maken van een goede vergelijking voor dit onderdeel is dan cruciaal. Volgens ons doe je verstandig om naar de volgende facetten te kijken: 

 • Inchmaat en ventiellengte: allereerst moet je goed naar de inchmaat en ventiellengte kijken. Dit moet uiteraard aansluiten op de inchmaat en ventiellengte van jouw fiets/buitenband. Kijk overigens ook goed naar het soort ventiel, maar in veel gevallen betreft dit een Frans ventiel.
 • Robuustheid: tevens adviseren wij je om goed naar de robuustheid van de binnenband te kijken. Zo is het erg wenselijk dat de binnenband een hoge lekbestendigheid heeft.
 • Gewicht: kijk tevens goed naar het gewicht van de binnenband. In een ideale situatie weegt een binnenband zo min mogelijk
 • Kwaliteit: als je de beste binnenband voor jouw racefiets wilt kopen, kom je al snel bij de A-merken uit. Ons advies is dan ook om altijd voor een band van een A-merk te kiezen.
 • Prijskaartje: laat het prijskaartje nooit de doorslaggevende factor zijn. Ga bovendien niet besparen op de aanschaf van een binnenband; goedkoop is duurkoop in dit geval.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>