Camper huren in Canada? Ontdek belangrijke tips en kosten

Door Piet Hein

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Zit je er over te denken om een camper te gaan huren in Canada? Voor veel mensen is dit een droomreis waar ze beste een tijdje voor hebben gespaard. Maar als het dan zo ver is om concrete plannen te maken komt het moeilijkste; de camperreis ook echt gaan regelen. 

Want hoe weet je wat een betrouwbaar camperverhuurbedrijf in Canada is? En op hoeveel moet je rekenen qua camperhuur? Zijn er nog zaken waar je op moet letten tijdens het reserveren van een camper? Wat moet ervoor geregeld worden?

Geen wonder dat je met zoveel vragen zit, een mobilhome huren in Canada is best ingewikkeld. Daarom in dit artikel veel tips hierover waaronder ook de kosten van het huren van een camper in  Canada. Mocht je alsnog vragen hebben stel deze dan gerust helemaal onderaan dit artikel.

Is een camperreis in Canada geschikt voor jou?

Een camperreis in Canada is niet voor iedereen geschikt. Zo simpel is het nou eenmaal en ik ga hier ook geen doekjes om winden. Je moet je realiseren dat je voor langere tijd in een beperkte ruimte gaat leven waar je je niet zomaar even kan afzonderen van de rest (mocht je met meer personen gaan).

Ook een grote camper is geen vakantiewoning of een hotelkamer. Je blijft elkaar horen en eigenlijk is een camper gewoon luxe kamperen. Verder zit je altijd met de camper opgescheept, dat is even wennen. Ga je langs de supermarkt, dan moet je dat logge ding wel ergens parkeren. En meestal is het dan verstandig als er één iemand op de camper blijft passen aangezien je hele hebben en houden er in zit. 

Ook moet je er van houden om op een camping te staan. Gebruik te maken van gezamenlijke wc’s en douches. Koken op een klein gasfornuis. Afwassen in openbare gebouwen op de camping. 

Als je nog steeds enthousiast bent

Ben je nog steeds enthousiast om een camperreis in Canada te gaan maken? Lees dan vooral verder. 

Want uiteraard zitten er veel meer voor- dan nadelen aan zo’n reis. Het is alleen aan jou hoe zwaar je die vindt wegen. 

Zo heb je natuurlijk altijd je vakantiehuisje bij je. Als je op een camping of andere overnachtingsplek aankomt, ben je ook direct geïnstalleerd. Het enige wat je hoeft te doen is de luifel uit te draaien en een tafel met stoelen buiten te zetten.

Daar komt bij dat een camper in Canada de ideale reisgenoot is. Je kunt er lange afstanden mee overbruggen en ondertussen overal tussenstops maken waar je maar wilt. En die tussenstops zijn altijd mooi omdat de natuur zo fascinerend is. Echt een belevenis op zich. 

Je eerste camperreis in Canada

Ga je voor het eerst een camperreis in Canada maken? Dan zijn er een aantal basis-tips waar je rekening mee kunt houden. Zodat je beter voorbereid je reis kunt plannen en weet wat je kan verwachten.

 • Zelf een camperreis in Canada plannen is behoorlijk ingewikkeld
 • Een gespecialiseerd NL reisbureau kan je geld besparen (en teleurstelling)
 • Vraag altijd een offerte aan voor een kostenindicatie (gratis)
 • Een grote Canadese camper rijdt makkelijker dan je denkt
 • De wegen en campings zijn daar veel ruimer aangelegd
 • Probeer niet op alles te besparen, het is immers een levenservaring
 • Hoe eerder je boekt (vlucht/camper/campings), hoe meer korting je kan krijgen 

Als je wilt besparen op je camperreis in Canada, probeer dan het hoogseizoen te omzeilen. Op die manier kan je grote besparingen doen. En vaak is het zo dat hoe langer je reis is, hoe goedkoper het naar verhouding wordt. 

