Beste fietszadel voor je e-bike? Top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Leg je met veel plezier grote afstanden op je e-bike af? Met dank aan de elektrische aandrijving fiets je moeiteloos groter afstanden. Merk je echter op dat je – tijdens deze fietstochten – niet van het gewenste comfort geniet? Dan is het advies om eens naar een ander fietszadel voor op je e-bike te kijken. 

De ervaring leert het volgende: Niet alle e-bikes worden met de beste zadels afgeleverd. Wij adviseren je daarom om op zoek te gaan naar het beste fietszadel voor op jouw e-bike. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij reeds veel zadels uit mogen proberen. 

Op basis daarvan weten wij precies wat een goed zadel voor je elektrische fiets is. En we weten zelfs wat het beste zadel voor je elektrische fiets is. Daar informeren we je hieronder graag uitgebreid over.

Top 3 beste fietszadels voor e-bikes

Wil je op je e-bike graag van meer comfort genieten? Dan is het aan te raden om in een goed zadel voor op je e-bike te investeren. Wat ons betreft kies je daarbij het beste voor één van onderstaande fietszadels. Deze fietszadels hebben in onze test het predicaat ‘beste fietszadel voor een e-bike’ verkregen. 

1. Deso all in one

Als je echt voor comfort wilt gaan, kun je het beste voor een gelzadel kiezen. In onze ogen is dit Deso fietszadel het beste gelzadel. En daarmee ook het beste gelzadel voor op een elektrische fiets.

Geen zadelpijn

Met dit zadel ga je op je e-bike van heel veel comfort genieten. Dit komt door de gel, maar ook door de vormgeving. Je zitvlak zit heerlijk op dit zadel, waarbij alle drukpunten ontlast worden. Met dit zadel is de kans op zadelpijn dan ook bijzonder klein.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Ook is het ideaal dat dit zadel een anti-schok mechanisme heeft. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de oneffenheden door het zadel opgevangen worden. Je stuitert hierdoor een stuk minder op je fiets; je lichaam wordt als het ware ontlast. Dát komt het comfort op je e-bike absoluut ten goede. Bovendien betaal je niet de hoofdprijs voor dit fietszadel! Al met al is dit volgens ons het beste fietszadel voor je e-bike.

Voordelen:

 • Ergonomisch en comfortabel design
 • Voor dames en voor heren geschikt
 • Erg comfortabel dankzij de gel
 • Gratis waterdichte regenhoes & montagestrop
 • Inclusief anti-schok mechanisme 
beste zadel elektrische fiets

2. Selle SMP Tour E-Bike

Vind je het niet erg om iets meer geld aan het beste fietszadel voor een e-bike uit te geven? Dan kun je het beste kijken naar dit zadel van Selle. Dit populaire merk heeft met dit zadel een geweldig zadel voor een e-bike ontworpen.

Comfortabel en ademend

Dit zadel zit onwijs comfortabel. Dit is te danken aan de vorm van het zadel, aan de afmetingen van het zadel en aan het ‘gat’ in het zadel. Met dank aan deze kenmerken zit je zacht, zit je comfortabel en hoef je niet bang te zijn voor zweetvorming bij je achterwerk.

Hoge kwaliteit

Wij zijn ook van mening dat de kwaliteit van dit fietszadel dik in orde is. Iets dat puur te maken heeft met het merk Selle; dit merk levert simpelweg geweldige fietszadels af. Voor dit zadel betaal je dus iets meer geld, maar wij zijn desondanks erg enthousiast over dit beste fietszadel voor je e-bike.

Voordelen:

 • Zit zacht en comfortabel
 • Inclusief ventilatiekanaal
 • Met een lange vorm van de zadelrug voor ultieme zithouding
 • Hoge kwaliteit
 • Speciaal voor een e-bike ontwikkeld 
goed zadel elektrische fiets

3. Contec City/Tour (dames)

Ben je als vrouw zijnde op zoek naar het beste fietszadel voor je e-bike? Dan raden wij graag dit zadel van Contec aan. Dit zadel is speciaal voor vrouwen ontwikkeld en brengt daardoor unieke voordelen met zich mee.

Tegen zadelpijn

Zo is het een feit dat je met dit zadel zadelpijn voorkomt. Iets wat vooral te danken is aan de uitsparing in het midden. De algehele vorm van het zadel én het materiaalgebruik zorgen bovendien voor een onwijs comfortabele zit.

Waterdicht

Bovendien is dit fietszadel volledig waterdicht. Spreekt de zwarte kleur je niet helemaal aan? Dan is het ook nog mogelijk om dit fietszadel in een andere kleur te bestellen. Dit fietszadel is overigens ook voor heren verkrijgbaar.

Voordelen:

 • Speciaal voor dames ontwikkeld
 • Neemt zadelpijn volledig weg
 • Zit super comfortabel
 • Is volledig waterdicht
fietszadel e-bike kopen

Aandachtspunten bij een fietszadel voor je e-bike kopen

Is het voor jou tijd om het beste fietszadel voor je e-bike uit te kiezen? Let dan goed op onderstaande criteria voor dit product

Materiaal van het zadel: in onze ogen is het wenselijk dat het zadel met gel gevuld is.

Vormgeving van het zadel: de vormgeving van het zadel moet voor het gewenste comfort zorgen.

Kwaliteit van het zadel: kies altijd voor een fietszadel van een A-merk. De beste merken weten simpelweg de beste kwaliteit te leveren voor dit soort fietsen.

Prijskaartje van het zadel: stel voor jezelf een maximum budget vast. Binnen dit budget kun je op zoek gaan naar het beste fietszadel voor je e-bike. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>