Camper huren in Amerika? Ontdek belangrijke tips en kosten

Door Piet Hein

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Wil je graag een camper huren in Amerika maar weet je niet goed waar te beginnen? Dat is niet zo gek, want Amerika is een ontzettend groot land en het is best ingewikkeld om een camperreis naar Amerika te plannen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat je in ieder geval niet wilt is te veel betalen en wat je wel wilt is een camperverhuurder die betrouwbaar is. Uiteindelijk gaat zo’n reis veel geld kosten en dat moet goed besteed worden. 

Daarom vind je in dit artikel een overzicht van de kosten die je van een reis door Amerika met de camper kan verwachten. Daarnaast lees je tips die je nodig zult hebben om je goed voor te bereiden. Tot slot krijg je informatie over de verschillende Amerikaanse steden van waaruit je een camper kan huren.

Is zo'n USA camperreis wel geschikt voor jou?

Klinkt avontuurlijk, met de camper door Amerika toeren. Maar is het echt zo leuk? En is het wel een vakantie die jou ligt? 

Een camper is namelijk een klein vakantiehuis op wielen. Je moet dus wel goed met je reisgenoot of -genoten op kunnen schieten. De keuken is niet groot en je slaapt met meerdere personen in een relatief kleine ruimte. 

Aan de andere kant, de bedden zijn vaak wel goed en Amerikaanse campers kan je ook in XXL formaat krijgen. Daarnaast leef je veel buiten en is er vrijwel altijd een airco aanwezig als het echt te warm wordt. 

Verderop in dit artikel zul je ook Meer lezen over hoe het is om in zo'n Amerikaanse RV te rijden. 

Tot slot, een camperreis naar Amerika is voor heel veel verschillende mensen een prima manier om te reizen: 

 • Voor stellen
 • Voor gezinnen
 • Voor avonturiers
 • Voor jonge mensen
 • Voor oudere mensen
 • Voor kunst en cultuur liefhebbers

En ga zo maar door.  

Er is gewoon veel te doen en te zien, iedereen zal zijn ogen uitkijken. Het is niet voor niets dat er mensen zijn die al voor de zevende of achtste keer een camper huren in Amerika en nog steeds reizen maken die ze nog niet eerder gedaan hebben. 

Waar ga je heen?

Een camper huren in Amerika is natuurlijk ontzettend algemeen. Dat is bijna hetzelfde als wanneer je zou zeggen dat je een camper in Europa wilt gaan huren. Dan zouden mensen je ook vragen naar welk land je toe wilt en welke delen van Europa je wilt bezichtigen. 

Bedenk dus goed welke gebieden in Amerika je wilt zien en beleven.

Heb je nog geen enkel idee?

Dan kan je het beste contact opnemen met een reisorganisatie die gespecialiseerd is in camperreizen naar Amerika. Zij weten precies wat de mooiste routes en bezienswaardigheden per gebied zijn en kunnen de reis helemaal afstemmen op jouw wensen.  

Travelhome van de ANWB is zo'n organisatie, je vindt hun website hier.

Je eerste camperreis in Amerika tips

Als je voor het eerst een camper in Amerika gaat huren dan zijn een aantal beginnerstips wel handig. Dit zijn punten die veel Amerika-gangers opgeven als ‘had ik dit maar eerder geweten’. 

 • Bepaal gedetailleerd je route en campings, afwijken kan altijd
 • Weet van tevoren de kosten die je gaat maken
 • Schakel een Nederlands reisbureau in, alleen al om de offerte
 • Zelf een camperreis in Amerika regelen is super ingewikkeld
 • Hoe eerder je boekt, hoe meer korting je kan krijgen
 • Er zijn erg veel verschillende campers te huur
 • Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt

Vooral dat laatste punt is belangrijk. Misschien heb je prijzen online gezien of van bekenden gehoord en hou je daar aan vast. Maar er zit veel verschil in prijzen in het seizoen waarin je gaat en hoeveel luxe je wilt hebben. Ook de uitstapjes tijdens je reis kunnen een groot verschil in kosten maken. 

camper huren vs

Je bent in no time gewend aan het rijden in zo'n camper met automaat

Welk rijbewijs heb je in Amerika nodig?