Het zou jammer zijn als je bespaard door een kleine camper te huren en achteraf spijt krijgt dat je wekenlang in een te krappe ruimte hebt moeten leven. Of dat je bespaard op uitstapjes die alleen in Canada te doen zijn en een geweldige ervaring zijn.

camperhuur canada

Zo'n grote camper rijdt makkelijker dan je verwacht

Tips bij het reserveren van een camper

Voor elk budget kan je wel een camper huren in Canada. Maar als je bij de verschillende aanbieders van camperhuur kijkt, dan kan het je nog wel eens gaan duizelen. Zo kan je per verhuurder verschillende benamingen voor campers vinden. Vaak heeft dit te maken met de grootte van het voertuig.  

De meeste verhuurders in Canada bieden campers aan die hooguit een paar jaar oud zijn. Dit zijn hele comfortabele en luxe campers. Maar er zijn ook Canadese verhuurders die oudere campers verhuren en die dan goedkoper zijn om te huren. 

Je zou de huurcampers in de volgende categorieën kunnen onderverdelen:

 • Buscampers (6-7 m lang, 2-3 pers.)
 • Truck camper (pick up met camperunit achterop, 2-3 pers.)
 • Motorhome small (6-7 m lang)
 • Motorhome medium (7-8 m lang)
 • Motorhome large (8,5 m lang)
 • Motorhome extra large (tot 10 m lang)
 • Touringcar camper (tot 11 m lang) 

Overigens kan je in elk type camper gewoon met je B-rijbewijs rijden. 

Voor de meeste types geldt dat je kan kiezen met of zonder slide out voor extra ruimte in de camper tijdens het kamperen. Dit is een gedeelte wat uitschuifbaar is. 

Waar je verder om moet denken tijdens het reserveren is dat de lengte van de camper wordt genoemd in de naam ervan. Zo heb je bijvoorbeeld C19 en C35. Omdat ze in Canada werken met feet (1 foot is ongeveer 30 cm), moet je even rekenen. Bij een C35 is dat dus 35 x 0,30 = zo’n 10,5 meter. 

Wees verder niet verbaast als je gehuurde camper wat afwijkt van het plaatje op de website van de verhuurder. Je kan namelijk alleen het type camper reserveren en geen specifieke camper. Soms krijg je dus net even een ander interieur of net even een nieuwer of ouder bouwjaar. 

Meestal moet je apart boeken voor een camperinventaris en ook voor een persoonlijke inventaris. Bij camperinventaris moet je denken aan bestek, potten en pannen, bekers, borden etc. Alles om te kunnen koken, eten en drinken. Bij een persoonlijke inventaris kan je denken aan beddengoed, handdoeken en theedoeken. 

Een kleine camper huren in Canada

Sommige mensen denken dat je alleen maar grote camper kan huren, maar je kan dus ook prima een kleine camper huren in Canada. Dit kan een camperbus zijn of een Motorhome maatje ‘small’. Let er bij het huren van een kleine camper wel op dat het kan voorkomen dat er alleen in de cabine een airco aanwezig is. 

Als je dan aan het kamperen bent en op een camping staat waar het erg warm is, dan kan deze airco niet aan. Daarvoor heb je een tweede airco (dak airco) nodig voor de leefruimte.

Een kleine camper huren in Canada heeft natuurlijk wel als voordeel dat het brandstofverbruik lager is en dat je wendbaarder bent met in en uitparkeren. Vooral als je nog wel eens een stadje i gaat kan dit handiger zijn. 

Een 6 persoons camper huren in Canada

Mocht je met een grotere groep of familie gaan dan kan je ook een 6 persoons camper huren in Canada. Maar ook dan hoef je niet direct voor de grootste camper te kiezen. Het is namelijk niet zo dat hoe groter de camper, hoe meer slaapplaatsen. 

