Beste buitenband voor je racefiets? Een top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Trek jij er graag op uit met jouw racefiets? Maak jij het liefste flinke tochten waarbij je jezelf echt tot het uiterste moet drijven? Goed bezig! Fietsen is niet alleen heerlijk om te doen, maar is ook goed voor de gezondheid en conditie.

Als je met jouw racefiets op pad gaat, is een goede voorbereiding wel cruciaal. Zo moet je voorafgaand aan de tocht voldoende eten en drinken. Tevens moet je enkele benodigdheden meenemen; hierbij kun je onder meer aan een reserveband denken. Waarom? Omdat de kans altijd bestaat dat je jouw buitenband lek rijdt.

Maar, welke buitenband kun je dan het beste meenemen? Volgens ons is het cruciaal dat je de beste buitenband voor jouw racefiets meeneemt. Welke buitenband dat precies is, bespreken wij graag in dit artikel. Zo laten we je kennismaken met een top 3, terwijl we je ook nog van handige tips voorzien!

Top 3 beste buitenbanden voor de racefiets

Ben je op zoek naar de beste buitenband voor jouw racefiets? Is jouw huidige buitenband lek/kapot geraakt? Of wil je preventief een extra reserveband tot jouw beschikking hebben? Ongeacht wat jouw situatie precies is, is het op voorraad hebben van een reserveband altijd een goed idee. Neem onze top 3 door en schaf direct de beste buitenband voor jouw racefiets aan!

1. Vredestein Fiammante draadband

Ga jij het liefste voor kwaliteit? En wil je op de expertisen en kennis van een gerenommeerd merk kunnen vertrouwen? Dan raden wij je de buitenbanden uit de Vredestein Fiammante serie aan. Deze buitenbanden zijn door het gekende merk Vredestein geproduceerd en voldoen eigenlijk aan alle wensen/eisen.

Duurzaam

Zo valt direct op dat deze banden uiterst duurzaam zijn. Je doet moeiteloos duizenden kilometers met één buitenband, zolang je deze buitenband maar niet lek rijdt. Vredestein heeft voor de juiste materialen gekozen en uiteraard ook voor een geweldige afwerking. 

Verschillende kleuren en maten

Verder is het ook fijn dat je binnen deze serie uit meerdere soorten banden kunt kiezen. Zo heb je de keus uit meerdere kleurstellingen, maar ook uit meerdere maten. Check in ieder geval altijd éérst de inchmaat van jouw fiets, voordat je de beste Vredestein Fiammante buitenband aan gaat schaffen. Wij kunnen je de buitenbanden uit deze serie in ieder geval van harte aanraden.

Voordelen:

 • Duurzaam (van een prima kwaliteit)
 • In meerdere maten verkrijgbaar
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Prima geprijsd
 • Voor de meeste racefietsen uiterst geschikt 
racefiets buitenband kopen

2. Continental Grand Prix 5000

Vind je het niet erg om iets meer geld aan de beste buitenband voor jouw racefiets uit te geven? Dan raden wij je de Continental Grand Prix 5000 serie aan. Binnen deze serie vind je meerdere geweldige buitenbanden.

Lage rolweerstand

Het merk Continental omschrijft deze banden zelf als ‘de allerbeste race band die je nu kunt vinden’. Deze stelling is volgens het merk zelf aan onder meer de duurzaamheid te danken. Door gebruik van de juiste materialen te maken, zijn deze buitenbanden bestand tegen een flink stootje. Ook is het fijn dat de rolweerstand van deze band behoorlijk laag ligt; maar liefst 12% minder dan de voorganger. 

Slechts 10 gram

Als klap op de vuurpijl is deze buitenband ook nog eens licht; de buitenband weegt slechts 10 gram. Ideaal wat ons betreft, zéker als je er alles aan doet om jouw fiets zo min mogelijk laten te wegen. Al met al een prima buitenband voor jouw racefiets dus! 

Voordelen:

 • Veel soorten banden binnen deze serie verkrijgbaar
 • Geweldige kwaliteit
 • Duurzaam
 • Weegt slechts 10 gram
 • De rolweerstand is 12% lager dan bij de voorganger
 • De lekbestendigheid is 20% hoger dan bij de voorganger
buitenband racefiets vergelijk

3. Vredestein Fortezza Senso vouwband

Deze top 3 sluiten we af met wederom een buitenband van Vredestein. Ook deze buitenband voldoet aan alle kwaliteitseisen, heeft het nodige te bieden en is in veel varianten verkrijgbaar.

All weather

Het meest opvallende is toch wel dat dit een all weather buitenband betreft. Zeker als je graag in de winter fietst, is dit de beste buitenband voor jouw racefiets. Doordat dit een all weather buitenband betreft, is deze band namelijk tegen een extra stootje bestand. De rolweerstand ligt relatief laag, terwijl de grip van de band subliem is. Ook als je in natte omstandigheden bijvoorbeeld een scherpe bocht moet nemen.

Voordelen:

 • Duurzaamheid en uitstekende rijeigenschappen
 • Ook in natte en gladde omstandigheden ideaal
 • In meerdere maten verkrijgbaar
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • De gekende Vredestein kwaliteit
 • Relatief lage rolweerstand 
goede buitenband racefiets

Aandachtspunten bij een racefiets buitenband kopen

Als je de beste buitenband voor jouw racefiets aan wilt schaffen, moet je goed op de volgende facetten van dit onderdeel letten: 

 • Afmetingen: ga goed na wat de inchmaat van jouw fiets is. De band moet je uiteraard in dezelfde inchmaat aanschaffen.
 • Rolweerstand: ga ook goed na wat de rolweerstand is. In een ideale situatie ligt de rolweerstand zo laag mogelijk.
 • Lekbestendigheid: ga tevens goed na hoe het met de lekbestendigheid zit. In een ideale wereld raakt een buitenband niet al te snel lek.
 • Merk: ons dringende advies is om altijd voor een buitenband van een A-merk te kiezen. Denk hierbij aan Vredestein of Continental.
 • Prijskaartje: durf ook te investeren in de beste buitenband voor jouw racefiets. Juist door nét iets meer geld uit te geven, profiteer je van de eigenschappen van een geweldige buitenband.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>