Beste klamboe voor vakantie? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Ga jij komende zomer weer lekker naar het buitenland op vakantie? Of ga je mogelijk in eigen land kamperen? Ongeacht waar je precies naar toe gaat, is het van belang dat je de juiste benodigdheden aanschaft. Met de juiste benodigdheden wordt jouw vakantie namelijk alleen maar aangenamer. 

In dit artikel vind je veel informatie over één van de belangrijkste benodigdheden voor het outdoor leven: een klamboe. Met een klamboe in de tent geniet je gewenste bescherming tegen bijvoorbeeld muggen. Een dergelijke klamboe komt overigens ook prima van pas in bijvoorbeeld een hotelkamer of een caravan.

Met andere woorden: een klamboe komt in veel gevallen prima van pas. Maar, wat is nou de beste klamboe? Wat is de beste 1 persoons klamboe? Wat is de beste 2 persoons klamboe? En waar moet je op letten bij het vergelijken van klamboes? Op die vragen ga je in dit artikel een antwoord vinden!

Top 3 beste klamboe voor vakantie

Ben je de spullen voor jouw komende vakantie aan het verzamelen? Om meerdere redenen is het aan te raden om een klamboe in jouw tas of koffer te stoppen. Waarom? Omdat een klamboe je perfect beschermd tegen insecten. Dit is niet alleen bevorderlijk voor jouw nachtrust, maar verkleint ook de kans op vervelende ziekten. Hieronder kun je in ieder geval vinden wat volgens ons de beste klamboe van dit moment is.

1. Deryan Bedtent klamboe (1 persoons)

Slaap jij tijdens jouw vakantie graag in een tent? Of verblijf je graag in een hotelkamer of in jouw caravan? In alle gevallen komt deze klamboe van het merk Deyran prima van pas. In onze ogen is dit de beste klamboe die je op dit moment kunt kopen.

Voor elk bed toepasbaar

Onder meer de veelzijdigheid van deze klamboe is onwijs handig. Je kunt de klamboe aan jouw bed vastmaken, waarna je direct van de gewenste bescherming geniet. Het maakt hierbij echter niet uit in wat voor bed je precies slaapt; met deze klamboe kun je alle kanten op.

Compact op te vouwen

Daarbij is het ook nog een dik pluspunt dat je de klamboe compact op kunt vouwen. Het is hierdoor een prima reisklamboe; in bijvoorbeeld jouw rugtas of in de auto neemt deze klamboe niet al te vele ruimte in beslag. Al met al een prima, veelzijdige en betaalbare klamboe. Een klamboe waar je bovendien jarenlang van gaat genieten, aangezien de kwaliteit ook dik in orde is.

Voordelen:

 • Vervaardigd van zeer licht doch hoogwaardig mesh
 • Makkelijk in- en uit te klappen
 • Makkelijk op te zetten dankzij de bed tentstokken
 • Biedt een perfecte bescherming
 • Maar liefst 200 bij 90 centimeter groot
klamboe 1 persoons

2. TravelMore klamboe (2 persoons) 

Ben je op zoek naar een tweepersoons klamboe? Wil je deze klamboe mogelijk ook nog in jouw woning gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor deze klamboe van het merk TravelMore. Dit ronde muskietennet biedt meerdere voordelen met zich mee én is bijzonder populair gebleken in de afgelopen jaren.

Met handige opbergetui

Deze klamboe is geschikt voor een tweepersoonsbed, heeft extra verstevigde randen en wordt inclusief een handig opbergetui geleverd. Dankzij dit opbergetui kun je deze beste klamboe moeiteloos mee op reis nemen. Als je de klamboe bij jouw bed in huis wilt gebruiken, is dat ook mogelijk. 

Makkelijk ophangsysteem

Ook het ophangen van deze klamboe gaat overigens erg makkelijk. Deze grote klamboe heeft namelijk een handig ophangmechanisme, waardoor de klamboe ook lange tijd erg stevig blijft hangen. Al met al is dit een grote klamboe waar je veel kanten mee op kunt. Bovenal is het ook een klamboe die jou prima beschermd tegen muggen en overige insecten.

Voordelen:

 • Erg groot uitgevoerd
 • 256 gaatjes per 5 vierkante centimeter
 • Makkelijk op te hangen
 • Extra verstevigd aan de randen
 • Ideaal voor thuis én voor op reis
klamboe 2 persoons

3. RVRY klamboetent (1 persoons)

Deze lijst met beste klamboes sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze hoogwaardige klamboe van het merk RVRY. Naar onze mening heeft dit merk echt subliem werk afgeleverd met deze klamboe. De klamboe is namelijk onwijs handig voor in een tent, is van de gewenste kwaliteit en is ook nog groot uitgevoerd.

Veel ruimte

De afmetingen van deze klamboe zijn 180 bij 200 centimeter. Het is dus net geen vierkante klamboe, maar het is wel een klamboe waar je jezelf perfect mee kunt beschermen. De dichtheid van de klamboe is bijvoorbeeld ook perfect, waardoor insecten (muggen) geen toegang tot de ruimte ín de klamboe hebben. Jij ligt dus op een heerlijke manier te slapen onder deze klamboe.

Met opbergzak voor reizen

Ook is het super dat je bij aanschaf direct een opbergzak meegeleverd krijgt. Met dank aan deze opbergzak kun je de klamboe moeiteloos mee op reis nemen; ideaal voor als je de klamboe in jouw tent wilt gebruiken. 

Voordelen:

 • Inclusief handige opbergzak
 • Vrij groot uitgevoerd; 180 bij 200 centimeter
 • Makkelijk op te zetten
 • Na gebruik ook makkelijk te reinigen
klamboe tent

Aandachtspunten bij een klamboe kopen

Ben je van plan om een klamboe te kopen? Dan is het goed om te weten dat je uit veel verschillende varianten kunt kiezen. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, is het daarom van belang om te bepalen hóe je de klamboe precies wilt gebruiken.

Waarvoor ga je hem gebruiken?

Wil je de klamboe uitsluitend in jouw tent gebruiken? Of wil je de klamboe ook op andere plekken gaan gebruiken? De keus is volledig aan jou. Let daarbij ook goed op de vorm van de klamboe, op de afmetingen van de klamboe en op de opbergmogelijkheden van de klamboe. Sommige klamboes kun je makkelijk opvouwen, waardoor je deze in een speciale tas makkelijk mee naar de camping kunt nemen.

Wat zijn de bevestigingsmogelijkheden?

Ook moet je goed kijken naar de bevestigingsmogelijkheden van de klamboe of het muggennet. Kun je de klamboe ergens aan vastmaken? Of moet je de klamboe bijvoorbeeld ergens aan ophangen? Er bestaan meerdere bevestigingsmogelijkheden; probeer dus voor jezelf te bepalen wat jou het meest prettig lijkt.

Tot slot: kijk goed naar het prijskaartje van de beste klamboe. In onze ogen is het echter verstandig om te investeren in een goede klamboe. Op termijn geniet je namelijk van alleen maar voordelen met de beste klamboe!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>