Om een camper in de USA te mogen huren heb je aan je normale nederlandse B-rijbewijs voldoende. Een internationaal rijbewijs is dus niet verplicht, maar wel een aanrader aangezien die sneller herkend wordt door de autoriteiten. Zo’n internationaal rijbewijs kan je gewoon halen bij een ANWB winkel en kost een paar tientjes. 

In sommige landen in de werelddelen Noord- en Zuid-Amerika heb je lokale rijbewijzen nodig om er te mogen rijden. Ook deze kosten daar ter plekke een paar tientjes en kan je op vertoon van je Nederlandse rijbewijs krijgen. 

Uiteraard zul je naast de internationale en lokale rijbewijzen ook altijd je Nederlandse rijbewijs moeten kunnen tonen. Neem deze dus zeker mee als je een camper in de VS gaat huren.  

Naast het rijbewijs kunnen er ook nog aanvullende regels bij Amerikaanse camperverhuurders gelden. Denk bijvoorbeeld aan een minimumleeftijd en een minimum aantal jaren dat je het rijbewijs in bezit moet hebben. 

Moet je voor Amerikaanse campings reserveren? 

De vraag is natuurlijk of je gewoon op de bonnefooi door Amerika kan gaan reizen of dat je toch echt moet reserveren voor een overnachting met je camper. Over het algemeen is het niet noodzakelijk om campings te reserveren aangezien er bijna altijd wel plek is. 

In het hoogseizoen en op nationale feestdagen is dit echter een ander verhaald. 

Dan is de toestroom van toeristen het grootst en gaan Amerikanen zelf ook op vakantie. Vooral in de Nationale Parken zijn er maar een beperkt aantal camperplekken beschikbaar en op dan zijn ze erg gewild. 

Zowel de grote als de kleinere (particuliere) campings kan je over het algemeen goed online reserveren. Mocht je via een reisorganisatie een camper in Amerika huren dan kan je bij sommige vakantieparken en campings in Amerika korting krijgen. Zij hebben dan bepaalde prijsafspraken met deze instanties gemaakt. Vraag er dus zeker even naar. 

Vrij kamperen of wildkamperen

In Amerika mag je officieel nergens wildkamperen met de camper, je bent dus verplicht op een camping te gaan staan. In de praktijk kan je dit omzeilen door een boer te vragen of je op zijn land mag overnachten met de camper, veel boeren vinden dit geen probleem. 

En mocht je echt te laat zijn voor een camping of om nog een boer aan te spreken dan zijn er genoeg plekken waar toch niemand komt. Of waar een oogje dichtgeknepen wordt omdat er geen campings in de omgeving zijn. Daar zijn ze in de USA wat minder streng op. 

Voorzieningen op de camping

Je kan campings in allerlei soorten en maten treffen in Amerika. Wat ze bijna allemaal wel hebben zijn douches, wasmachines, wasdrogers, een barbeque en een zwembad. Als je op een camping in een nationaal park staat dan heb je in de meeste gevallen ruime staanplaatsen voor de camper. Je staat dan midden in de natuur, hoewel de voorzieningen daar wel eenvoudiger kunnen zijn. Maar je hebt immers je vakantiewoning bij je? Hoeveel heb je extra nodig?  

Beste Camper Reisorganisatie Amerika

Zelf een camperreis in Amerika plannen kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hoe verder je van huis gaat, hoe lastiger het wordt. Gelukkig kan je dit uitbesteden aan Travelhome, de specialist in camperreizen. 

Je kan via hen niet alleen een camper in Amerika huren, ze bieden ook georganiseerde en camperreizen op maat aan.

Travelhome is onderdeel van de ANWB en bestaat 35+ jaar

Hoe rijdt een Amerikaanse camper?

