Beste fietszadel tegen zadelpijn? Een top 5 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Vind je het leuk om lange fietstochten te maken? Goed bezig! Dit is niet alleen leuk, maar is ook gezond. Je komt op de fiets immers tot beweging, waardoor je de nodige calorieën verbrandt. Door regelmatig te fietsen, weet je bovendien je lijf soepel te houden.

Een lange fietstocht kan echter ook voor pijn zorgen. Voor pijn in het achterwerk, om precies te zijn. Weet je van jezelf dat je ook last van zadelpijn hebt? Dan heb je je ongetwijfeld wel eens de volgende vraag gesteld: wat is het beste zadel tegen zadelpijn? Als je jezelf nú die vraag stelt, zit je in dit artikel in ieder geval goed.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar het beste zadel tegen zadelpijn. Dankzij onze test hebben wij een top 5 van de beste zadels tegen zadelpijn samen weten te stellen!

Top 5 beste fietszadels tegen zadelpijn

Heb je met enige regelmaat last van pijn in je achterwerk? Dan is de aanschaf van het beste prostaatzadel absoluut geen onverstandige beslissing. Dat is zeker niet het geval als je voor één van onderstaande zadels kiest. Deze zadels zijn namelijk in onze test als beste naar voren gekomen. 

1. Selle SMP Tour E-Bike

Dat het beste fietszadel tegen zadelpijn niet voordelig is, bewijst dit zadel van Selle SMP. Je betaalt relatief veel geld voor dit zadel, maar je weet hierdoor wel één ding zeker; je gaat echt nooit meer last van zadelpijn krijgen.

Juiste vormgeving

Toen wij dit zadel uit mochten proberen, waren wij verbaasd. Oprecht verbaasd. De werking van dit zadel is namelijk subliem te noemen. Dankzij de vormgeving, de samenstelling en de gebruikte materialen neemt dit zadel alle druk weg. Doordat deze druk ‘afgevoerd’ wordt, heb je geen last meer van zadelpijn.

Met ventilatieopeningen

Iets wat hierbij ook opvalt, is de snavelvormige neus. Deze neus voorkomt dat de zogeheten urogenitale zone samengedrukt wordt. De ventilatieopeningen aan de voorzijde van het zadel zorgen ervoor dat je kruis perfect geventileerd wordt. Al met al is dit het beste fietszadel voor je prostaat, voor je achterwerk en voor je gemoedstoestand.

Voordelen:

 • Geweldige kwaliteit
 • Inclusief ventilatieopeningen
 • Voorkomt dat de urogenitale zone samengedrukt wordt
 • Onwijs comfortabel voor je achterwerk
 • Nooit meer last van zadelpijn 
beste fietszadel voor prostaat

2. Selle Royal Respiro Moderate

Ben je op zoek naar het beste mannenzadel tegen zadelpijn? Of wil je het beste dameszadel tegen zadelpijn aanschaffen? In beide gevallen kun je kiezen voor het Selle Royal Respiro Moderator. Dit zadel wordt in een speciale mannen- en een speciale vrouwenuitvoering aangeboden.

Dames en heren variant

Mannenzadel: het Selle Royal Respiro Moderate mannenzadel zit heerlijk, is van de juiste materialen vervaardigd en is relatief breed. Doordat het zadel vrij breed is, wordt alle druk perfect afgevoerd. Met dank aan het ventilatiekanaal geniet je ook van de gewenste luchtcirculatie bij het zitvlak.

Vrouwenzadel: het Selle Royal Respiro Moderate vrouwenzadel zit eveneens heerlijk. Door een slimme vormgeving wordt de druk op de drukpunten met 40% verlaagd. Ook geniet je van de gewenste ventilatie.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Als je een goed zadel tegen zadelpijn aan wilt schaffen, is dit een prima optie. Dit zadel blinkt ook uit op het gebied van de prijs-kwaliteitsverhouding.