Uiteraard zijn de kleinste campers dan geen optie, want je wilt wel dat iedereen in ieder geval een veilige zitplaats heeft. Er moeten dus wel voor 6 personen gordels in de camper aanwezig zijn. 

Beste Camper Reisorganisatie Canada

Zelf een camperreis in Canada plannen kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hoe verder je van huis gaat, hoe lastiger het wordt. Gelukkig kan je dit uitbesteden aan Travelhome, de specialist in camperreizen. 

Je kan via hen niet alleen een camper in Canada huren, ze bieden ook georganiseerde en camperreizen op maat aan.

Travelhome is onderdeel van de ANWB en bestaat 35+ jaar

Kosten van camper huren in Canada

Een belangrijke vraag die vaak voorbij komt als mensen door dit mooie land willen reizen. Wat kost een camper huren in Canada? Is het zoveel duurder als bijvoorbeeld in Nederland? Aan welke bedragen moet ik denken? Hoe zijn de brandstofprijzen? Moet ik een klein camper busje huren om het betaalbaar te houden of kan ik voor een grote Amerikaan gaan met slide outs? 

Hieronder gaan we deze kosten voor het huren van een camper in Canada verder uitpluizen. Uiteraard is de camperhuur maar een onderdeel van een camperreis door dit land. Wellicht kan je dus wel goedkoper uit zijn door zelf een camper te regelen, maar wordt de totale prijs van de reis hoger doordat je geen combinatie korting kan krijgen met bijvoorbeeld vluchten, hotelovernachtingen en excursies. 

Mocht je er dus voor willen kiezen om zelf de camperhuur te regelen, vraag dan ook altijd nog een offerte voor een totale reis door Canada bij een goed reisbureau dat gespecialiseerd is in camperreizen. 

Prijzen van een camper huren in Canada 

Uiteraard is het lastig om zomaar een gemiddeld bedrag te noemen voor het huren van een Canadese camper. De prijzen hangen namelijk af van het model camper (hoe groter, hoe duurder) en het seizoen waar je in wilt huren. Denk aan een paar tientjes per dag tot 300 euro per dag. 

Verder heb je te maken met vaste tarieven en flextarieven en kan je ook nog kijken naar bepaalde aanbiedingen. Voor als je echt goedkoop een camper wilt huren in Canada. 

En om het nog ingewikkelder te maken heb je ook nog te maken met de wisselkoersen van de euro en de Canadese dollar die fluctueren. Afhankelijk van je wensen kan het ook nog voordeliger zijn om net over de grens in Amerika een camper te huren. In dat geval moet je de camper vaak ook weer in Amerika afleveren, dus dat moet qua rondreis wel net uit komen dan.

camper huren canada kosten

Een campervakantie in Canada is niet goedkoop, wel een geweldige ervaring

Vaste tarieven

Je kan een camper in Canada huren tegen vaste en flexibele tarieven. Als het gaat om vaste tarieven dan heb je een vaste prijs per dag die tijdens een bepaalde periode geldt. Bijvoorbeeld 50 EUR per dag in januari tot en met mei, en in juni 78 EUR per dag. Huur je een paar weken in mei en een periode in juni dan betaal je de tarieven die in de betreffende maanden gelden. Je weet dan precies waar je aan toe bent. 

Flextarieven

Bepaalde verhuurders werken met vaste tarieven terwijl anderen met flextarieven werken. Deze zijn in die zin flexibel dat ze afhankelijk zijn van de drukte in die week. De prijzen van huurcampers worden dus afgestemd op de vraag naar de campers. Als je vroeg boekt is er nog niet veel vraag en zijn de prijzen dus laag. Boek je laat dan zijn er al veel campers bezet en betaal je de hoofdprijs. 

Vroeg boeken betekent hier toch minimaal 6 maanden van tevoren boeken. Het verschil kan oplopen tot wel 60%. Op die manier kan je goedkoop een camper huren in Canada, met name als je lang een camper wilt huren.

