Beste wandelbroek? Een comfortabele top 3 met ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Vind jij het heerlijk om lange afstanden te wandelen? Ontdek je hierbij de mooiste plekjes en geniet je van het mooie leven? Dan is het zeker aan te raden om de juiste wandelkleding voor jezelf aan te schaffen. Met de juiste wandelkleding geniet je namelijk van nóg meer comfort. 

Dankzij dit comfort wordt eigenlijk elke wandeltocht nog leuker. Om dit mogelijk te maken, is het advies om onder meer naar een geode wandelbroek te kijken. Met een goede wandelbroek geniet je niet alleen van een ideale pasvorm, maar ook nog van een waterdichte broek. Handig, aangezien je op het weer geen invloed uit kan oefenen! 

Wil jij graag de beste wandelbroek aan gaan schaffen? Daarvoor ben je in dít artikel in ieder geval aan het juiste adres. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste wandelbroeken van dit moment! Onze bevindingen delen wij graag met je in onderstaande reviews.

Top 3 beste wandelbroeken

Ben je op zoek naar de beste waterdichte wandelbroek? Of ben je op zoek naar de beste wandelbroek met het tofste design? Als je een nieuwe wandelbroek uit gaat kiezen, weet je gewoonweg dat je meer dan voldoende keuze hebt. Je kunt uit veel verschillende wandelbroeken kiezen, waardoor het maken van een vergelijking pure noodzaak is. Daar helpen wij je graag een handje bij! Neem onderstaande korte reviews door en schaf direct de beste wandelbroek aan. 

1. Life-Line Sutton (heren)

Ben je op zoek naar de beste wandelbroek voor heren? Kijk dan zeker naar het aanbod van Life-Line. Of beter gezegd: naar de wandelbroeken uit de Sutton serie van Life-Line. Deze broeken zijn namelijk populair, zitten heerlijk en bieden enkele handige extra’s.

Afritsbroek 

Zo biedt Life-Line alleen maar afritsbroeken aan. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je dus een korte- én een lange broek tot je beschikking hebt. Verder zijn de broeken ook nog sneldrogend en insect afwerend. Als je een gave tocht in de natuur gaat maken, zijn deze wandelbroeken dus ideaal.

Juiste materialen en pasvorm

Ondertussen geniet je ook nog van een aangename pasvorm. Dit is te danken aan het ontwerp, maar ook aan het gekozen materiaal. Life-Line heeft bij deze broeken namelijk gekozen voor polyamide; een keuze die wat ons betreft prima uitgepakt heeft! Als je een Life-Line Sutton wandelbroek aan wilt schaffen, moet je alleen goed naar de kleur en maat kijken. 

Voordelen:

 • Insect afwerend
 • Sneldrogend
 • Afritsbaar
 • Prima pasvorm
 • In veel kleuren en maten verkrijgbaar 
goede wandelbroek

2. Life-Line June (dames)

Biedt Life-Line alleen wandelbroeken voor heren aan? Nee, zeker niet. Het merk heeft namelijk ook sublieme wandelbroeken voor dames op de markt gebracht. Deze broeken zijn te vinden in de June serie van dit merk.

Afritsbaar en sneldrogend

De broeken voor dames zijn grotendeels te vergelijken met de hierboven besproken broeken voor heren. Ook deze broeken zijn namelijk afritsbaar, zitten heerlijk, zijn sneldrogend en zijn insect afwerend. Net zoals de hierboven genoemde broek biedt deze broek overigens ook nog bescherming tegen de (felle) zonnestralen.

Uitstekende pasvorm

Ook bij deze broek heeft Life-Line voor polyamide gekozen. Opvallend is echter dat Life-Line bij deze damesbroek ook nog elastaan gebruikt heeft. Dankzij dit materiaal zit de broek nóg beter rondom de heupen bij vrouwen. Al met al is dit volgens ons de beste wandelbroek voor elke vrouw. Voordat je van alle voordelen kunt genieten, moet je wel even goed naar de maat kijken. Deze wandelbroek is gelukkig in veel maten verkrijgbaar.

Voordelen:

 • Insect werend en sneldrogend
 • Biedt bescherming tegen de zon
 • Ideale pasvorm
 • In meerdere maten en kleuren verkrijgbaar
 • Antibacterieel (voortkomt onder meer vieze geurtjes) 
beste waterdichte wandelbroek

3. Regatta Hikefell (kinderen)

Maak jij graag wandeltochten met jouw kind? En wil jij daarom de beste wandelbroek voor jouw kind aanschaffen? Dan hebben wij goed nieuws voor je; de broeken uit de Regatta Hikefell serie zijn ware aanraders. Deze broeken zitten heerlijk, zijn van de beste materialen vervaardigd én zijn in veel maten verkrijgbaar.

De juiste eigenschappen

Ook is het leuk dat deze broeken in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Je hebt in ieder geval voldoende uit te kiezen, waarmee je jouw kind sowieso blij weet  te maken.  Deze broeken hebben namelijk een elastische tailleband, twee zakken, een prettige rits net boven de knie, zijn waterdicht en bieden ook nog bescherming tegen de zon. Al met al de perfecte wandelbroek voor alle kinderen!

Voordelen:

 • Afritsbaar
 • Waterafstotend
 • Verschillende maten en kleuren
 • Zakken met ritssluiting
 • Goede pasvorm
beste wandelbroek kinderen

Aandachtspunten bij een wandelbroek kopen

Is het kopen van een wandelbroek makkelijk? Nee, zeker niet, net als bij andere kledingstukken voor wandelen. Je moet op veel factoren letten en je hebt ook nog met jouw eigen smaakvoorkeuren te maken. Het is dan ook aan te raden om allereerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens op zoek naar de beste wandelbroek.

Let hierbij specifiek op de waterdichtheid van een wandelbroek. Eigenlijk is het wenselijk dat je voor de beste waterdichte wandelbroek kiest. Daar moet je mogelijk iets meer voor betalen, maar je krijgt in dat geval veel waar voor je geld. Sowieso is het wat ons betreft verstandig om te (durven) investeren in een goede wandelbroek. Veel plezier met jouw wandeltochten!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>