Voordelen:

 • Speciaal model voor mannen
 • Speciaal model voor vrouwen
 • Perfecte luchtcirculatie bij het zitvlak
 • Onwijs veel zitcomfort
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding 
goed zadel tegen zadelpijn

3. Contec Anatomic

Gaat je voorkeur uit naar een betaalbaar zadel tegen zadelpijn? Dan kunnen wij je één van de Contec Anatomic fietszadels van harte aanraden. Deze zadels worden in meerdere varianten aangeboden, waardoor je meer dan voldoende keuze hebt.

Heren én dames zadels

Binnen dit aanbod valt één ding direct op: Er bestaan speciale dames- en heren fietszadels. Ongeacht voor welk fietszadel je kiest, geniet je van het gewenste comfort. Ook zijn de fietszadels van een algehele prima kwaliteit; grote kans dat je jarenlang van dit prima zadel tegen zadelpijn gaat genieten. 

Meerdere kleuren

Eigenlijk hoef je nu maar twee keuzes te maken: voor welk soort Contec Anatomic zadel ga je? En in welke kleur moet dit beste fietszadel tegen zadelpijn uitgevoerd zijn? Bij Contec kun je namelijk uit meerdere kleuren kiezen.

Voordelen:

 • Divers aanbod van fietszadels
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Voor mannen en vrouwen speciale zadels
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding 
beste prostaatzadel

4. Voltano Pro Gel

Eén van de beste gelzadels tegen zadelpijn. Dat is volgens ons dit fietszadel van het merk Voltano. Dit zadel is met gel gevuld, waardoor je van veel comfort geniet. De gelpads in het zadel zorgen voor een dik doch elastisch zadel. De gelpads zorgen er bovendien voor dat het zadel ademend is.

Goede vering

Dit zadel is ook nog voorzien van een elastomeer vering. Met dank aan deze vering worden alle oneffenheden in het wegdek perfect opgevangen; dit komt het gevoel bij je achterwerk alleen maar ten goede. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je met dit zadel géén last meer van zadelpijn hebt of krijgt.

Voordelen:

 • Ergonomische vormgeving
 • Voorzien van hoogwaardige gelpads
 • Inclusief een elastomeer vering
 • Prima kwaliteit
 • Geschikt voor mannen en vrouwen (unisex)
beste dameszadel tegen zadelpijn

5. Selle Royal Respiro Athletic

Deze lijst met beste fietszadels tegen zadelpijn sluiten we af met nog een variant van Selle Royal. Ook over dit Respiro Athletic Fietszadel zijn wij namelijk erg enthousiast. Iets wat onder andere aan de unieke vorm van dit zadel te danken is.

Langgerekt zadel

Zoals je op de foto kunt zien, is dit zadel nogal langgerekt. Dankzij deze vorm zit je uiterst comfortabel, terwijl het zadel ook voor de gewenste demping zorgt. De slimme vormgeving van het fietszadel zorgt bovendien voor de gewenste ventilatie. Al met al een prima fietszadel tegen zadelpijn van het gekende merk Selle Royal.

Voordelen:

 • Inclusief ventilatieopeningen
 • Langgerekte vorm 
 • Erg comfortabel
 • Prima demping
 • Sportief, stijl vol en ergonomisch 
fietszadel tegen zadelpijn kopen

Aandachtspunten bij een fietszadel tegen zadelpijn kopen

Heb je interesse in het beste fietszadel tegen zadelpijn? Let bij het maken van een vergelijking van dit product zéker op onderstaande criteria:

Doelgroep. Betreft het een unisex zadel? Of een speciaal dames- of herenzadel?

Vorm en materiaalgebruik. Ga goed na hoe het zadel vormgegeven is en welke materialen gebruikt zijn om het ongemak te voorkomen.

Samenstelling. Kijk ook goed hoe het zadel samengesteld is en of er bijvoorbeeld ventilatiekanalen aangebracht zijn.

Prijs-kwaliteitsverhouding. Durf te investeren in het beste fietszadel tegen zadelpijn én ga altijd voor een zadel van een A-merk. Dat zijn de twee beste afsluitende tips die we je kunnen geven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>