Goedkoop camper huren in Canada

Soms komt het voor dat verhuurders bepaalde type campers extra goedkoop aanbieden. Bijvoorbeeld omdat ze zien dat deze campers minder gereserveerd zijn dan normaal voor een bepaalde periode. Als je goedkoop een camper wilt huren in Canada is dit de ultieme kans. 

Het lastige is wel dat je daarvoor telkens alle websites van verhuurders in de gaten moet houden. Dit kan je ook laten doen door een reisbureau. Ze denken vaak graag met je mee en sturen je dan een mailtje als ze een leuke aanbieding zien die bij jouw wensen en situatie past. 

Hetzelfde geldt voor langere huurperiodes. Hoe langer je huurt, hoe goedkoper je een camper kan huren. Reisbureaus weten meestal precies hoe ze dit het beste voor je kunnen aanpakken aangezien ze veel contact hebben met de verhuurders in Canada.

Kosten all-in camperreizen Canada

Hieronder kan je enkele voorbeelden vinden van all-in reizen camperreizen naar Canada. All-in betekent in dit geval inclusief retourvlucht, camperhuur en benodigde hotelovernachtingen. Soms is het ook inclusief boekingen can campings.

 •  Vanuit Toronto, 17 dagen, 4 personen: vanaf €1240 p.p.
 • Vanuit Calgary, 22 dagen, 4 personen: vanaf €1800 p.p.
 • Vanuit Vancouver, 23 dagen, 4 personen: vanaf €1890 p.p.
 • Vanuit Montreal, 21 dagen, 4 personen: vanaf €1590 p.p.

Hou er rekening mee dat het een indicatie is, het gaat er om dat je een beeld kan krijgen van prijzen en wat er mogelijk is. Voor exacte prijzen ben je altijd afhankelijk van het seizoen, hoeveel luxe je wilt, met hoeveel personen je gaat, etc.

Beste Camper Reisorganisatie Canada

Zelf een camperreis in Canada plannen kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hoe verder je van huis gaat, hoe lastiger het wordt. Gelukkig kan je dit uitbesteden aan Travelhome, de specialist in camperreizen. 

Je kan via hen niet alleen een camper in Canada huren, ze bieden ook georganiseerde en camperreizen op maat aan.

Travelhome is onderdeel van de ANWB en bestaat 35+ jaar

Welk rijbewijs heb je in Canada nodig?

Als je een camper gaat huren in Canada kan dat met je normale Nederlandse B-rijbewijs. Wel is het handig om een internationaal rijbewijs aan te vragen, deze kan je gewoon bij de ANWB halen en kost slechts een paar tientjes. 

Het is niet verplicht, maar als je dan staande wordt gehouden in Canada kan je die (samen met je Nederlandse rijbewijs) overhandigen. De ambtenaar kan dan direct zien en herkennen of je rijbewijs geldig is. Het internationale rijbewijs is 1 jaar geldig. 

Overigens zijn ook de grote motorhomes gewoon met je B-rijbewijs te besturen. Je hebt niet zoals in Nederland daar een groot rijbewijs voor nodig. Hou er wel rekening mee dat je minimaal 21 jaar moet zijn om een camper te mogen huren. 

Er zijn daarnaast camperverhuurders die tussen de 21 en 24 jaar een toeslag in rekening brengen.

Moet je voor Canadese campings reserveren?

Eigenlijk werkt het in Canada net zoals in Nederland qua reserveringen. In het hoogseizoen (juli en augustus) is het daar nou eenmaal veel drukker dan erbuiten. Wil je in die maanden op een camping in een nationaal park staan dan zul je echt vooraf moeten reserveren. 

Wil je meer vrijheid en minder (ver) van te voren plannen, zorg dan dat je of een dag van tevoren reserveert of vroeg op de dag bij de camping aankomt. Uiteraard bestaat er dan altijd de kans dat er geen plek meer is. 

