5 Tips voor als je met kinderen op campervakantie gaat

Door Piet Hein

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Als je vraag is: Kun je in een camper met kinderen op campervakantie? Dan is mijn antwoord voluit: Ja! Het is ons al meerdere keren heel goed bevallen. Hierbij enkele tips voor als je met kinderen op campervakantie gaat. 

Slapen in een camper met kinderen?

Het is heerlijk als de kinderen een eigen slaapplek hebben in de camper. Probeer dit dan ook altijd te realiseren en niet dat ze bij jou in bed slapen. Vooral een alkoof is een slaapplek waar zij erg van kunnen genieten, zowel tijdens het slapen als tijdens het spelen. 

Tijdens de reis

Het grote voordeel van een camper is dat de kids lekker aan tafel kunnen zitten tijdens de reis. Daar vermaken ze zich vaak prima met wat speelgoed of een boekje. Natuurlijk moeten ze wel vast zitten, maar een beetje bewegingsvrijheid van de bovenste gordel is geen probleem. 

5 Tips om je campervakantie met kinderen leuk te houden

  1. Het is belangrijk dat de juiste gordels in de camper zitten om de kinderstoelen mee vast te zetten.
  2. Zorg er voor dat tijdens het rijden er geen grote spullen rond slingeren, dit kan erg gevaarlijk zijn bij een noodstop of in scherpe bochten.
  3. Maak voldoende tussenstops. Zo blijven de kinderen het leuk vinden en kunnen ze regelmatig even hun energie kwijt.
  4. Verder zijn de zitplaatsen achterin de camper vaak zo gemaakt dat je wat meer rechtop zit als in een personenauto. Hierdoor staan kinderzitjes wat minder ver achterover gekanteld.
  5. Als de kinderen dan tijdens de reis in slaap vallen, kan het zijn dat hun hoofd te ver naar voren buigt. Dit kun je voorkomen door een extra kussen of opgerolde handdoek aan de voorkant onder het kinderzitje te plaatsen voordat je hem vastmaakt met de gordel.

Bonustip bij heupgordels

Nog een bonustip; Mocht je een (oudere) camper hebben met enkel heupgordels op de achterbanken of de banken van de treinzit, dan is het lastig om daar een kinderstoel in vast te maken. Dit zijn echter wel wettelijk toegestane zitplaatsen, maar dan zit alleen de onderkant van de kinderstoel vast waardoor deze alsnog naar voren kan kantelen. Een kinderstoel is er gewoonweg niet voor gemaakt om hem met een heupgordel te bevestigen. 

De voorstoelen in de cabine hebben meestal wél driepuntsgordels, dus daar zou je het kinderzitje kunnen plaatsen. Mocht dit echt een probleem zijn, neem dan een paar stevige spanbanden mee en snoer het kinderzitje naast de heupgordel extra goed vast aan de bank. Bij een ongeluk gaat het erom dat je kind uit de kinderstoel kan komen, de kinderstoel hoeft daarvoor niet los te kunnen. 

Zie dit echter wel als een laatste redmiddel en natuurlijk volledig op eigen risico.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>