De meeste campers die je in de Verenigde Staten kunt huren hebben een automaat, je hoeft dan dus niet te schakelen. Dat rijdt niet alleen veel relaxter, je went ook veel sneller om in de camper te rijden omdat je je meer kan focussen op het rijden zelf. Daarnaast zijn de campers gemiddeld ook groter en langer dan in Nederland en zitten er dikkere motoren in de campers. 

Waar je rekening mee moet houden is dat het verbruik van zo’n Amerikaanse camper in een positief geval 1 op 7/8 is, en in een negatief geval hij 1 op 4/5 verbruikt. Daar staat tegenover dat de brandstofprijzen lager liggen dan in Nederland. 

Hou er echter rekening mee dat de afstanden die je moet overbruggen ook groter zijn en je tijdens een camperreis in Amerika dus veel kilometers gaat afleggen. 

De hoofdwegen in Amerika zijn goed onderhouden en veel breder dan wat wij gewend zijn. Ook rijden Amerikanen vaak vrij rustig en is het rijden buiten de grote steden erg relaxed. Mede daardoor is het rijden in een camper van een groot formaat snel gewend. 

camper huren usa

Parkeer je camper buiten de stad en pak het OV. 

Wat zijn belangrijke verkeersregels in de USA?

De verkeersregels zijn net even wat anders dan in Nederland, daarom is het goed om je vooraf hierover een beetje in te lezen. Over het algemeen zijn ze behoorlijk streng op het naleven hiervan en toeristen zijn dan een makkelijk doelwit… 

Ten eerste zijn de snelheidsnoteringen anders; in mijlen in plaats van in kilometers. Verder zijn dit belangrijke verkeersregels als je een camper in Amerika gaat huren:

 • Binnen de bebouwde kom: 20 tot 45 mijl per uur
 • Op snelwegen: 55 tot 70 mijl per uur
 • Strenge controle op snelheid en rijden onder invloed
 • Voetgangers hebben altijd voorrang
 • Stopt een schoolbus? Beide rijrichtingen stoppen ook
 • Als je dan doorrijdt, bega je een zware overtreding
 • Grote snelweg? Blijf in je rijstrook rijden. Inhalen mag aan beide kanten
 • Gebruik van veiligheidsgordels voor alle passagiers verplicht
 • Strenge veiligheidsregels voor gebruik kinderzitjes

Aangehouden worden in Amerika is geen pretje, er gelden strengere regels als in Nederland. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat wel en niet mag en houdt je aan de snelheid. Racen met een camper is sowieso geen goed idee. 

Tips bij het reserveren van een camper

Als je een camper in Amerika gaat reserveren zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Uiteraard zijn er verschillende soorten campers te huur, verschillend in luxe en grootte. Hoe langer je met de camper op reis gaat hoe fijner het is om een camper te huren die ruim genoeg is. 

Luxe camper huren in Amerika

Een luxe camper huren in Amerika betekent ook echt luxe. Dus groot in afmetingen, airco voor- en achterin de camper, comfortabele zetels, grote bedden en ga zo maar door. Alles is immers groter in de USA? 

Zo is een 8 persoons camper huren in Amerika geen enkel probleem. Hou er echter wel rekening mee dat campers van deze afmetingen en met deze luxe wel groter zijn dan gemiddeld en dus ook een hoger brandstofverbruik hebben. 

Kleine camper huren in Amerika

Een kleine camper huren in Amerika moet je relatief zien. Wat hier in Nederland als flinke campers worden gezien zijn daar kleine campers. Uiteraard is alles mogelijk. Zo kan je ook in Amerika prima een camperbusje huren. Uiteraard lever je dan wel in qua ruimte, maar het is altijd nog luxer dan kamperen met een tent. En ook in de grote steden kan je daar makkelijker mee rondtoeren. 

Welke opties neem je erbij?

Bekijk goed welke opties de camper heeft die je uitgekozen hebt. Bijna alle campers hebben wel een gasfornuis en koelkast, maar niet allemaal een vriesvak. Daarnaast moet je vaak keukengerei er los bij huren, net als beddengoed. 

Wat betreft het beddengoed kan je er ook voor kiezen om dit in een van de grote supermarkten ter plekke te kopen. Het kan zomaar zijn dat dit (een stuk) goedkoper is dan als optie erbij te huren.  