Vrij kamperen of wildkamperen

De officiële regel over wIldkamperen in Canada is dat het overal mag waar het niet verboden is. Dat klinkt misschien wat flauw, want er zijn best veel plekken waar het verboden is. Toch is het wel duidelijk, want als het niet mag, dan moet dit worden aangegeven. 

Dit zijn plekken waar je sowieso niet met de camper mag wildkamperen in Canada:

 • Nationale parken
 • Steden
 • Provinciale parken

Daarbuiten wordt het aangegeven of het niet mag. Verder heb je per provincie ook nog weer regels voor wildkamperen. Zo kan het zijn dat je hiervoor een vergunning aan moet vragen, kan er onderscheid gemaakt worden tussen Canadezen en toeristen en moet je aan specifieke regels houden als je gaat wildkamperen. 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Geen schade aanbrengen aan de natuur
 • Geen kleren wassen in beek of rivier
 • Bepaalde afstand tussen de dichtstbijzijnde bebouwing 
 • Niet te dicht bij water toiletteren
 • Maximale tijd op een plek verkeren
 • Etc.

Mocht je van plan zijn om met de camper in Canada te gaan wildkamperen, laat je dan goed informeren door het reisbureau waar je de camperreis bij boekt. Een specialistisch reisbureau kan je dit haarfijn uitleggen. 

Voorzieningen op de camping

Er zijn er veel campings in Canada te vinden, het is dan ook een uitgestrekt land met erg veel natuur. Er is een verschil tussen de zogenaamde private campings en de nationale parken. De laatste zijn namelijk van de overheid en deze campgrounds zijn vaak wat goedkoper. Omgerekend moet je denken aan zo’n 20 tot 35 euro per nacht. 

De plekken op de campings in de nationale parken zijn wel ruim, maar de voorzieningen zijn behoorlijk basic. Wifi bijvoorbeeld kan je er nauwelijks vinden. Vaak staat er wel een banke of picknicktafel en een plek om een kampvuur aan te leggen. 

Het is natuurlijk fantastisch dat je midden in de natuur staat en omdat je met een camper reist heb je het goed voor elkaar. Veel luxe zit namelijk in de camper zelf. Helemaal als de camper een paar dagen zelfvoorzienend kan zijn door middel van zonnepanelen, gastanks en watertanks. 

Ga je naar een private camping dan kan je meer luxe verwachten. Vaak worden deze overnachtingsplekken aangeduid als ‘resort’ of ‘RV park’. Dit zijn voorzieningen die je op dit soort campings kan vinden:

 • Wifi
 • Winkel
 • Speeltuin 
 • Zwembad
 • Restaurant
 • Wasmachine

Uiteraard betaal je hier wel een prijs voor. Ten eerste zijn de plekken op zulke campings minder ruim dan in Nationale parken en moet je tot wel het dubbele voor een overnachting betalen. 

Het is maar net wat je voorkeuren zijn, je kunt natuurlijk ook prima afwisselen. 

Beste Camper Reisorganisatie Canada

Zelf een camperreis in Canada plannen kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hoe verder je van huis gaat, hoe lastiger het wordt. Gelukkig kan je dit uitbesteden aan Travelhome, de specialist in camperreizen. 

Je kan via hen niet alleen een camper in Canada huren, ze bieden ook georganiseerde en camperreizen op maat aan.

Travelhome is onderdeel van de ANWB en bestaat 35+ jaar

Hoe rijdt een Canadese camper?

De campers die je in Canada kunt huren zijn groter dan wat we in Europa gewend zijn. Dat komt omdat we hier campers tot 3500 kg met ons B-rijbewijs mogen besturen. Dat wil echter niet zeggen dat je perse met zo’n grote camper door Canada moet gaan rondtrekken. Er zijn ook campers van een ‘normaal formaat’ te huur en ook kan je er buscampers huren. 

