Beste fietshoes? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Ben jij zuinig op jouw fiets? En wil je jouw fiets ook goed tegen onder meer regen, sneeuw en stof kunnen beschermen? Dan is de aanschaf van een goede fietshoes absoluut een aanrader. Een goede fietshoes brengt simpelweg de nodige voordelen met zich mee. 

Zo geniet je onder meer van een langere levensduur. Onder meer regen kan geen invloed (meer) uitoefenen op de onderdelen van jouw fiets. Nee, jouw fiets is gewoon heel goed beschermd én blijft ook nog eens lekker droog. Het bijkomende feit dat een fietshoes makkelijk in gebruik is, is ook één van de vele voordelen in onze ogen. 

Al met al is de aanschaf van een fietshoes dus aan te raden. Maar, wat is nou de beste fietshoes? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe fietshoes? Op deze twee vragen vind je in dít artikel een passend antwoord.

Top 3 beste fietshoezen

Wil jij jouw fiets graag op de juiste manier beschermen? Dan kun je niet zonder de beste fietshoes. Maar, het is hierbij wel van cruciaal belang dat je een echt goede fietshoes aanschaft. Om je een handje met de zoektocht naar de beste fietshoes te helpen, hebben wij reeds een uitgebreid onderzoek verricht. Op basis van ons onderzoek hebben we alvast de drie beste fietshoezen aan kunnen wijzen! 

1. Dresco fietshoes (goede prijs-kwaliteit)

Wil jij thuis én onderweg jouw fiets op de juiste manier afdekken? Dan kies je het beste voor deze Dresco fietshoes. Deze fietshoes kun je niet alleen thuis gebruiken, maar ook op bijvoorbeeld de fietsendrager. Als je met jouw auto en fiets ergens naar toe gaat, blijft zodoende jouw fiets netjes schoon.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Deze fietshoes is bovendien bijzonder scherp geprijsd. In tegenstelling tot andere fietshoezen kunnen wij deze hoes zelfs als ‘voordelig’ bestempelen. Dit is echter iets wat je absoluut niet aan de kwaliteit terug ziet. Nee, deze beste fietshoes is van een prima kwaliteit en beschermt jouw fiets echt goed. 

Gemaakt voor één fiets

Wil je meerdere fietsen tegelijkertijd beschermen? Dan kun je beter kiezen voor een grotere fietshoes. Deze fietshoes is namelijk écht voor één fiets geschikt.

Voordelen:

 • Zeer voordelig geprijsd
 • Zowel thuis als onderweg te gebruiken
 • Ook geschikt voor op de fietsendrager
 • Beschermt jouw fiets perfect
 • Hoogwaardige kwaliteit 
fietshoes fietsendrager

2. VK Fietshoes/ Fietspyjama (voordelig)

Wil je graag nóg minder geld uitgeven aan een goede fietshoes? Dan is deze hoes van VK bijzonder interessant. Deze hoes is namelijk nog een paar euro goedkoper dan de hierboven genoemde variant.

Volledig afgedekt

Opvallend aan deze hoes zijn de afmetingen. Deze hoes is namelijk maar liefst 210 bij 110 centimeter groot. Met dank aan deze afmetingen dek je jouw fiets echt volledig af. Zodra je dat gedaan hebt, zorgt deze hoes ook voor een echt goede bescherming.

Tegen diefstal

Weet je waar deze hoes ook nog bij helpt? Bij het voorkomen van een fietsdiefstal. Een inbreker weet immers niet wat zich onder de hoes bevindt. De inbreker heeft zodoende ook geen zicht op een eventueel slot of iets dergelijks. 

Uitstekende kwaliteit

Met dank aan het materiaal – kunststof/pvc – is de kwaliteit van deze fietshoes ook nog dik in orde. Zéker een aanrader dus.

Voordelen:

 • Van kunststof/pvc gebruikt
 • Beschermt jouw fiets goed
 • Werkt ook nog eens inbraakwerend
 • Relatief groot; 210 bij 110 centimeter
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
fietshoes e-bike

3. Strex Fietshoes (hoge kwaliteit)

Heb jij 2 fietsen die je af wilt dekken? Dan kun je het beste voor deze Strex fietshoes kiezen. Deze hoes is voor 1 óf voor 2 fietsen geschikt; met alle dank aan de afmetingen. De hoes is maar liefst 200 bij 90 bij 100 centimeter groot.

Hoge kwaliteit - scheurbestendig

Wij zijn ervan overtuigd dat je echt jarenlang van deze fietshoes gaat genieten. Dit komt onder meer doordat deze hoes scheurbestendig is; met alle dank aan het gebruikte 210D Oxford nylon. Dit materiaal zorgt er ook voor dat deze hoes waterdicht én elastisch is. Op het gebied van materiaal heeft Strex dus de juiste keuzes gemaakt.

Inclusief opbergzak

Voor deze fietshoes betaal je iets meer geld, maar dat is absoluut de moeite waard. De hoes is namelijk groot, is van een perfecte kwaliteit en is makkelijk om een fiets heen te spannen. Nadien kun je de hoes ook weer makkelijk opbergen, met dank aan de meegeleverde opbergzak. 

Voordelen:

 • 200 bij 90 bij 100 centimeter groot
 • Ook voor 2 fietsen geschikt
 • Weersbestendig, elastisch en scheurbestendig nylon gebruikt
 • Inclusief opbergzak geleverd
 • Makkelijk om een fiets heen te spannen
fietshoes kopen

Aandachtspunten bij een fietshoes kopen

Heb je jouw pijlen op de beste fietshoes gericht? Let dan heel goed op de volgende criteria: 

Materiaal: het is wenselijk dat de hoes van stevig, weerbestendig en elastisch materiaal vervaardigd is.

Afmetingen: ga goed na of de fietshoes groot genoeg is voor jouw fiets. 

Kwaliteit: ga altijd voor een fietshoes van een gerenommeerd merk.

Prijskaartje: durf te investeren in de beste fietshoes. Zoals je aan bovengenoemde varianten reeds hebt kunnen zien, kost een goede fietshoes gelukkig niet al te veel!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>