Verder is het slim om van tevoren ongeveer te weten hoeveel kilometers je wilt gaan rijden. De meest campers die je in Amerika kunt huren worden zonder mijlen aangeboden. Die kan je dan als los pakket erbij kopen. Mijlen die je over hebt krijg je overigens geen geld voor terug, maar het is altijd duurder als je achteraf meer mijlen moet afrekenen omdat je pakketten ontoereikend zijn. 

Het komt voor dat er geen kinderzitjes bij worden geleverd omdat de Amerikaanse verhuurders bang zijn ergens aansprakelijk voor te worden gesteld. Deze zul je in dat geval zelf ter plekke moeten aanschaffen als je met kleine kinderen de camperreis door Amerika gaat maken.

Let op bij extreme hitte

Ook kan het zijn dat in de warmste periode van het jaar sommige gebieden niet zijn toegestaan door de verhuurder om met de camper doorheen te rijden. Dit omdat het daar dan te warm is. Mocht je hier wel toestemming voor hebben kijk dan even goed de huurvoorwaarden na. Hoogstwaarschijnlijk vind je daarin terug dat eventuele pechhulp voor eigen rekening is. 

camper huren verenigde staten

Op sommige plekken in Amerika kan het extreem warm worden

Kosten van camper huren in Amerika

Er zijn verschillende kosten waar je rekening mee moet houden bij het huren van een camper in Amerika. Denk aan:

 • Camperhuur
 • Verzekeringen
 • Miles
 • Statetax
 • Brandstof
 • Borg
 • Campings

Brandstof

Als je op internet gaat zoeken kom je hiervoor verschillende prijzen tegen, en daar moet je dan een gemiddelde uit nemen. Voor bijvoorbeeld de brandstof kan je ongeveer 800 euro per 2500 mile aanhouden.

Miles

De miles die je met de camper rijdt moet je apart betalen, dit kost rond de 0,35 dollar per mile. Je kunt vooraf een pakket met miles kopen, maar je krijgt niets terug als je minder hebt gereden. Rij je meer dan het pakket wat je hebt gekocht dan moet je uiteraard meer betalen naar rato.

Camperhuur

De camperhuur zelf hangt uiteraard af van het soort camper dat je hebt, maar je kan met een gemiddelde rekenen van zo’n 900 dollar per week. Vaak wordt er een bepaald bedrag van een paar honderd dollar op je creditcard gereserveerd. Bij het ophalen van de camper betaal je dan de rest. 

In veel gevallen zitten de benodigde verzekeringen voor het huren van een camper in Amerika bij de verhuurprijs in. 

Borg

De borg voor het huren van een camper in Amerika varieert tussen de 500 en 1500 dollar. 

Campings

Gemiddeld kost een camping zo’n 30 tot 60 dollar per nacht. Je hebt het dan over campings met goede voorzieningen. 

Een camperplek in een National Park varieerd tussen de 10 en de 25 dollar per nacht. Daarbij zit dan vaak een toilet en een douches, maar geen stroom. 

Als je ergens los voor stroom moet betalen kost dit gemiddeld zo’n 10 dollar per nacht.

Kosten all-in camperreizen Amerika

Je kan zelf alles regelen voor zo'n camperreis in Amerika en alle kosten op een rijtje zetten. Ook dan kom je met 4 weken al snel op zo'n €6.000 tot €10.000 uit. Je zult je verbazen hoe voordelig het kan zijn om hier een reisbureau voor in te schakelen die gespecialiseerd is in camperreizen naar Amerika. 

En juist ook als het je eerste keer naar Amerika is kunnen zij van grote meerwaarde zijn met hun jarenlange ervaring met Amerika-reizen. Denk aan tussenstops tijdens vluchten, bezienswaardigheden, de juiste hotelovernachtingen en ga zo maar door. 