Deze campervans zijn vooral bedoeld als low-budget alternatief, meer iets voor backpackers. Vooral als je meerdere weken een camper in Canada wilt huren en geen die-hard kampeerder bent, is het aan te raden voor een groter formaat camper te gaan. 

Deze campers zijn vrijwel allemaal uitgevoerd met een automatische versnellingsbak. Ondanks het formaat van het grote voertuig zorgt dit ervoor dat je al snel aan het rijden in zo’n camper gewend bent. Natuurlijk helpen ook de brede wegen en het vrij rustige verkeer (buiten de steden) hieraan mee. De campers zijn meestal uitgevoerd met heerlijke grote comfortabele zetels dus je voelt je als snel ‘the king of the road’. 

Wat zijn belangrijke verkeersregels in Canada?

In Canada is het zo dat als je in de camper je laat afleiden doordat je andere dingen doet tijdens het rijden, je strafbaar bent. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van de navigatie, maar ook het opdoen van lippenstift, een broodje eten, een sigaret roken of het bedienen van elektronische apparatuur. 

Ze noemen dit ‘distracted driving’ en de boetes voor deze overtreding zijn niet mals. Let op dat je ook geen telefoon vast mag houden of bedienen als je in de file staat of voor een rood licht wacht. 

Wat betreft alcohol mag je vrijwel overal slechts 0,5 promille in je bloed hebben. Als je meer in je bloed hebt bij een aanhouding dan bega je een misdrijf. Daarnaast mag je geen geopend flesje of blikje met alcoholhoudende drank in je camper hebben tijdens het rijden. 

Net als in Nederland rij je aan de rechterkant van de weghelft en moet je links inhalen.

Een opvallende regel is dat je bij een rood licht wel rechtsaf mag slaan - tenzij met borden anders is aangegeven. Overigens moet je wel eerst altijd stoppen voordat je afslaat en ook moet je eerst op de juiste manier voorrang geven aan de overige verkeersdeelnemers, waaronder voetgangers. 

In Canada zijn er veel mensen die door rood rijden, let dus goed op als jij groen licht krijgt, geef niet zomaar gas zonder eerst te kijken. 

Als je met de camper op een helling parkeert is het verplicht om de voorwielen tegen de stoeprand te draaien.

Canadese steden voor camperhuur

Hieronder kan je zien bij welke bedrijven je campers kan huren in west en oost Canada. Dit zijn namelijk de gebieden die door veel Canada-reizigers worden bezocht en waar dus ook de meeste campers worden gehuurd. 

Camper huren in west Canada

Een camper huren in west Canada betekent reizen door een ongelofelijk mooi natuurlandschap met veel uitersten. Denk aan bossen waar de natuur nog de baas is, bergen die zo imposant zijn dat je er stil van wordt en enorme helderblauwe meren. Landschappen en uitzichten om van te dromen. 

West Canada is niet voor niets een van de meest populaire bestemmingen om een camperreis te maken. 

Dat is mede te danken aan de oneindige mogelijkheden als het gaat om excursies, hikes en bezienswaardigheden. Met een helikopter gletsjers bekijken, met een kabelbaan naar de top van immens hoge bergen en kanoën op een van de indrukwekkende meren zijn maar een kleine greep hieruit. 

Ook zijn er grote natuurparken te vinden waar je met je gehuurde camper mag overnachten. Hier kan je wilde dieren spotten zoals de Grizzlyberen en Zwarte beren, Poema's, Elanden, Grijze wolven, Walvissen, IJsberen, Coyotes, Bizons en ga zo maar door. 

Overigens hoef je niet heel actief te zijn om toch van west Canada met je camper te kunnen genieten. De meeste campers die je kan huren zijn rijk uitgerust en behoorlijk luxe. Mocht je dus wat ouder zijn en wellicht minder energie hebben dan is een camperreis niet direct afgeschreven. 

