Beste buitenband elektrische fiets? Een top 3 met veel ervaringen!

Door Wilco

0 reacties

Lees
tijd:
Nog

min.

Heb je recentelijk gekozen voor de aanschaf van een e-bike? Of fiets je al langere tijd met veel plezier op je elektrische fiets rond? Dan ben je niet de enige. Begin dit jaar bleek uit nieuw onderzoek dat meer en meer mensen voor een elektrische fiets kiezen. 

Doordat zoveel mensen voor zo’n fiets kiezen, neemt de vraag naar bijbehorende accessoires ook toe. Dit geldt voor allerlei gangbare accessoires, maar ook voor accessoires waar je op voorhand wellicht niet direct aan denkt. Een typerend voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld een buitenband voor een elektrische fiets. 

Als je een nieuwe buitenband voor je elektrische fiets aan wilt schaffen, moet je heel kritisch zijn. Niet alle buitenbanden zijn namelijk voor een e-bike geschikt. In dit artikel laten wij je daarom graag kennismaken met de beste buitenband voor een elektrische fiets!

Top 3 beste buitenbanden elektrische fiets

Waar moet een goede buitenband voor een e-bike aan voldoen? De beste buitenband voor een elektrische fiets is robuust, is zo goed als anti-lek en moet makkelijk te installeren zijn. Daarnaast is het ook nog wenselijk dat deze band over reflectie aan de zijkant beschikt. De buitenbanden die wij hieronder bespreken, voldoen in ieder geval aan al deze ‘eisen’. 

1. Schwalbe Marathon Plus

Deze buitenband van het merk Schwalbe is volgens ons de beste buitenband voor een elektrische fiets. Deze band is volledig anti lek, is bijzonder sterk en is zelfs bestand tegen scherpe voorwerpen. Als je door bijvoorbeeld glasscherven heen rijdt, hoef je niet bang te zijn voor een lekke band!

Anti-leklaag

Verder geniet je van een prima rolweerstand; deze band komt uiteraard op het wegdek terecht, maar vergt geen extra inspanning. Ondertussen geniet je wel optimaal van de anti-leklaag. Ook vinden wij de aangebrachte reflectie ideaal. Dankzij deze reflectie val je op je e-bike nóg beter op in het donker.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Heb je een e-bike met een bandenmaat van 28 inch? Dan is deze beste buitenband voor een elektrische fiets voor je geschikt. Voor het prijskaartje hoef je deze band in ieder geval niet te laten liggen!

Voordelen:

 • Bandenmaat van 28 inch
 • Volledig anti-lek
 • Zelfs bestand tegen glasscherven
 • Prima rolweerstand
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding 
buitenband elektrische fiets

2. Continental Ride Tour

Uiteraard kan een buitenband van het merk Continental in deze top 3 ook niet ontbreken. Deze band van Continental is speciaal voor stadsfietsen en e-bikes ontwikkeld, zoals je aan meerdere facetten merkt. Zo is dit een onwijs betrouwbare band, met alle dank aan ‘Puncture Protection Breaker’. De robuuste beschermlaag van rubber zorgt ervoor dat deze band nagenoeg nooit lek raakt.

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van deze buitenband is sowieso dik in orde. Dat is overigens iets wat we altijd wel aan het merk Contintental over kunnen laten. Ten opzichte van de hierboven besproken buitenband is déze variant ook nog een stuk voordeliger.

Voordelen:

 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Perfecte rubberen beschermlaag
 • Geschikt voor fietsen met een bandenmaat van 28 inch
 • Speciaal voor e-bikes ontwikkeld 
buitenband e-bike

3. Schwalbe Energizer Plus

Tot slot willen wij ook déze buitenband van het merk Schwalbe graag bespreken. Deze band is speciaal voor elektrische fietsen ontwikkeld, heeft een geweldig profiel en brengt daardoor een geringe rolweerstand met zich mee. De structuur van de band zorgt bovendien voor de gewenste grip. Wel zo prettig als je behoorlijk hard op je elektrische fiets over het wegdek ‘scheurt’.

Antilekband

Verder is het ideaal dat deze buitenband vrij voordelig geprijsd is. Dat is wel opvallend, aangezien dit ook nog een antilekband betreft. Als je op een normale manier met deze beste buitenband voor een elektrische fiets omgaat, kan deze band in principe niet lek raken. Je kunt hierdoor écht op deze buitenband bouwen.

28 inch

Net zoals de hierboven besproken buitenbanden is ook deze band geschikt voor fietsen met een bandenmaat van 28 inch. Mocht je een e-bike met deze bandenmaat hebben, dan is dit een van de beste opties voor je.

Voordelen:

 • Antilekband
 • Geringe rolweerstand
 • Biedt de gewenste grip
 • Geschikt voor fietsen met een bandenmaat van 28 inch
 • Prima kwaliteit 
buitenband elektrische fiets kopen

Aandachtspunten bij een buitenband voor een elektrische fiets kopen

Ben je op zoek naar de beste buitenband voor je elektrische fiets? Let dan goed op onderstaande criteria voor dit product

Anti-lek: in een ideale situatie is een buitenband voor een elektrische fiets niet lek te raken. Check daarom goed of een buitenband over een anti-leklaag beschikt.  

Rolweerstand en grip: de grip moet goed zijn, terwijl de rolweerstand gering moet wezen.

Bandenmaat: de meeste buitenbanden die je aan kunt schaffen, zijn geschikt voor banden van 28 inch.

Prijs-kwaliteitsverhouding: durf te investeren in de beste buitenband voor je elektrische fiets. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, ben je in ieder geval van een prima kwaliteit verzekerd.

Reflectie: als extra criteria kan je naar de reflectie van de buitenband kijken. Mocht je voor een buitenband met reflectie kiezen, dan val je goed in het donker op.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Misschien vind je dit ook interessant:

Bespaar Tijd, Geld & Frustratie met Gratis Tips Over Campers

>