Dit zijn voorbeelden/richtprijzen van tarieven voor all-in camperreizen in Amerika:

 • 2 personen, 4 weken, laagseizoen: €6.200
 • 2 volwassenen, 2 kinderen, 21 dagen, hoogseizoen: €13.000

Dit is dus inclusief vlucht, zaken als eten, drinken en brandstof moet je er natuurlijk nog wel bij optellen. 

Beste Camper Reisorganisatie Amerika

Zelf een camperreis in Amerika plannen kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hoe verder je van huis gaat, hoe lastiger het wordt. Gelukkig kan je dit uitbesteden aan Travelhome, de specialist in camperreizen. 

Je kan via hen niet alleen een camper in Amerika huren, ze bieden ook georganiseerde en camperreizen op maat aan.

Travelhome is onderdeel van de ANWB en bestaat 35+ jaar

Goedkope camper huren in Amerika

Ben je afhankelijk van een beperkt budget en wil je een goedkope camper huren in Amerika? Dan zit er maar één ding op en dat is naar hete aanbiedingen uitkijken - ofwel hot deals. 

Het kan zomaar zijn dat er kortingen worden gegeven tot wel 60%. Je bespaard dan dus tot wel meer dan de helft. Uiteraard moet je daar wel wat voor doen. 

Denk als eerste aan vroegboekkortingen. Hoe eerder je boekt (tot wel een jaar van tevoren) hoe hoger de korting is. Je moet dan dus zeker weten dat je het geld voor de camperreis door de USA beschikbaar hebt en ook moet je planning met werk en andere zaken op tijd op orde hebben. 

Goedkoop een wegbrengcamper huren

Daarnaast kan je in Amerika een goedkope camper huren door er eentje van de fabriek naar de locatie van de verhuurder te rijden. Dit wordt een wegbrengcamper genoemd. Uiteraard zit je dan wel aan een vaste start- en eindlocatie vast en ook aan het aantal reisdagen, maar het bespaart je ook veel geld. 

Tijdens het wegbrengen mag je natuurlijk gewoon vakantie vieren. Het kan hierbij gaan om gebruikte campers die tussen de verschillende verhuurlocaties uitgewisseld moeten worden. Maar veel vaker gaat het om gloednieuwe campers die naar de verhuurder gebracht moeten worden. Je kan je wel voorstellen dat zulke camper verhuur aanbiedingen in Amerika meestal als warme broodjes over de toonbank gaan.

Er zijn reisbureau's die dit soort huurperiodes met wegbrengcampers aanbieden. Je moet er alleen wel snel bij zijn. Ook bij Travelhome bieden ze dit regelmatig aan, bekijk hier hun website

Amerikaanse steden en staten voor camperhuur

Hieronder kan je enkele steden en staten in Amerika vinden die veel door camper huurders gebruikt worden om vanuit te vertrekken. Iedere stad heeft zo zijn eigen verhuurders maar ook de ligging van de stad is van belang. 

Wil je bijvoorbeeld sowieso een bepaald nationaal park zien? Wil je in ieder geval door bepaalde gebergtes hebben gereisd? Dan is het slim om de camper daar in de buurt te gaan huren. Afstanden zijn nou eenmaal enorm in Amerika.

Soms kan het zelfs zo zijn dat je beter een binnenlandse vlucht kan boeken dan met de camper al die kilometers af te leggen. Dat bespaard je niet alleen tijd en geld, maar is ook nog eens veel relaxter. 

Camper huren in Californië

Als je in de staat Californië een camper wilt huren dan kan dat vanuit verschillende steden. Denk bijvoorbeeld aan San Francisco, Los Angeles of Las Vegas. Zie voor camperverhuurders in deze steden verderop in dit artikel.  

Natuurlijk kan je deze steden zien als reisbestemmingen op zich, maar ook de vele nationale parken in deze staat zijn een bezoek meer dan waard. Denk daarnaast ook aan bijvoorbeeld Disneyland en Route 66. 

Een camper huren aan de Westkust van Amerika is voor veel mensen een droom. De omgeving is daar fantastisch, zowel natuur als cultuur en voor iedereen is er vermaak. 