Dit zijn de steden in west Canada waar je een camper kan huren die hieronder worden behandeld:

 • Vancouver
 • Whitehorse
 • Calgary

Camper huren in Vancouver

Een camper huren in Vancouver kan bij verschillende verhuurders. Vancouver is een stad met een kleine 700.000 inwoners. Het is een belangrijke stad als het gaat om de filmindustrie en ook kent het een haven die een van de belangrijkste in de wereld is.

Start je in Vancouver je camperreis door Canada dan kan je er prima een dag voor uittrekken om eerst deze stad te gaan bekijken. Dit is sowieso een goed idee aangezien je toch eerst een overnachting moet maken voordat je in een gehuurde camper mag gaan rijden. 

De stad ligt in het zuidwesten van Canada tegen de grens van Amerika. Mocht je dus ook een deel van de verenigde staten willen gaan bekijken dan is deze stad daar een goed beginpunt voor. 

Bij de volgende camperverhuur bedrijven kan je in Vancouver een camper huren:

Camper huren in Whitehorse

Whitehorse is de hoofdstad van Yukon. Een camper huren in Whitehorse betekent dus dat je direct Yukon kan gaan verkennen zonder dat je eerst nog hele afstanden hoeft te gaan rijden. De stad heeft zo’n 26.000 inwoners en daarom zijn er niet erg veel camperverhuurders gevestigd. Qua weer kan je hier het beste zijn in de zomermaanden van juni tot en met augustus. De gemiddelde temperatuur is dan zo’n 17 graden. 

Whitehorse heeft een eigen vliegveld en om er vanaf Amsterdam te komen ben je een kleine 10 uur onderweg. 

Omdat je toch een dag moet wachten voordat je in je gehuurde camper weg mag rijden is het ee goed idee om wat tijd in Whitehorse door te brengen. Er zijn verschillende musea welke je kan bezoeken en ook ligt er een grote boot aangemeerd die sinds 1966 een historisch monument is. Zeker het bekijken waard. 

Bij de volgende camperverhuur bedrijven kan je in Whitehorse een camper huren:

Beste Camper Reisorganisatie Canada

Zelf een camperreis in Canada plannen kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hoe verder je van huis gaat, hoe lastiger het wordt. Gelukkig kan je dit uitbesteden aan Travelhome, de specialist in camperreizen. 

Je kan via hen niet alleen een camper in Canada huren, ze bieden ook georganiseerde en camperreizen op maat aan.

Travelhome is onderdeel van de ANWB en bestaat 35+ jaar

Camper huren in Calgary

Calgary ligt in het zuidwesten van Canada, zo’n 300 km van de grens met de VS in Alberta. Het ligt zo’n 80 km van de Rocky Mountains en heeft zo'n 1,4 miljoen inwoners. Het is daarmee de derde grootste stad van Canada en wat het zo boeiend maakt is dat het multicultureel is. 

Je kunt er heerlijk cultuur snuiven van onder andere de indianen die er eeuwen geleden woonden. Je vindt er goede restaurants, speciaalzaken en parken. Een stad waar je je de eerste dag van je campervakantie in Canada prima kan vermaken. 

Bij de volgende camperverhuur bedrijven kan je in Calgary een camper huren:

Camper huren in oost Canada

Als je een camper gaat huren in oost Canada dan gaat het met name om de steden die daar gelegen zijn. De natuur is er ook fantastisch, maar toch minder prominent aanwezig. Als je vooral voor de natuur gaat kan je beter een camper huren in west Canada. 

Oost canada is een mix van Franse en Engelse invloeden. Je ziet het al op de websites van camperverhuurders die vooral in het Frans zijn vertaalt (gelukkig kan je vaak ook naar het Engels overschakelen). Maar denk ook aan Franse bistro’s in de steden en Engelse dubbeldekkers. 

