Beste fietsstoeltje achter? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Je aan de verkeersregels houden, je hand uitsteken en je verlichting altijd aan hebben. Dit zijn enkele basisregels waarmee je veilig op jouw fiets van A naar B kunt fietsen. Maar, hoe doe je dit nou als je ook nog een kind op jouw fiets mee wilt nemen? Dan doe je er verstandig aan om voor een goed fietsstoeltje te kiezen. 

Met een goed fietsstoeltje bied je jouw kind een veilige en aangename plek. Maar, voor welk fietsstoeltje kun je dan het beste kiezen? In eerste instantie moet je een keuze maken tussen het beste fietsstoeltje achter of het beste fietsstoeltje voorop. Gaat jouw voorkeur uit naar het beste achterzitje op een fiets? Dan ben je in dít artikel aan het juiste adres. 

In dit artikel bespreken wij namelijk wat de beste fietsstoeltjes voor achterop een fiets zijn. Neem onze korte reviews door en schaf het beste fietsstoeltje achter direct aan.

Top 3 beste fietsstoeltjes achter

Is het aan te raden om voor het beste fietszitje achter te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Jouw kind zit achterop veilig, zit aangenaam en kan jou ook nog lekker beetpakken. Om van deze voordelen te kunnen genieten, is het wel zaak om voor een écht goed fietsstoeltje achter te kiezen. Kies daarom voor één van de onderstaande varianten! 

1. Bobike One Maxi 

Het beste fietsstoeltje achter is volgens ons dit stoeltje van Bobike. Dit stoeltje is al jarenlang een verkoopknaller en dat is niet geheel zonder reden. Nee, dit fietsstoeltje voldoet eigenlijk aan alle wensen van moeders en vaders. 

Veilig en comfortabel

Zo zit dit fietsstoeltje onwijs aangenaam voor jouw kind. Iets wat te danken is aan de gebruikte materialen, maar ook aan de algehele vormgeving. Zo kan jouw kind zijn/haar voetjes fijn en veilig op de voetenhouders plaatsen. Dit brengt nóg een voordeel met zich mee; jouw kind zit erg stabiel op de fiets.

Stevige bevestiging

De stabiliteit is ook te danken aan de bevestiging van dit achterzitje. Je kunt dit achterzitje namelijk op een stevige manier aan jouw bagagedrager bevestigen. Jouw kind zit hierdoor stevig en stabiel. Jij weet bovendien hierdoor altijd het gewenste evenwicht te behouden.

Voor kinderen van 7-22 kg

Verder is dit fietsstoeltje ook voor veel kinderen geschikt. Weegt jouw kind tussen de 7 en 22 kilogram? Dan kun je jouw kind veilig op dit beste fietsstoeltje achter vervoeren. Al met al een geweldig fietsstoeltje; een stoeltje dat ook nog eens in 13 verschillende kleuren verkrijgbaar is!  

Voordelen:

 • Makkelijk te bevestigen op de bagagedrager
 • Veilig, stabiel en stevig
 • Handig design met onder andere voetenhouders voor jouw kind
 • In 13 verschillende kleuren verkrijgbaar
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding 
beste achterzitje fiets

2. Qibbel 6+ Junior

Is jouw kind al iets ouder? En voldoet het hierboven besproken fietsstoeltje daarom niet meer aan jouw wensen? Dan kun je het beste voor dit beste fietsstoeltje achter van het merk Qibbel kiezen. Dit fietsstoeltje is geschikt voor kinderen die tussen de 22 en 35 kilogram wegen. 

Uniek design

Zoals je op de foto kunt zien, heeft dit stoeltje een uniek design. Het stoeltje bestaat eigenlijk alleen maar uit het zitvlak en de rugleuning. Met dank aan dit simplistische design weegt dit stoeltje niet al te veel én kun je ‘m makkelijk bevestigen. Ook jouw kind komt niks tekort; het stoeltje zit aangenaam en biedt de gewenste stabiliteit.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

De veiligheid is ook nog te danken aan de gordel. Deze gordel doe je om de middel van jouw kind heen, waardoor jouw kind te allen tijde veilig op de fiets zit. En dit alles voor een relatief gunstig prijskaartje! Naar welke van de 7 kleuren gaat jouw voorkeur uit?

Voordelen:

 • Simplistisch doch handig design
 • Inclusief rugleuning en gordel
 • Makkelijk te bevestigen op de bagagedrager
 • Geschikt voor kinderen tussen de 22 en 35 kilogram
 • In 7 kleuren verkrijgbaar 
beste fietszitje achter

3. Polisport Groovy CFS

Tot slot kunnen wij ook dit beste fietsstoeltje achter van Polisport aanraden. Dit stoeltje valt op door de stevigheid, door de veiligheid en door het prijskaartje. Ten opzichte van de twee andere varianten is deze variant namelijk nóg voordeliger.

Erg stabiel

Eigenlijk biedt dit fietsstoeltje alles waar je naar op zoek bent. Je bevestigt het stoeltje makkelijk op jouw bagagedrager, waarna jouw kind van de gewenste stabiliteit geniet. Ook is dit stoeltje erg comfortabel, onder meer dankzij de voetenhouders. Bijkomend voordeel is dat dit stoeltje over tal van veiligheidsfeatures beschikt; jouw kind zit dus stevig, stabiel én veilig.

9-22kg

Overigens is dit stoeltje ook voor veel kinderen geschikt. Als jouw kind tussen de 9 en 22 kilogram weegt, kun je met een gerust hart dit fietsstoeltje gebruiken. Je hoeft alleen nog maar een keuze te maken tussen de vier kleuren.

Voordelen:

 • Stevig, stabiel en veilig
 • Makkelijk te bevestigen op de bagagedrager
 • Geschikt voor kinderen tussen de 9 en 22 kilogram
 • In vier kleuren verkrijgbaar
 • Erg gunstig geprijsd 
fietsstoeltje achter kopen

Aandachtspunten bij een fietsstoeltje achter kopen

Wil jij het beste fietsstoeltje voor achterop kopen? Zorg er dan voor dat je heel kritisch naar het aanbod kijkt. Wat ons betreft let je voor dit handige hulpstuk het beste op de volgende facetten: 

Design: heeft het fietsstoeltje bijvoorbeeld een rugleuning, voetenhouders en armleuningen? Kijk hierbij overigens ook goed naar de kleur van het stoeltje.

Manier van bevestigen: uiteraard is het wenselijk dat je een fietsstoeltje zo makkelijk mogelijk kunt bevestigen.

Draaggewicht: stem het draaggewicht van het stoeltje af op het gewicht van jouw kind.

Prijs-kwaliteitsverhouding: kijk uiteraard ook goed naar het prijskaartje én de kwaliteit. Op dit vlak raden wij je aan om altijd voor een fietsstoeltje van een A-merk te gaan!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>