Camper huren in San Francisco

Een camper huren in San Francisco betekent een camperreis maken door West-Amerika. Een mooi rondje door onder andere Californië waarbij je ook de steden Los Angeles en Las Vegas kan aandoen. Overigens hoef je niet perse een rondje te doen, maar kun je de camper ook in een andere stad weer afleveren. 

Bij de volgende camperverhuur bedrijven kan je in San Francisco een camper huren:

Je kan dan zelf nagaan waar mooie aanbiedingen zijn en zien wat de verschillen zijn tussen de bedrijven. 

Verschillende parken liggen vanuit San Francisco met de camper onder je bereik zonder dat je maandenlang hoeft te reizen. Denk bijvoorbeeld aan het Grand Canyon National Park, Bryce Canyon National Park en het Zion National Park.

Camper huren in Los Angeles

Een kleine 400 mijl van San Francisco vandaan ligt Los Angeles. Een camper huren in Los Angeles is een goed idee als je iets meer zuidelijk in de staat Californië wilt starten. Uiteraard kan je dan dezelfde bezienswaardigheden aandoen als hierboven beschreven, maar je kan ook makkelijker nóg zuidelijker gaan richting Phoenix en Tucson in Arizona. 

Bij de volgende camperverhuur bedrijven kan je in Los Angeles een camper huren:

Mocht je dit ingewikkeld vinden dan kan je ook altijd een Nederlands reisbureau inschakelen dat in camperreizen in Amerika gespecialiseerd is. Je kan via hen alleen een camper huren of een totale reis op jouw wensen laten afstemmen en daar een offerte voor maken.  

Beste Camper Reisorganisatie Amerika

Zelf een camperreis in Amerika plannen kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hoe verder je van huis gaat, hoe lastiger het wordt. Gelukkig kan je dit uitbesteden aan Travelhome, de specialist in camperreizen. 

Je kan via hen niet alleen een camper in Amerika huren, ze bieden ook georganiseerde en camperreizen op maat aan.

Travelhome is onderdeel van de ANWB en bestaat 35+ jaar

Camper huren in Las Vegas

Vanaf Los Angeles is het zo’n 300 mile naar het binnenland om in Las Vegas te komen. Een camper huren in Las Vegas is niet gek, aangezien veel mensen deze stad sowieso gezien willen hebben als ze een camperreis in AMerika maken. 

En omdat je de eerste dag toch de camper nog niet mag ophalen (je mag pas 24 uur na aankomst weer rijden) is het slim om deze tijd goed te benutten. Waarom dan niet Las Vegas rondhangen? 

Dit zijn camperverhuur bedrijven die je in Las Vegas kan vinden:

Las Vegas ligt in Nevada, maar staten als Californië, Utah en Arizona liggen ook vlakbij. Een voordeel van je reis beginnen in Las Vegas is dat het in deze stad misschine druk is qua verkeer maar zodra je buiten de stad komt is het direct veel rustiger. Dat komt omdat de stad in een woestijn ligt. Kan je rustig wennen aan rijden in je huurcamper. 

Camper huren in Florida

Als je een camper wilt huren in Florida dan kan dat vanuit verschillende steden. Denk bijvoorbeeld aan Miami en Orlando. Je gaat vooral naar Florida vanwege het mooie weer. Een uitermate goede bestemming als je het Nederlandse winterweer wilt ontvluchten. 

Daarnaast is Florida voor een groot deel een schiereiland en daardoor heb je kilometers lange zandstranden met palmbomen. Aan deze stranden zijn er campings in overvloed waar je met de camper kan overnachten. Mocht je meer van het binnenland houden, ook in de nationale parken kan je veel campings vinden. 

En omdat in Florida alles relatief dicht bij elkaar ligt (helemaal volgens Amerikaanse begrippen) hoef je niet telkens heel erg lang in de camper te zitten om naar je volgende bestemming te rijden. Vooral als je met kinderen reist is dit een groot pluspunt. 

Camper huren in Miami

Als je een camper gaat huren in Miami - in het zuidelijkste puntje van de staat Florida - dan weet je zeker dat je een relaxte vakantie gaat hebben. Wat een echte aanrader is om in Miami je camperreis te beginnen en je camper vervolgens aan het einde in Orlando of - als je meer kilometers wilt maken - Jacksonville weer in te leveren. 