Ook al mag je niet wildkamperen in oost Canada, er zijn genoeg ‘campgrounds’ waar je het idee hebt dat je helemaal opgaat in de natuur. De faciliteiten zijn misschien wat minimaal maar de plekken ruimtelijk en middenin de natuur. 

En natuurlijk hebben de meeste campers alle luxe aan boord die je nodig hebt, dus veel faciliteiten heb je in principe ook niet nodig. 

Hieronder vind je informatie over het huren van een camper in oost Canada in de volgende steden:

 • Toronto
 • Montreal

Laten we er snel induiken om te zien wat deze steden te bieden hebben. 

Camper huren in Toronto

Toronto is een stad in zuidoosten van Canada tegen de grens van Amerika. Het is ook de grootste stad van Canada met zo’n 3 miljoen inwoners. Bij zo’n wereldstad horen natuurlijk ook de diversiteit aan culturen en vermaak. 

Aangezien je toch een dag moet wachten voor je in de huurcamper mag gaan rijden heb je even de tijd om de stad te gaan bezichtigen. Eventueel kan je hier ook nog een extra dag achteraan plakken. 

Denk bijvoorbeeld aan de 553 meter hoge CN Tower waarop je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Compleet met restaurant, bar en uitkijkpunten is het een beleving die je niet mag missen. 

Ook is er de Distillery District. Hier werd vroeger whisky gestookt en deze oude industriële wijk is nu van binnen omgebouwd tot allerlei restaurants en kunstgalerijen. De wijk is autovrij dus je hebt alle rust en ruimte om de wijk te verkennen en overal binnen te lopen. 

Wat tot slot nog leuk is om te noemen is dat Toronto het grootste ondergrondse winkelcentrum ter wereld heeft, namelijk PATH. Deze is maar liefst 28 kilometer lang! Dus ook met minder weer heb je sowieso een leuke dag. 

Bij de volgende camperverhuur bedrijven kan je in Toronto een camper huren:

Camper huren in Montreal

Montreal ligt zo’n 600 km ten oosten van Toronto in de staat Quebec tegen de grens van Amerika. Met ongeveer 1,8 miljoen inwoners is het de tweede grootste stad van Canada. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals meerdere indrukwekkende kerken, musea, natuurparken en een ondergrondse stad. Een wereldstad van niveau dus. 

Bij de volgende camperverhuur bedrijven kan je in Montreal een camper huren:

Conclusie van een camper huren in Canada

Een camper huren in Canada is zeker de moeite waard. Gelukkig zijn er genoeg camperverhuur bedrijven te vinden waar je een camper kan huren. Je kunt ervoor kiezen om een camper te huren in west Canada of in oost Canada. Beide gebieden zijn zeer de moeite waard als het om natuur gaat. 

Hou er wel rekening mee dat als je meer naar Noord Canada gaat zoals de Yukon, de temperatuur in de zomer niet hoger wordt dan zo’n 17 graden. Genoeg warme kleren meenemen dus. Gelukkig zit er in de meeste campers een goede verwarming zodat je het nooit koud hoeft te hebben. 

Tot slot is het goed om te weten dat als je zelf je camperreis naar Canada regelt, dit behoorlijk ingewikkeld kan zijn. Je moet namelijk niet alleen een camper in Canada huren, je moet ook de retourvlucht regelen, overnachtingen, de bezienswaardigheden uitkiezen, een hotel, tussenstops en ga zo maar door. 

Het kan zomaar zijn dat als je dit uitbesteed aan een goed reisbureau dat gespecialiseerd is in camperreizen, je honderden euro’s bespaard. En daarnaast ook nog eens een veel leukere campervakantie in Canada hebt.

Travelhome is zo'n Nederlands reisbureau gespecialiseerd in camperreizen naar Canada. Klik hier om direct hun website en aanbiedingen te bekijken. Ze zijn onderdeel van de ANWB en bestaan al meer dan 35 jaar. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>