Dit zijn camperverhuur bedrijven in Miami waar je een camper kan boeken:

Uiteraard hoef je niet direct na aankomst uit Miami te vertrekken - je moet sowieso 24 uur wachten voordat je de camper mag ophalen. De stad op zich is al een belevenis op zich waar je prima een dag of twee voor uit kan trekken.  

Camper huren in Orlando

Naast Miami is een camper huren in Orlando in de staat Florida erg populair. Vanuit deze stad kan je zowel richting het zuiden als het noorden je camperreis beginnen. Zo kan je richting de staten Georgia, Alabama of South Carolina gaan rijden.

Voordat je gaat rijden moet je wel eerst een van de attractieparken in deze stad hebben bezocht (mocht je ervan houden). Orlando staat namelijk bekend als de attractiepark hoofdstad van de wereld, en dat is niet voor niets. 

Dit zijn camperverhuur bedrijven in Orlando:

Een ander voordeel is dat je Orlanda met een directe vlucht vanuit Amsterdam kan bereiken. Dat bespaard je tijd en gedoe. Mocht je eerst willen bijkomen van je vlucht dan is het in Orlando ook goed mogelijk om eerst een (kleine) week een villa te huren en de stad te verkennen. Ga je daarna nog een paar weken met de camper op pad. 

Camper huren in New York

Ook een camper huren in de staat New York en dan met name in New York City is gebruikelijk. Het is een stad die voor veel mensen iconisch is en daarom een mooi vertrekpunt. Juist ook omdat je bij grote camperverhuurders de camper niet in dezelfde stad hoeft af te leveren is dit een mooi vertrekpunt. 

Binnen en nabij New York City liggen namelijk verschillende steden die het ook waard zijn om te bezoeken. Hierbij kan je denken aan New York City, Washington DC, Columbus, Pittsburgh, Cleveland, Detroit, Boston. 

Dit zijn verhuurders waar je in New York City een camper kan huren:

Als je in New York City een camper huurt, dan kan je je eerst wel enkele dagen vermaken in de stad zelf voordat je vertrekt. Dit zijn bijvoorbeeld enekele hoogtepunten van deze wereldstad: 

 • Empire State Building
 • Statue of Liberty & Ellis Island
 • Museum of Modern Art
 • Circle Line Havenrondvaart
 • Brooklyn Bridge
 • Central Park
 • American Museum of Natural History
 • Times Square
 • Etc.

Je kijkt je ogen uit als je vanuit Nederland in zo’n stad terechtkomt. Alles is groter en luxer, overweldigend gewoon. 

Beste Camper Reisorganisatie Amerika

Zelf een camperreis in Amerika plannen kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Hoe verder je van huis gaat, hoe lastiger het wordt. Gelukkig kan je dit uitbesteden aan Travelhome, de specialist in camperreizen. 

Je kan via hen niet alleen een camper in Amerika huren, ze bieden ook georganiseerde en camperreizen op maat aan.

Travelhome is onderdeel van de ANWB en bestaat 35+ jaar

Camper huren in Seattle

Verder mag hier de stad Seattle niet ontbreken. De reden dat veel mensen een camper huren in Seattle is dat het op de grens van de USA en Canada ligt. Binnen 2,5 uur (230 km) ben je in Vancouver, in de staat Brits-Columbia in Canada. 

Uiteraard kan je ook naar het zuiden rijden, naar Portland in de staat Oregon bijvoorbeeld. 

Dit zijn bedrijven in Seattle waar ze campers verhuren:

Mocht je in Seattle starten vergeet dan niet ook een dag of twee uit te trekken om de stad zelf te bekijken. Dit zijn naast de 400(!) parken in Seattle de veelbezochte bezienswaardigheden; Space Needle, Pike Place Market, Underground Tours, Seattle Central Library, Pioneer Square, Seattle Aquarium, Boeing Museum of Flight en Discovery Park.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>